Be tėvo augantiems vaikams – tėviški patarimai ir pamokymai: moko skustis, keisti tepalus

Dviejų, jau suaugusių ir, kaip pats juokauja, vis dar su juo besikalbančių vaikų tėvas Robas Kenney turėjo nelengvą vaikystę. JAV gyvenančio vyro paauglystėje tėvai išsiskyrė, motina buvo paskendusi alkoholyje, tad jis kartu su aštuoniais broliais bei seserimis liko gyventi su tėvu.

 Robas dalijasi gyvenimiškais įgūdžiais, kuriuos, pasak jo, turėtų turėti kiekvienas. <br> lrytas.lt koliažas
 Robas dalijasi gyvenimiškais įgūdžiais, kuriuos, pasak jo, turėtų turėti kiekvienas. <br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2020, 7:17 PM, atnaujinta Jun 8, 2020, 7:40 PM

„Kurį laiką jis mus globojo, bet, realiai, nelabai mūsų norėjo, – interviu „Shattered“ prisipažino vyras. – Vieną popietę tėvas man ir mano broliui pasakė, kad su vaikais baigta, jis nebenori turėti nieko bendro su mumis ir pasiūlė patiems sugalvoti, kur norime gyventi, nes kitaip atiduosiantis mus į globos namus.“

Vyresni, jau suaugę vaikai, apsiėmė globoti jaunesnius ir taip anksti visi išmoko savarankiškumo.

Todėl tapęs tėčiu ir užauginęs savo vaikus nusprendė padėti tiems vaikams, kurie auga be tėvų. Karantino metu atsiradus laisvo laiko Robas įkūrė „Youtube“ kanalą „Dad, how do I?“ (liet. „Tėti, kaip tai daroma?“), kuriame dalijasi vaikams ir paaugliams naudingais praktiniais patarimais ir gyvenimiškomis užduotimis, kurias turėtų mokėti spręsti visi vaikai.

Robas moko paauglius susirišti kaklaraištį pirmajam darbo pokalbiui, rodo, kaip patikrinti tepalus automobilyje, atkimšti kriauklę, skustis ar lygintis marškinius, pakeisti padangą. Visų šių dalykų, pasak autoriaus, turėtų vaikus išmokyti jų tėvai, bet, gaila, ne visi juos turi ar ne visi tėvai turi laiko savo vaikams. Vyras akcentuoja, kad patarimai nėra skirti tik berniukams.

Vos prieš du mėnesius startavęs kanalas turi jau daugiau nei du milijonus prenumeratorių.

Pagyrimus jam žeria ne tik vaikai, bet ir suaugusieji – pasirodo, kai kurių dalykų nežinojo net jie, kol neperžiūrėjo Robo patarimų.

Vyras paskutiniuose įrašuose dėkoja tokiems aktyviems gerbėjams, nes tikėjosi sulaukti 30 ar 40 peržiūrų. Dabar įrašų peržiūros skaičius svyruoja nuo 100 tūkstančių iki pusantro milijono. Kadangi „YouTube“ pasiekus tokius rezultatus jau moka honorarą, R. Kenney visą pelną pažadėjo atiduoti labdaros organizacijoms.

Šiuo metu kanale yra 18 skirtingų video įrašų, o naujus R.Kenney talpina kiekvieną antradienį. Gegužės pabaigoje kūrybiškas vyras pradėjo skelbti naujo tipo patarimus „Tool Tuesday“ (liet. „Įrankių antradienis“), kuriame aptaria įvairius įrankius, praverčiančius buityje. 

Parengta pagal „Shattered“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.