Dar neturite dovanos vaikams? Patariame, kaip išrinkti tai, kas juos nudžiugins labiausiai

Sunkiausia užduotis Kalėdų seneliui yra išrinkti tinkamiausią dovaną vaikui. Vieni jau turi labai daug žaislų, kiti nori gauti didžiulę krūvą naujų, o kas nudžiugintų labiausiai, nuspręsti labai sunku. Dalijamės patarimais, kurie palengvins šią sudėtingą užduotį.

„Žaislų planeta“ paruošė „Kalėdinių dovanų gidą“, kuriame žaislai yra suskirstyti pagal amžiaus grupes.<br>„Freepik“ nuotr.
„Žaislų planeta“ paruošė „Kalėdinių dovanų gidą“, kuriame žaislai yra suskirstyti pagal amžiaus grupes.<br>„Freepik“ nuotr.
 „Žaislų planeta“ paruošė „Kalėdinių dovanų gidą“, kuriame žaislai yra suskirstyti pagal amžiaus grupes.<br>„Žaislų planeta“ nuotr.
 „Žaislų planeta“ paruošė „Kalėdinių dovanų gidą“, kuriame žaislai yra suskirstyti pagal amžiaus grupes.<br>„Žaislų planeta“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 9:02 AM

Dovanos tinkamos vaikų amžiui

Dažna dovanas renkančiųjų klaida – vaikų amžiaus neįvertinimas. Daugybė vaikų lavinimu susirūpinusių tetų, senelių ar krikštatėvių perka žaislus vyresniems, nei yra tas, kuris tą dovaną gaus. Dažnai penkiamečiai gauna aštuonmečiams skirtus rinkinius, o septynmečiams įteikiamos 12-mečiams skirtos knygos.

Vaikų amžius nurodytas neatsitiktinai – gamintojas būtent tam amžiui ir kūrė konkretų žaislą, kad vaikas ugdytųsi, bet ir tuo pačiu suprastų, kaip juo žaisti. Graudu, kai vaikai atsidaro smulkaus konstruktoriaus dėžę ir nesugeba susigaudyti instrukcijoje.

„Žaislų planeta“ paruošė „Kalėdinių dovanų gidą“, kuriame žaislai yra suskirstyti pagal amžiaus grupes: dovanos patiems mažiausiems nuo 0 iki 2 metų, 3–6 metų darželinukams skirtos dovanos, pradinukams nuo 7 iki 9 metų ir dovanos vyresniems nei 10 metų.

Nusistatykite biudžetą

Žinoma, norėtųsi vaikams padovanoti visą žaislų parduotuvę, bet ir Kalėdų senelis taip pat turi biudžetą. Būkite konkretūs ir įvertinkite realistiškai – kiek vienam vaikui galite skirti pinigų. Dar viena naujiena, kurią dažnai pamiršta tėvai – seserų ir brolių dovanos nebūtinai turi būti tokios pačios ar iš tos pačios serijos ir kainuoti tiek pat! Svarbiausia, atliepti vaikų troškimus ir jei tai kainuoja pigiau, nei planavote, nesukite dėl to galvos.

Puikią dovaną galite rasti ir iki 20 eurų sumos, lengviau išrinksite už 20–40, 40–60 ir virš 60 eurų biudžetą, o „Kalėdinių dovanų gidas“ suskirstytas pagal šias sumas, tad belieka nuspręsti, kiek žadate išleisti. Nepamirškite ir pasinaudoti ypatingais pasiūlymais, kurių „Žaislų planetoje“ netrūksta, o geriausias nuolaidas rasite „Visos akcijos“ virtualaus katalogo kategorijoje.

Dėmesys pomėgiams

Sakoma, kad Kalėdos – stebuklų metas, tad leiskite tiems stebuklams pildytis su mėgstamiausiais vaikų personažais ar pomėgiais. Dovanomis nereikia vaikų auklėti – jei mėgsta žaisti „Barbie“ lėlėmis, tad geriausia pradžiuginti norima lėle, o ne įtikinti, kad reikia kitos ar geriau rinktis stalo žaidimą.

„Kalėdinių dovanų gide“ parduotuvės „Žaislų planeta“ specialistai suskirstė dovanas pagal mėgstamiausius vaikų personažus: „Miraculous“, „Paw Patrol“, „Barbie“, „Nebulous Stars“ ir „Dino Art“.

Tereikia išsirinkti naujieną ar dar vaiko neturimą žaislą su mėgstamu personažu ir plati šypsena garantuota.

Ieškokite idėjų

Kas naujo? Kas dabar madinga? Kuo nustebinti? Suaugę tikrai prasčiau išmano žaislų rinką nei vaikai, tad teks įdėti šiek tiek pastangų ir sužinoti atsakymus į visus šiuos klausimus. Laimei, „Kalėdinių dovanų gidas“ turi atskiras kategorijas: „Matyta per TV“ – žaislai, kuriuos vaikai galėjo pamatyti reklamose ar projektuose ir „Vaikų pamėgti žaislai“, kur rasite populiariausius „Žaislų planeta“ parduotuvėse įsigijamus žaislus.

Jei vaikai mėgsta konstruoti, tad verta dovanos ieškoti „Populiariausi konstruktoriai“ kategorijoje, o jei ieškote, kuo nustebinti paauglį – spauskite „Dovanos ne tik vaikams“.

Geriausių dovanų vaikams ieškokite www.zaisluplaneta.lt/lt/kaledos arba fizinėse „Žaislų planeta“ parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.