Broliai menininkai Gataveckai jungiasi prie paramos akcijos tėvams

Koronaviruso pandemija ir pavasarį dviem mėnesiams namuose privertęs užsidaryti visuotinis karantinas išvargino tėvus. Neįprastai didelį psichologinės pagalbos poreikį pajutusi organizacija „Gelbėkit vaikus“ nerimauja dėl to, kokia situacija gali susiklostyti vėliau rudenį, ir ruošiasi įgyvendinti savo didžiausią Lietuvoje pozityvios tėvystės mokymų projektą.

Prie pozityvios tėvystės stiprinimo tikslo jungiasi ir broliai tapytojai Algirdas ir Remigijus Gataveckai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prie pozityvios tėvystės stiprinimo tikslo jungiasi ir broliai tapytojai Algirdas ir Remigijus Gataveckai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Degalinių tinklas rekomenduoja įsigyti brolių Gataveckų ištapytus daugkartinius termo puodelius arba naudoti savo jau turimą daugkartinį puodelį.<br> Organizatorių nuotr.
Degalinių tinklas rekomenduoja įsigyti brolių Gataveckų ištapytus daugkartinius termo puodelius arba naudoti savo jau turimą daugkartinį puodelį.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 28, 2020, 11:09 AM

Vaiko teisėms atstovaujanti organizacija „Gelbėkit vaikus“ tikisi, kad pavyks užsitikrinti finansavimą ne tik parengti kelias dešimtis sertifikuotų lektorių, bet ir apmokyti apie 200 tėvų.

„Pozityvaus auklėjimo programa įtraukta į „Gelbėkit vaikus“ strategiją, todėl kiekvienas iš rėmėjų gautas finansavimas skiriamas bendram projekto įgyvendinimui. Šiuo metu numatyti dveji lektorių mokymai ir 15 tėvų grupių skirtinguose Lietuvos regionuose. Jei pavyks surinkti reikalingas lėšas, iki 2022-ųjų kovo pabaigos turėtume apmokyti apie 200 tėvų“, –sako organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė.

Jos teigimu, tėvystės iššūkiai, problemos ir šeimų skurdas niekur nedingo, o pozityvios tėvystės mokymų paklausos dabartinė pasiūla toli gražu nepadengia.

Prie pozityvios tėvystės stiprinimo tikslo jungiasi ir broliai tapytojai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, kurie vienam didžiausių šalies degalinių tinklų „Circle K“ sukūrė riboto leidimo puodelius akcijai „You give, we give“. Iki lapkričio 5 dienos tokiuose puodeliuose kavą pirkdami ar tiesiog darbuotojus prie kasos apie skiriamą auką perspėdami klientai paaukos po 6 centus, o jei norės – ir bet kokią pasirinktą sumą, kurią degalinių tinklas savo ruožtu dvigubins.

Visos per akciją surinktos lėšos bus skirtos organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrams bei pozityvios tėvystės mokymų programai finansuoti.

„Vienas iš svarbiausių mūsų ilgalaikių tikslų visose rinkose, kuriose veikia „Circle K“ tinklas, yra remti vietos bendruomenes ir prisidėti joms sprendžiant pačius skaudžiausius ir aktualiausius klausimus. Ne vienerius metus Lietuvoje bendradarbiaujame su „Gelbėkit vaikus“ organizacija, siekdami teikti visokeriopą pagalbą. Tikimės, kad šių metų mūsų akcija primins apie silpniausių visuomenės narių patiriamus iššūkius bei paskatins aktyviau jiems padėti“, – teigia „Circle K“ vadovas Skirmantas Mačiukas.

Pasak jo, neužmirštant vienkartinio plastiko mažinimo tikslo, degalinių tinklas rekomenduoja įsigyti brolių Gataveckų ištapytus daugkartinius termo puodelius arba naudoti savo jau turimą daugkartinį puodelį.

„Siekiame susitelkti į vaikų ir socialinę atskirtį patiriančių šeimų poreikius, todėl pasirūpinome plačiomis aukojimo galimybėmis, kurios neskatina papildomo vartojimo ir siūlome jomis pasinaudoti remiant tas Lietuvos šeimas, kurioms pagalbos ypač reikia“, – sako S. Mačiukas.

2019 metais per šią akciją „Circle K“ organizacijai „Gelbėkit vaikus“ paaukojo iš viso 24 tūkst. eurų.

Pozityvios tėvystės programai įgyvendinti – apmokyti lektorius bei tėvus, organizacijai „Gelbėkit vaikus“ būtini 32 tūkst. eurų. Tikimasi, kad per paramos akciją „Circle K“ degalinėse organizacijai pavyks paaukoti bent 30 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.