7 Kalėdų senelių rezidencijos ir kalėdiniai parkai Lietuvoje: kainos nustebins daugelį

Kasmet atsiranda vis daugiau kalėdinių pramogų šeimoms su vaikais. Verta aplankyti ne tik Lietuvos miestų eglutes, sudalyvauti kalėdinėse mugėse, bet ir užsukti į Kalėdų senelių rezidencijas bei kalėdinius parkus įvairiausiose šalies vietose.

„Perlytės“ nuotr.
„Perlytės“ nuotr.
„Sherolle villa“ nuotr.
„Sherolle villa“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 10:54 AM

Laisvalaikio idėjų tinklaraštis seimosgidas.lt dalijasi sąrašu, kur 2023 metais sutiksite Kalėdų senelį ir pajusite Kalėdų dvasią kaip Laplandijoje.

Senio Kalėdos rezidencija

Jau tapo tradicija, kad Dzūkijoje Kalėdų senelis įsikuria „Perlytės“ sodyboje Alytaus rajone. Iš šaltųjų kraštų atvykęs Senis Kalėda, gruodžio savaitgaliais kviečia susitikti mažuosius ir jų tėvelius, o paprastomis dienomis nekantrauja susipažinti su mokyklų bei darželių vaikučiais. Ypatingai dekoruota sodybos aplinka, daugybė įvairių pramogų kiekvienam paliks įspūdį. Kaina grupei iki 25 asmenų nuo 280 iki 380 eurų, vienai šeimai iki penkių asmenų 95 eurai, o pavieniams asmenims – 16–20 eurų.

Kalėdų senelio rezidencija Valdovų rūmuose

Pirmą kartą Kalėdų senelį visą gruodį bus galima sutikti pačioje sostinės širdyje – Valdovų rūmų kieme. Šiemet čia įsikurs „Vilniaus Kalėdų ledo“ erdvė su čiuožykla ir, kaip organizatoriai žada, primins pačią Laplandiją. Apsilankymas pas Kalėdų Senelį ir nuotrauka asmeniniui kainuos 21,39 eurą. Bilietas galioja vienam lankytojui. Vaikus iki 10 m. gali nemokamai lydėti suaugęs asmuo. Apsilankymo trukmė iki 7 minučių. Papildomai už 5,58 eurus galima gauti Kalėdų Senelio dovaną, kurią sudaro vaikiškas žurnalas ir saldainių rinkinys.

Arbata su Kalėdų Seneliu

Vilniuje, Antakalnyje įsikūrusi „Miesto laboratorija“ kviečia susitikti su Kalėdų seneliu jo slaptame sode, kur jis ir elfai ruošiasi Kalėdoms. Mėgaudamiesi puodeliu arbatos išgirsite Kalėdų senelio pasakojimus, užduosite jam klausimus ir išmoksite repuoti kaip elfas! Į vaikų bilieto kainą už 13,59 eurus įskaičiuota arbata ir kalėdinis užkandis. Kiekvienas vaikas taip pat turės galimybę asmeniškai pabendrauti su Kalėdų Seneliu ir nusifotografuoti. Suaugusiems bilietas kainuoja 9,59 eurus.

Kalėdinis Siaurukas 2023

Švytintis siaurasis traukinys kursuos visą Kalėdinį laikotarpį nuo gruodžio 2 d. iki sausio 6 d. maršrutais Anykščiai – Surdegis – Anykščiai ir Panevėžys – Surdegis – Panevėžys. Šventinė programa ir nuotaikinga kelionė pas Kalėdų senelį skirta šeimoms, organizacijoms, moksleivių grupėms. Surdegio siaurojo geležinkelio stoties komplekse Anykščių rajone įsikūręs Kalėdinis miestelis užburs Kalėdine nuotaika bei linksmybėmis!

Kalėdinė kelionė gali prasidėti Anykščiuose ir Panevėžyje, kur keliautojus pasitiks nuotaikingi nykštukai, lydėsiantys kelionėje pas Kalėdų senelį. Nykštukai padės parašyti Kalėdų seneliui laišką, o viktorinos metu papasakos visą tiesą apie Kalėdas ir Kalėdų senelį. Nuvykę į Kalėdinį miestelį keleiviai persikels į švytinčias kalėdines erdves kuriose bus įsikūręs Kalėdų senelis su dovanomis, žaidimais ir linksmybėmis; Kalėdų žaisliuko dirbtuvės; pakhauzas virtęs magijos erdve ir pirmą kartą Lietuvoje sukurtas kalėdinių eglučių labirintas. Taip pat vaišinsimės karštu gėrimu su meduoliniais sausainiais, žiūrėsime filmuką apie Kalėdas. Čia visų lauks siurprizai bei įsimintinas laikas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Bilieto kaina 29 eurai asmeniui nuo trijų metų.

