10 idėjų, ką nuveikti Kalėdų antrąją dieną ar per žiemos atostogas su vaikais

Visos mišrainės išragautos, dovanos išpakuotos ir jau ne vieną kartą sužaistos, o laisvadieniai vis dar nesibaigia. Dalijamės idėjomis, ką gali nuveikti visa šeima antrąją Kalėdų dieną ar bet kurią kitą žiemos atostogų dieną.

Dalijamės idėjomis, ką gali nuveikti visa šeima antrąją Kalėdų dieną ar bet kurią kitą žiemos atostogų dieną.<br>„Freepik“ nuotr.
Dalijamės idėjomis, ką gali nuveikti visa šeima antrąją Kalėdų dieną ar bet kurią kitą žiemos atostogų dieną.<br>„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2023, 9:49 AM

Šis laikas – galimybė atsigriebti už visus tuos gruodžio vakarus, kai grįžote vėliau, buvote per daug nuvargę ruošti šeimos vakarienę, o savaitgalius skyrėte kitiems reikalams tvarkyti, o ne vaikams. Užsiimkite veiklomis, kurios įdomios visai šeimai, ją suartina, paskatina pokalbius ir kuria prisiminimus.

1. Aplankykite kitų miestų eglutes

Pasiruoškite kakavos ir leiskitės kryptimi, kurią galite išsirinkti tiesiog metę kauliuką ar bedę pirštu į Lietuvos žemėlapį. Aplankykite to krašto ar miesto eglutę, pasidarykite nedidelį pikniką ir, žinoma, daugybę nuotraukų.

2. Kalėdinių filmų vakaras

Jei jau pavargote nuo kelionių ar šurmulio, laikas filmų maratonui. Galite žiūrėti net ne vieną, o pavyzdžiui, visas Hario Poterio ar „Vienas namuose“ filmo dalis. Arba „Žvaigždžių karus“ ne išleidimo tvarka, o pagal istorijos nuoseklumą.

3. Gaminkite kartu

Galite kartu pradėti ruošti skanėstus Naujiesiems metams ar filmų vakarui. Daugeliui vaikų patinka gaminti arba bent jau dekoruoti kepinius. Niekada ne per vėlu pastatyti imbierinį namelį, išsikepti imbierinių sausainių, jei per gruodžio maratoną nespėjote to padaryti.

4. Žaiskite stalo žaidimus

Tai puikus užsiėmimas ne tik praleisti kartu laiką, bet ir lavinti įgūdžius – gebėjimo pralaimėti, laimėti, skaičiuoti, smulkiosios motorikos. Pasirinkite žaidimą, kuris būtų įdomus visai šeimai, o ne tik vaikui – subalansuotų įvairiam amžiui tikra yra nemažai: „Dixit“, „Code Name Junior“, „Cascadia“, „Sparnuotieji“, „Chameleonas“, „Ticket to Ride“ ar daugybė kitų.

5. Užsiimkite rankdarbiais

Gaminkite naminį plasteliną, „slaimą“, spragėsių girliandą, karpykite snaiges ar kurkite papuošalus – neišsemiamose interneto platybėse rasite daugybę idėjų, ką galima padaryti visiems kartu.

6. Pastatykite didžiausią žaidimą

Susitarkite pastatyti ilgiausią geležinkelio trasą iš visų namuose esančių bėgių arba didžiausią LEGO statinį iš absoliučiai visų namuose esančių kaladėlių. Iššūkis visai šeimai.

7. Šeimos dėlionė

Ištraukite užmirštą dėlionę ir svetainės stalą bent per laisvadienius paskirkite dėlionei. Vaikai puikiai ieško smulkiausių detalių, tad visi kartu išbandykite šią raminančią veiklą.

8. Išklausykite kartu meditaciją

Susiraskite internete meditaciją lietuviškai – vaikams ar suaugusiems ir kartu pabandykite atlikti šią praktiką. Meditacija padeda susikaupti, nurimti, atsikratyti slogių emocijų.

9. Išbandykite šaradas

Sugalvokite skirtingus dalykus, ką galima pavaizduoti nuo Kalėdų Senelio iki Kalėdų eglutės – surašykite idėjas ant lapelių, įmeskite į kepurę ir traukite. Žaidžiant šaradas negalima kalbėti, bet galima vaidinti, parodyti pirštais ar ore nupiešti rankomis.

10. Savanoriaukite

Aplankykite šunų ar kačių prieglaudą, senjorų namus ar padirbėkite „Maisto banke“. Supažindinkite vaikus su savanoryste, palaikykite iniciatyvas ne tik žodžiais, bet ir darbais. Tai ir yra tikrasis Kalėdų stebuklas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.