Spermos donoras teigia, kad yra vaisingiausias vyras pasaulyje: turi 129 vaikus

Jungtinėje Karalystėje gyvenantis 66-erių Clive'as Jonesas beveik dešimt metų dovanoja spermą ir tikina, kad su jo pagalba pasaulį išvydo 129 vaikai, o dar devyni gims netrukus, rašo dienraštis „The Sun“.

66-erių Clive'as Jonesas beveik dešimt metų dovanoja spermą ir tikina, kad su jo pagalba pasaulį išvydo 129 vaikai, o dar devyni gims netrukus.<br>123rf nuotr.
66-erių Clive'as Jonesas beveik dešimt metų dovanoja spermą ir tikina, kad su jo pagalba pasaulį išvydo 129 vaikai, o dar devyni gims netrukus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 10:28 PM

Siekė pradžiuginti nemokamai

Clive'as spermą aukoja neatlygintinai, nes jam svarbiausia laimė, kurią ji atneša šeimoms.

„Aš tikriausiai esu vaisingiausias spermos donoras pasaulyje, kuris „turi“ 138 kūdikius. Na, yra 129 kūdikiai ir dar 9 besitęsiantys nėštumai. Galiu tęsti dar keletą metų ir pasieksiu 150“, – portalui „Derbyshire Live“ teigė vyras

Jis pabrėžė, kad žinantis daug klinikų ir net spermos prekeivių, kurie neaukoja, bet parduoda spermą. Jis savo paslaugas siūlo nemokamai, tik kartais paprašo sumokėti už automobilio kurą.

„Manau, kad žmonės geriau suprastų, jei pamatytų mano gautas žinutes ir mažylių nuotraukas su labai laimingomis mamomis. Kartą man močiutė man atsiuntė padėką už anūkę“, – didžiuojasi C.Jonesas.

Clive'as negali būti oficialiu spermos donoru, nes spermos bankuose nustatyta viršutinė donoro amžiaus riba yra 45 metai.

Buvęs mokytojas prisimena, kaip prieš daugiau nei devynerius metus pradėjo šią veiklą. Skaitydamas laikraštį rado informacijos, kad vietoje oficialių spermos bankų žmonės susitaria tiesiog tarpusavyje „Facebooke“ tinkle. Tad jis nusprendė įdėti skelbimą į vieną iš tam skirtų puslapių ir jau tą patį vakarą sulaukė prašymo padėti.

Medikų nuomonė kita

Tačiau Žmogaus apvaisinimo ir embriologijos tarnyba dabar paskelbė medicininį įspėjimą dėl Clive'o veiklos.

Jų taisyklėse teigiama, kad visi donorai ir pacientai turi būti prižiūrimi licencijuotoje JK klinikoje.

Institucijos atstovė sakė: „Kaip Jungtinės Karalystės vaisingumo gydymo ir tyrimų reguliuotoja, mes neturime galių neleisti žmonėms patiems pasirūpinti spermos donoryste, tačiau norime padėti jiems gauti reikiamą informaciją ir patarimus, kaip pasirinkti geriausiai pagrįstus sprendimus, todėl visada skatiname donorus ir pacientus gydytis licencijuotoje klinikoje.“

Pranešama, kad jei susitarimai sudaromi už klinikos aplinkos ribų, gali kilti medicininė ir teisinė rizika, pavyzdžiui, be tinkamo sutikimo donoras greičiausiai bus laikomas teisėtu tėvu, turinčiu visas su tuo susijusias teises ir pareigas.

Klinikos taip pat griežtai tikrina visus donorus dėl medicininių ir paveldimų ligų.

Iš 129 vaikų, kurių neoficialus tėvas esąs, C.Jonesas gyvai pamatė apie 20 jų.

Pats procesas vyksta ne taip, kaip klinikose – vyras tiesiog furgonu nuvažiuoja į vietą, kur gyvena būsimi kūdikio tėvai arba susitaria susitikti automobilių aikštelėje ir furgono gale atlieka visą procedūrą.

„Paimu puodelį ir švirkštą, kad viskas būtų po ranka. Parašau jiems žinutę, kad esu lauke ir po trijų minučių būsiu pasirengęs perduoti spermą“, – paaiškina Clive'as. Pasak jo, kiti jo kolegos dažniau pasibeldžia į būsimų tėvų duris ir viską atlieka tualete.

Parengta pagal „The Sun“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda