Nauja dvynių Pavilonių knyga vaikams – apie miesto ir gamtos draugystę

Knygų vaikams kūrėjai Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis šį rudenį pristatė naują, lietaus gaiva dvelkiančią istoriją vaikams apie miesto ir gamtos draugystę „Miestas, kvepiantis lietumi“.

Knyga vaikams apie miesto ir gamtos draugystę „Miestas, kvepiantis lietumi“.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Knyga vaikams apie miesto ir gamtos draugystę „Miestas, kvepiantis lietumi“.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis – brolis ir sesuo, dvyniai. Indrė knygas rašo, o Martynas iliustruoja.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis – brolis ir sesuo, dvyniai. Indrė knygas rašo, o Martynas iliustruoja.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-23 11:33

Knygoje pasakojama apie debesį, kuris gauna užduotį palaistyti miestą. Bet mieste jo niekas nelaukia ir vos jam pasirodžius bėga slėptis. Nepritapęs mieste debesis pasitraukia. Kas nutiks miestui, kuriame niekada nelyja? Ar miestiečiai pagaliau supras, kad lietus jiems reikalingas? Tai aktuali tema apie klimato kaitą, įpinta į įdomų pasakojimą vaikams. Taip pat moko, kad suklydus galima atsiprašyti ir vėl užmegzti draugystę.

Lietuvos vaikų literatūros dvynių duetas pasakoja, kad sukurti šią istoriją įkvėpė besikeičiantis pasaulio klimatas.

„Net šio rudens orai priminė vidurvasarį, o vasaromis ne tik Europoje, bet jau ir Lietuvoje kartais būna taip karšta, kad nesinori net kojos kelti iš namų. Atostogų Atėnuose metu, kai oro temperatūra perkopė 40 laipsnių, buvo uždaryti visi turistiniai objektai, kad miesto svečiai per kaitrą vengtų lauko. Neramu, kad tokių dienų ir karščių tik daugės. Tad norėjome priminti, kad nors žmonės mėgsta skustis lietingomis dienomis, jis yra be galo svarbus miesto gyvenime,“ – teigia rašytoja I. Pavilonytė.

Knygą puošia išskirtinės M. Pavilonio miesto iliustracijos. Menininkas teigia, kad labai mėgsta piešti pastatus, nes vaikystėje svajojo būti architektu, o dabar šią svajonę įgyvendino kita forma, kurdamas miesto pastatus knygos puslapiuose.

„Ši knyga man taip pat yra apie egzistavimą visiems su visais ir viskuo kartu. Šioje žemėje turime tilpti visi – tai svarbi knygos žinutė,“ – pasakoja M. Pavilonis.

Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis – brolis ir sesuo, dvyniai. Indrė knygas rašo, o Martynas iliustruoja. Lietuvos vaikams dvynių duetas puikiai pažįstamas iš didelės sėkmės sulaukusios knygų serijos „Marmiai“. Pavilonių knygos pasižymi empatiją ugdančiomis temomis, pozityviu požiūriu į pasaulį ir išskirtinėmis iliustracijomis. Už iliustracijas Martynas Pavilonis apdovanotas tarptautiniu mastu, jo kūryba yra eksponuojama ir publikuojama visame pasaulyje.

Naujausią dvynių istoriją vaikams „Miestas, kvepiantis lietumi“ galima rasti visuose Lietuvos ir interneto knygynuose. Knygą išleido leidykla „Alma Littera“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.