15 patarimų, kaip parašyti laišką Kalėdų seneliui: kuo geriau tai padarysite, tuo didesnė tikimybė gauti tai, ko norite

Rašyti laišką Kalėdų Seneliui yra smagi Kalėdų tradicija. Dažniausiai vaikai tokį laišką išsiunčia į Laplandiją, įmeta į Kalėdų pašto dėžutes ar atiduoda nykštukams, kurie atneša dovanas į advento kalendorių. Kalėdų senelis gauna milijonus laiškų, tad gerai parašytas laiškas gali sustiprinti tikimybę gauti tai, ko tikrai trokštate.

Rašyti laišką Kalėdų Seneliui yra smagi Kalėdų tradicija.<br>„Freepik“ nuotr.
Rašyti laišką Kalėdų Seneliui yra smagi Kalėdų tradicija.<br>„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2023, 1:23 PM

Dalijamės wikihow.com parengtais patarimais, kaip reikėtų parašyti laišką Kalėdų seneliui. Šiuos patarimus siūlome tėvams pasidalinti su vaikais, kurie artimiausiomis savaitėmis prisės prie šios rimtos užduoties.

1. Iš anksto sudarykite sąrašą dalykų, kurių norite

Rašant laišką vienu prisėdimu padidėja tikimybė, kad kažką pamiršite, todėl labai pravartu prieš kelias dienas sudaryti sąrašą dalykų, kurių norite.

Pirmiausiai, verta surašyti viską, kas šauna į galvą. Na, bet būkime atviri, Kalėdų senelis neatneš visų dovanų, todėl verta išgryninti, kas iš tiesų svarbu. Todėl juodraštyje išbraukite, ką įrašėte abejodami ir pagalvokite, kas jus džiugintų kuo ilgiau.

2. Nepamirškite Kalėdų dvasios

Laiško Kalėdų seneliui rašymas – rimta užduotis reikalaujanti visiškos Kalėdų nuotaikos. Todėl prieš sėsdami prie stalo, paleiskite mėgstamiausias kalėdines dainas. Paprašykite pagalbos tėvų, jei negalite to padaryti patys.

3. Pasirinkite tinkamą popierių

Laišką rašyti galite ant paprasto balto popieriaus arba eksperimentuoti. Tinka ir spalvotas, ir kitaip dekoruotas popierius. Svarbiausia, kad pasirinktas popieriaus lapas būtų tvarkingas, verta iškart pasiruošti keletą lapų.

4. Išsirinkite su kuo rašysite

Priemonė, kuria rašysite laišką, neturi didelės reikšmės – tai gali būti ir rašiklis, pieštukai ar flomasteriai. Patariame derinti net keletą skirtingų priemonių. Labai svarbu, kad jos kuo mažiau lietųsi ir būtų gerai, kad nepaliktų kitoje lapo pusėje žymių.

Kitas svarbus dalykas – laiškas turi būti įskaitomas. Kalėdų seneliui tenka didžiulė užduotis perskaityti tiek daug laiškų, tad jei reikės šifruoti ar jam perskaityti teks pasitelkti padidinamąjį stiklą, gali būti, kad jis labai ir nesudomins senelio. Tam, kad laiškas būtų įskaitomas ir su kuo mažiau klaidų – verta pasidaryti juodraštį ir jį parodyti tėvams, kurie padės ištaisyti klaidas.

5. Nebijokite dekoruoti

Piešinukai, blizgučiai, lipdukai ir kiti mieli papuošimai laišką tik papildys ir padarys išskirtiniu.

6. Nepamiršk savo adresą

Adresą verta uždaryti ne tik ant voko, bet ir dešiniajame puslapio viršutiniame kampe, kaip rašoma ir oficialiuose dokumentuose.

7. Nepamirškite kreipinio

Laišką galima pradėti žodžiais „Brangus Kalėdų Seneli“ ar panašiu šiltu pasveikinimu.

8. Prisistatykite

Nepradėkite laiško nuo reikalavimų sąrašo, jis turi būti nuoširdus ir šiltas. Todėl pirmiausiai, prisistatykite kuo esate vardu, kiek tau metų. Žinoma, Kalėdų senelis žino visus vaikus, bet mandagumas dar niekam nepakenkė.

9. Užmegzkite pokalbį

Pasiteirauk senelio, kaip jam sekasi. Visada mandagu paklausti pašnekovo jo nuomonės – galite pasiteirauti, koks oras Šiaurės ašigalyje ar kaip sekasi prižiūrėti elnius.

10. Išvardinkite gerus dalykus

Papasakokite Kalėdų seneliui apie gerus dalykus, kuriuos padarėte šiais metais. Jis yra užimtas vyras, todėl jam gali prireikti šiek tiek priminimo apie tai, kaip gerai elgėtės. Tai gali būti apie pasiekimus mokykloje, gerus darbus, kuriuos padarėte namuose ar aplinkiniams. Nepamirškite būti sąžiningi, nes Kalėdų senelis tikrai jus tebėjo ir žino tiesą.

11. Norų sąrašas

Pagaliau, galima jau dalintis savo norų sąrašu. Bet tai reikia daryti labai mandagiai. Kalėdų senelis nemėgsta įsakymų ar paliepimų. Pažvelkite į paruoštuką su norimomis dovanomis ir gražiai paprašykite tai atnešti.

12. Nepamirškite kitų

Jei namuose auga mažesnė brolis ar sesė, kurie dar nemoka rašyti laiško Kalėdų seneliui, galima paprašyti ir už juos. Taip pat galima ir pagalvoti apie kitus žmones, kurie gyvena vieni, jiems liūdna ar jais niekas nesirūpina. Žinant, kas pradžiugins tėvus ar senelius, galite informuoti senelį. 

13. Užbaikite padėka

Laišką, kaip ir pradėjote, taip ir pabaikite gražia padėka. Per naktį pristatyti milijonus dovanų vaikams visame pasaulyje yra didžiulis darbas, todėl reikia pasakyti, kad tai labai vertinate.

14. Pasirašykite laišką

Prieš savo vardą parašykite ir baigiamąją frazę „linkėjimai“, „iš anksto dėkingas“, „geros kloties“.

15. Adresuokite ir išsiųskite

Belieka įdėti laišką į voką, parašyti kam jis skirtas ir išsiųsti. Kaip minėjome, laiškas Kalėdų senelį pasieks ir išsiųstas paprastu paštu, ir įmestas į kalėdinio pašto dėžutes ar įdėtas į advento kalendorių nykštukams perduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.