Ruduo vaikų knygų lentynose: kas naujo ir į ką atkreipti dėmesį

Įsibėgėjus rudeniui paprastai padaugėja ir knygų naujienų. Jų šiemet gausu ir įvairaus amžiaus vaikų knygų lentynose.

Leidykla „Baltos lankos“ pristato knygų vaikams naujienas.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Leidykla „Baltos lankos“ pristato knygų vaikams naujienas.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 5:09 PM

Leidykla „Baltos lankos“ pristato knygų vaikams naujienas ir rekomenduoja, ko nepraleisti pro akis.

„Laukiant Kalėdų“ – pasakų knygelių advento kalendorius

Nors dar reikės šiek tiek palūkėti, iš anksto pasirūpinkite, kad mažieji patirtų net dvidešimt keturias dienas džiaugsmingo Kalėdų laukimo su pasakų knygelių advento kalendoriumi! Kasdien atverkite po langelį ir pasinerkite į magiškus pasakojimus – ten jūsų lauks smagiausi ir sumaniausi pasakų pasaulio herojai. Tarp naujų ir jau žinomų istorijų iš viso pasaulio rasite ir šmaikščią lietuvišką pasaką apie šuns ir kiškio kivirčą!

Bernard Villiot, Tristan Gion „Ponas Sniegas“ (iš prancūzų k. vertė Donata Pleskevičienė)

Žiemą savo sode Mirabelė iš sniego nulipdo nuostabų žirgą. Tačiau ji svajoja apie gyvą ristūną. Vieną rytą aplink naująjį draugą mergaitė aptinka kanopų pėdsakus. Gal tai – nepaprasto nuotykio pradžia?

„Ponas Sniegas“ – nuostabi istorija apie draugystę ir mažos mergaitės svajonę. Kas, jeigu svajonės išsipildo, kai jomis labai stipriai tiki? Skaitydami šią gausiai iliustruotą žiemos pasaką vaikai atras, kad sniegas ne tik yra šaltas, bet kartais turi stebuklingų galių, o tikra draugystė visuomet sušildo.

B. B. Alston „Amari ir Nakties Broliai“ (iš anglų k. vertė Šarūnas Šavėla)

Amari Piters niekada neprarado vilties rasti savo dingusį vyresnį brolį Kvintoną, o dėl tokio užsispyrimo ją mokykloje ėmė užgaulioti vaikai. Vieną dieną brolio spintoje radusi tiksintį lagaminėlį, o jame – tik jai vienai skirtą kvietimą tapti Antgamtinių reiškinių biuro nare, Amari supranta, kad tik ši slapta organizacija gali padėti išsiaiškinti, kas iš tikrųjų nutiko Kvintonui.

Dar tik pradėjusi pažinti pasaulyje egzistuojančias antgamtines būtybes, Amari su naujais bendraklasiais atsiduria pavojų sūkuryje: pasaulio tvarką sunaikinti grasina tamsieji magai – Nakties Broliai... Vieniša ir sutrikusi Amari randa drąsos nepasiduoti – ji tobulina naujai atrastas savo magiškas galias, kad nugalėtų Tamsos Brolius ir sugrąžintų Kvintoną namo.

Stebuklų, nuotykių, veiksmo, bet kartu nuoširdumo kupina istorija, skatinanti pasitikėti savimi ir nepasiduoti net tamsiausiomis akimirkomis.

Reda Puodžiukė „Žvaigždininkas“ (iliustravo Agnė Nananai)

Knyga skiriama visiems vaikams, kurių gyvenimą aukštyn kojomis apvertė namuose atsiradęs jaunesnis brolis arba mažoji sesė.

Tumo širdgėla sulaukiant mažiau tėvų dėmesio ir nuolat lyginantis su jaunesniu broliuku tokia didelė ir ryški, kad ji netikėtai prikviečia svečią iš pačių aukštybių. Ką išsiaiškins berniukas ir naujasis jo draugas? Kokią tiesą apie žvaigždžių gyvenimą Tumui atskleis Žvaigždukas, apie kokias paslaptis naktimis šnabždėsis berniukų tėvai? O ko bijos mažasis Feliksas?

Atsakymus į šiuos ir dar daugiau klausimų rasite Redos Puodžiukės knygoje vaikams apie brolių santykius. R. Puodžiukė – muzikantė, mokydama groti smuiku ir nuolat bendraudama su įvairaus amžiaus vaikais ji neretai tampa jų asmeninių patirčių ir slaptų išgyvenimų sergėtoja.

Eglė Gelažiūtė-Pranevičienė „Pagalvinis paršiukas“ (iliustravo Philomena Marmion)

Pasaulyje yra daugybė paršelių rūšių. Bet viena jų stebuklinga – mėlynasis pagalvinis paršiukas. Iš esmės jis labai panašus į kitus: kriuksi, mėgsta voliotis purve, o labiausiai džiaugiasi, kai kas nors pakaso nugarą. Tik šie paršeliai labai maži ir labai... slapti. Dienomis, sulindę į minkštas kojines, jie tykiausiai miega giliausiuose stalčiukų kampučiuose. Tačiau kai pradeda temti ir namai priplūsta žiovuliukų, šitie paršiukai tekini lekia pas savo vaikelius.

Pagalvinio paršiuko darbas – prižiūrėti, ar sapnai gerai liejasi. Jis į sapną įdeda spalvą ar žodį, įlieja melodiją, tikrina, ar sapnas neprakiuręs, ar neteka pro šalį, ir saugo nuo košmarų.

Susipažinkite su paslaptingu sapnų saugotoju, kuris stengiasi, kad kiekvieno vaiko miegas būtų ramus, o sapnai – įdomūs, spalvingi ir melodingi. Tiesa, kartais šis paršelis iškrečia vieną kitą išdaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.