Molėtų kraštas vilioja turistus: ilgiausia šalyje čiuožynė ir kalnų upelis ten, kur nėra kalnų

Keliaukite, atraskite ir patirkite įspūdžius be trukdžių – tik „Telia“ 5G internetas veikia visoje Lietuvoje!

Lankytinos vietos Molėtuose ir aplink.<br>lrytas.lt koliažas
Lankytinos vietos Molėtuose ir aplink.<br>lrytas.lt koliažas
 Alpakalnis<br>Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
 Alpakalnis<br>Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Dubingių žirgynas.<br> Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Dubingių žirgynas.<br> Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Mindūnų apžvalgos bokštas.<br> Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Mindūnų apžvalgos bokštas.<br> Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Jurkiškio upelio pažintinis takas.<br> Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Jurkiškio upelio pažintinis takas.<br> Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Ilgiausia čiuožykla.<br> Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Ilgiausia čiuožykla.<br> Molėtų turizmo informacijos centro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 10:00 AM

Molėtai – daugelio dar neatrastas Lietuvos perlas. Dažnas ten važiuoja ilsėtis prie ežero, bet dar nedaugelis užsuka ir į lankytinus objektus. Dalijamės sąrašu vietų, kurios pradžiugins vaikus ir suaugusius.

Jurkiškio upelio pažintinis takas

Leiskitės į žygį prie kalnų upės šalyje, kuri neturi kalnų. Būtent taip neretai pavadinamas nenuorama Jurkiškio upelis – nors trumputis, vos 1,2 km ilgio, jis itin sraunus. Ir teka įspūdingame kanjoniniame slėnyje, laukiniame ir pilname gyvybės. Pažintinis maršrutas vos 1,5 km ilgio, eiti teks įrengtais mediniais takais, bet vežimėlius geriau palikti, nes yra laiptų. Takas prasideda ir baigiasi Jurkiškio kaime.

Ilgiausia čiuožynė

Atkeliavę iki Molėtų su vaikais, būtinai prasieikite pažintiniais miesto takais. Juose ne tik daug suoliukų, vaikų žaidimų aikštelių, maudymosi vietų, bet ir itin ilgiausia lauko čiuožynė Lietuvoje!

Alpakalnis

Vienkiemyje Molėtų rajone kuriasi gyvūnų ūkis, kurio šeimininkai kviečia susipažinti su jų auginamomis alpakomis iš arti. Šiame ūkyje galima gyvūnus pavedžioti, paglostyti, pamaitinti ir daugiau sužinoti apie jų auginimo subtilybes.

Be alpakų, ūkio šeimininkai taip pat augina įvairių veislių vištas, o inkubatoriuje perinami viščiukai suteikia daug džiaugsmo mažiesiems lankytojams.

Ūkio šeimininkė moka verpti senoviniu verpimo rateliu, tad lankytojams siūlo edukaciją, kurios metu kviečia susipažinti su senuoju amatu – vilnos karšimu, verpimu. Edukacijos metu galima prisiliesti prie vilnos, pamatyti kaip vilna tampa siūlais, o gal ir patiems pabandyti verpti. Sezono metu, ūkio šeimininkai vaišina svečius jų pačių užaugintais ekologiškais arbūzais.

Dubingių žirgynas

Vis daugiau tėvų su vaikais pamėgta vieta – netoli sostinės, o jų „Mini Zoo“ sužavi visus. Čia auginami taurieji elniai, danieliai ir muflonai, gražuolės alpakos, poniai ir mini arkliukai, ganosi mini ožkytės ir avys, veisiami greitakojai stručiai, išdidžiai vaikštinėja povai, o ežero saloje laisvai bėgioja triušiai ir įvairių veislių vištos. Ežere plaukioja muskusinės antys ir juodosios gulbės. O kur dar daugybė skirtingų rūšių arklių.

Lietuvos etnokosmologijos muziejus

Vienas populiariausių lankytinų objetų Lietuvoje. Lankytojai muziejaus erdvėse pasijunta tarsi pasakoje, nes kiekviena erdvė į kurią jis užeina – vis kitokia. Jei norite naktį stebėti žvaigždes – registruokitės iš anksto.

Mindūnų apžvalgos bokštas

Išbandykite savo jėgas pasiekti bokšto viršų lyg kopiant ant devynaukščio namo stogo. Norint pamatyti įspūdingą gamtos panoramą, teks užlipti 214 laiptelių sraigtiniais laiptais. Pakilus virš medžių viršūnių atsivers kvapą gniaužiantis kraštovaizdis tarsi iš paukščio skrydžio.

Molėtai kitaip

Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras kviečia išbandyti virtualią edukacinę erdvę,. Molėtų krašto lankytini objektai ir įvykiai istorijos vingiuose, edukaciniai interaktyvūs žaidimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.