Princas Harry apie izoliaciją: „Jūs esate supertėvai“

Sasekso hercogas princas Harry ir  ir hercogienė Meghan Markle su gegužės 6 metukų sulauksiančiu sūnumi Archie neseniai persikėlė į Los Andželą, kur laikosi karantino. Praėjusią savaitgalį 35 metų tėtis dalyvavo nuotoliniame vaizdo pokalbyje su vienos iš jo globojamos organizacijos „WellChild“, kuri rūpinasi sunkiai sergančiais vaikais dviem tėvais, slaugytoja ir vadovu.

Princas Harry išreiškė palaikymą sunkiai sergančių vaikų tėvams ir globėjams.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry išreiškė palaikymą sunkiai sergančių vaikų tėvams ir globėjams.<br>Scanpix nuotr.
 Prie nuotolinės konferencijos prisijungė princas Harry ir „WellChild“ organizacijai priklausantys tėvai, slaugytoja, vadovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Prie nuotolinės konferencijos prisijungė princas Harry ir „WellChild“ organizacijai priklausantys tėvai, slaugytoja, vadovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2020, 8:38 AM

„Yra daugybė dalykų vykstančių tuo pačiu metu, bet leidžiančių būti su savo šeima. Tiek daug laiko kartu, kad net kartais pagalvoju, ar nesijaučiu kaltas dėl to? – teigė princas. – Jūs turite švęsti tas akimirkas. Neišvengiamai, po pusvalandžio, o gal ir po dienos, įvyks kažkas, nuo ko jūs negalėsite pabėgti.“

Haris, kuris daugiau nei dešimtmetį yra „WellChild“ globėjas, džiaugėsi matydamas jau pažįstamus veidus ir gyrė šeimas vadindamas juos „supertėvais“ už jų atsidėjimą esant tokiam spaudimui: „Jūsų atsparumas ir stiprybė yra nepaprastai neįtikėtini", – sakė jis. Ir pridūrė, kad „pakanka turėti vieną 11 mėnesių amžiaus vaiką“ tam, kad bent kiek suprastų situaciją.

Per 30 minučių trukmės pokalbį Haris išgirdo apie tai, kaip grupė susidoroja su koronaviruso krize, kuri atnešė papildomų iššūkių jau ir taip stresą patiriančioms šeimoms ir sergančių vaikų globėjams. Jie aptarė ypatingus iššūkius, su kuriais jie visi susiduria izoliacijos metu, pradedant nuo galimybės gauti sudėtingą medicininę priežiūrą ir neleidžiant virusui atsiriboti nuo jau pažeidžiamų pacientų ir jų šeimų.

Paklaustas, kaip jam sekasi, Harry atsakė: „Neblogai. Manau, kad tai tikrai keisti laikai – visi patiria tą patį dalyką labai unikaliu būdu. Tačiau kuo ilgiau tai tęsis, įsivaizduoju, tuo sunkiau bus kiekvienam iš jūsų.“

Haris su žmona ir sūnumi iš Kanados persikėlė į Los Andželo apylinkes, tačiau palaiko tas pačias labdaros organizacijos, kaip ir prieš karališką pasitraukimą. Šiuo metu organizacijai „WellChild“ priklausantiems tėvams didžiausią rūpestį kelia vaikų priežiūros klausimas. Visi jie turi daugybę sveikatos problemų ir beveik visiems reikia priežiūros visą parą tiek dieną, tiek naktį. Kyla klausimas, ką daryti, jei slaugytojams, su kuriais susitarta dėl pagalbos, pajus koronaviruso simptomus.

„WellChild“ generalinis direktorius Colinas Dyeris princui taip pat pripažino: „Trūksta pagrindinių reikmenų – nuo maisto iki valymo priemonių. Reikia pripažinti, kad šie tėvai yra vieni iš pažeidžiamiausių žmonių, kuriuos turime šioje šalyje, nes atrodo, kad jiems skiriama per mažai dėmesio.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.