Druskininkai pretenduoja tapti šeimų kurortu: daugelio pramogų nė nežinote

Druskininkai yra vienas populiariausių kurortų – tiek šeimos su vaikais, tiek ir pavieniai asmenys mėgsta čia važinėtis dviračiais, atgauna jėgas įvairiuose SPA, dalyvauja renginiuose, bet nežino tikrai įdomių lankytinų vietų mieste ir aplink jį.

A. Česnulio skulptūrų ir poilsio parkas.<br> Druskininkų turizmo centro nuotr.
A. Česnulio skulptūrų ir poilsio parkas.<br> Druskininkų turizmo centro nuotr.
Edukacija „Į svečius pas kurorto vaistininką“.<br>Druskininkų turizmo centro nuotr.
Edukacija „Į svečius pas kurorto vaistininką“.<br>Druskininkų turizmo centro nuotr.
Šakočių muziejus.<br> Druskininkų turizmo centro nuotr.
Šakočių muziejus.<br> Druskininkų turizmo centro nuotr.
„Menų kalvė“ edukacijos.<br> Druskininkų turizmo centro nuotr.
„Menų kalvė“ edukacijos.<br> Druskininkų turizmo centro nuotr.
„Girios aidas“.<br>Druskininkų turizmo centro nuotr. 
„Girios aidas“.<br>Druskininkų turizmo centro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2024-03-11 19:33

Dalijamės pramogų sąrašu, ką dar būtų galima nuveikti Druskininkuose ne tik gražiomis, bet ir lietingomis dienomis.

Vienintelis pasaulyje šakočių muziejus

Ar teko lankytis vieninteliame pasaulyje Šakočių muziejuje, kuriame eksponuojamas iki šiol analogų neturintis milžinas – Guinnesso rekordininkas? Šio šakočio aukštis siekia net 3,72 m, o svoris – beveik 86 kg! Muziejuje taip pat galima išvysti visus senovinius ir šiuolaikiškus šakočio kepimo įrankius bei kitus eksponatus, skirtus šio skanėsto gamybai. Lankytojai kviečiami ne tik apžiūrėti ekspoziciją, bet ir pasmaguriauti šakočiais.

Pavasario renginiai

Druskininkai garsėja ir savo renginiais, kuriuose netrūksta įvairių pramogų. Judesio netruks savaitę po Velykų, per mokinių atostogas – balandžio 1–7 dienomis čia planuojamas Velykų renginių ciklas.

Balandžio 26 – 28 dienomis sukvies traicinė Narcizų žydėjimo šventė. Gegužės 18 d., šeštadienį, Druskininkuose skambės gatvės muzikos diena, o šeimoms su vaikais specialiai organizuojamas – šeimadienis. Pavasario pramogas užbaigs gegužės 24 – 26 d. vykstianti Druskininkų kurorto šventė

K. Dineikos parkas

Karolio Dineikos sveikatingumo parkas – ypatingas šeimos parkas, kuriame smagu ir pasivaikščioti, ir pasivažinėti dviračiais. Parke įrengta didelė žaidimų aikštelė su daugybe pramogų, taip pat galima rasti tinklinio aikštelę ir stalo tenisui pritaikytus stalus.

Svečiuose pas vaistininką

Druskininkų miesto muziejus kviečia vaikus ir suaugusius į unikalią edukaciją „Į svečius pas kurorto vaistininką“. Visi žinome, kad į kurortus žmonės važiuodavo ir važiuoja gerinti savo savijautą, o tai daryti jiems padeda gydytojai bei vaistininkai. Kokie buvo pirmieji Druskininkų gydytojai ir kaip jie padėdavo žmonėms sveikti? Kokias medicinos naujoves jie sukūrė iš vietos naudingųjų išteklių Druskininkų kurorte?

Edukacinio užsiėmimo metu ne tik supažindinama su miesto medicinine istorija, bet ir mokoma patiems pasigaminti aromatines tabletes. Pagal šią receptūrą jos buvo gaminamos kurorto gydyklose XX a. pr. įkurtoje laboratorijoje! Tabletes namuose galėsime panaudoti kojų ar viso kūno vonioms. Taip pat dalyvius pakviesime į XIX a. vaistininko parduotuvėlę, kurioje tapsime pirkėjais, susipažinsime su parduotuvės „asortimentu“ (gamtos ištekliais ir iš jų pagamintais produktais) ir „pirksime“ daiktus, reikalingus užduotims atlikti.

A. Česnulio skulptūrų ir poilsio parkas

Dar vienas atradimas šeimai – vos už kelių kilometrų esantis parkas. Antanas Česnulis – vienas garsiausių Dzūkijos skulptorių, per 40 savo kūrybos metų sukūręs daugybę kūrinių iš medžio.

Menininko darbai – itin išraiškingi, tad pasivaikščiojimas tarp įspūdingų medžio skulptūrų patis ir vaikams. Čia pamatysite ir malūną, ir Rūpintojėlių sieną, ir tautosakos personažus, o kur dar parką raižantys vaizdingi Ratnyčėlės upelio vingiai.

„Menų kalvė“

Jei per atostogas Druskininkuose pasitaikė dargana, užsukite į amatų centrą „Menų kalvė“, kur po vienu stogu atvirose dirbtuvėse susibūrė ir profesionalūs dailininkai, ir tautodailininkai, o visi norintieji iš arti gali pamatyti jų veiklą.

Čia nuolat vyksta įvairios dirbtuvėlės ir mokymai, o jeigu norite išbandyti konkretų amatą – galima užsisakyti edukacijas.

„Girios aidas“

Miško muziejus „Girios aidas“ – galimybė pažinti Dzūkijos gamtą iš arti ir supažindinti vaikus su miško gyvūnais, vabzdžiais, paukščiais ir augalais. Muziejuje įrengti interaktyvūs žaidimai, krašto gamtą pažinti padeda ne tik nuolatinės ekspozicijos, bet ir papildomai rengiamos medžio drožybos, kalvystės, keramikos, gintaro darbų ir kitos parodos bei muziejaus bibliotekoje esančios knygos. Apsilankymas muziejuje nemokamas!

Sveikatinimo programos

Beveik kiekviena Druskininkuose įsikursi sanatorija, viešbutis ar SPA siūlo specialias programas šeimoms su vaikais. Vaikai čia gali ne tik dūkti baseinuose, bet ir pasilepinti sveikatinimo procedūromis.

Malūno kalvė

Unikali vieta ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje. Čia eksponuojamos Lietuvos ir užsienio kalvių metalo skulptūros, senieji kalvystės ir buities – taikomojo metalo įrankiai bei įrenginiai, įvairūs ūkio padargai. Veikiančiame vandens malūne atkurta senovinė metalo apdirbimo įranga, kur galite ne tik stebėti, kaip gimsta metalo dirbiniai, bet ir patys pabandyti šį darbą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.