Slėnio pasaka – Kalėdinės svajonės beieškant

Gruodžio mėnesį Slėnio pusiasalyje ( Slėnio g. 1, Trakai ) organizatoriai kviečia jus į Trakų Kalėdų senelio rezidenciją, išpildykite savo kalėdines svajones ir sukurkite atsiminimus, kurie išliks ilgam. Gruodžio 2 dieną šventę atidarys įspūdingas ugnies šou!

Kalėdų Slėnyje visą šventinį mėnesį jūsų lauks:

  • Kalėdų Nykštuko Pasaka. Mėgaukitės šiltomis istorijomis, kai Kalėdų nykštukas atvers Jums Slėnio pasakos knygą. Vaikų akys sužibs laukimu, kai atrasite vis naujų pramogų ir potyrių kartu su visa šeima.
  • Kalėdų Pasakos Nameliai: Kalėdų Saldumas, Kalėdų Dartai, Nykštuko Dirbtuvės, Laiškas Kalėdų seneliui, Kalėdų Filmai.
  • Trakų Kalėdų Senelio Rezidencija
  • Kalėdų Spektaklis Dvare. Kartu su mažaisiais pasinersite į poetinį spektaklį. Šis koncertas vaikams yra tikras džiaugsmas, praturtintas lietuvių literatūros grožio ir šilumos.

Kalėdų rezidencija „Vieną kartą dvare...“

Gruodžio 1 d. – sausio 1 d. pasinerti į Kalėdų stebuklus kviečia Krikštėnų dvaras Ukmergės rajone. Organizatoriai kviečia įžengti į dvaro parką ir patirti gražiausias pasaulio pasakas iš naujo. Nuo 8 iki 16,20 euro asmeniui kainuojantis bilietas leis apsilankyti pasakų parke, pamatyti gyvūnų kiemelį, gauti pasakų eksperto sertifikatą, savaitgaliais susitikti su pasakų personažais, parašyti laišką Kalėdų seneliui ir jį dekoruoti, pažaisti lauko žaidimus. Už papildomą mokestį vaikai gali susitikti su Kalėdų seneliu ir gauti nuo jo dovaną, pasisukti karuselėje ir sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėlėse.

Kalėdų Senelio Rezidencija „Mažoji Laplandija Lietuvoje“

Kaišiadorių rajone įsikūrusi „Sherolle Villa“ parengė kalėdinę programą vaikams su Kalėdų seneliu bei jo pagalbininkais Elfais. Joje jų laukia nepamirštama pažintis su viloje auginamais danieliais ir jų maitinimas (pasirūpiname duona bei obuoliais), Kalėdų senelio paštas, komandiniai lauko žaidimai prie Kalėdų eglutės su Kalėdų seneliu, apsilankymas Kalėdų senelio trobelėje ir dovanų įteikimas, vaišinimąsis Kalėdų senelio pagalbininkų elfų keptu pyragu ir šilta kakava ir pažintis su unikaliu vidurio Lietuvos Lašinių kaimu, įsikūrusiu greta Kauno marių regioninio parko ir Kruonio vandens jėgainės, kuriame ir įsikūrusi šių metų Kalėdų senelio rezidencija. Rezidencija veiks nuo gruodžio 9 iki 26 dienos. Bilieto kaina vyresniam nei metų amžiaus asmeniui – 26,20 eurai. Taikomos nuolaidos šeimoms. Programos trukmė – valanda.

Kalėdų senelio viešnagė

Visą gruodžio mėnesį Tuomų ūkyje Ukmergės rajone viešės Kalėdų senelis. Darbo dienomis : 10, 12 ir 14 valandomis Kalėdų senelis lauks darželinukų ir moksleivių grupių. Kaina -150eur.(iki 20 vaikų), lydintiems asmenims (auklėtojoms, bei tėveliams ) nemokamai. Sekmadieniais Kalėdų senelis lauks vaikučių ir jų tėvelių. Kaina – 8 eur. asmeniui.

Avykę į ūkį susipažinsit su ūkyje gyvenančiais gyvūnais, juos maitinsit, glostysit, stebėsit, aplankysit Kalėdų senelį. Jis svečius vaišins arbata ir žinoma bendraus su vaikučiais, kurie galės papasakoti kiek gerų darbų nudirbo ir palikti laišką skirtą Kalėdų seneliui. Kiekvienam vaikučiui Kalėdų senelis turi paruošęs saldžią dovanėlę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.