Gimnazija Kaune įspėjo tėvus: vaikai turi atsinešti dokumentą, kroviklį ir vandens buteliuką Ministerija – reikalavimai pertekliniai

Kauno Jėzuitų gimnazija ketvirtadienio popietę išplatino laišką moksleivių tėvams, kuriame rašoma, kad atsižvelgiant į susidariusią nepaprastą padėtį Lietuvoje prašoma pasirūpinti, jog vaikai ateidami į mokyklą kasdien turėtų asmens dokumentą, geriamo vandens ir telefono kroviklį.

Tokį laišką ketvirtadienį tėvams išplatino Kauno jėzuitų gimnazija.<br>Skaitytojos nuotr.
Tokį laišką ketvirtadienį tėvams išplatino Kauno jėzuitų gimnazija.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 11:20 AM, atnaujinta Feb 26, 2022, 12:29 PM

Norėjo palaikyti bendruomenę

„Lietuvoje buvo įvesta nepaprastoji padėtis ir mokykloje, klasėse pajutome, kad vaikai jaučia didelį nerimą. Vieno tėtis išvykęs į Kijevą, kito močiutė gyvena Ukrainoje... Vaikus reikėjo raminti. Šis laiškas yra skirtas palaikyti visai bendruomenei“, – teigia gimnazijos direktorius kunigas Aldonas Gudaitis.

Laiško kopija:

Mielieji tėveliai,

atsižvelgdami į susidariusią nepaprastą padėtį Lietuvoje dėl kilusio karo Ukrainoje, kviečiame išlikti susitelkusiems, vieningiems ir padedatiems vieni kitiems šioje sudėtingoje situacijoje. Pastebėjome, kad per pamokas vaikų nerimastingumas yra didesnis negu įprastai, todėl juos išklausėme ir palaikėme. Norėdami padėti ne tik vaikams, bet ir Jums – drąsiname Jus kreiptis bet kokios pagalbos, jei Jūsų šeimoje yra asmenų, tiesiogiai susijusių su dabartine situacija, ir jei tai Jums kelia nerimą, rekomenduojame informuoti klasės vadovą ar švietimo pagalbos specialistų komandą.

Prašytume Jūsų pasirūpinti, kad vaikas, ateidamas kasdien į mokyklą, turėtų:

  • bet kokį dokumentą, patvirtinantį asmens tapatybę;
  • geriamojo vandens;
  • telefono kroviklį.

Įvykus ekstremaliai situacijai, mokytojai su mokiniais liktų klasėse ir lauktų tol, kol Jūs atvyktumėte pasiimti savo vaiko. Dėl tolesnių gimnazijos sprendimų ir veiksmų nuolat Jus informuosime el. paštu.

Kviečiame sekti nuolat naujinamą informaciją adresu: https://www.lt72.lt/

Stiprybės Ukrainos tautai!

Drauge su Popiežiumi Pranciškumi jungiamės į maldą už Ukrainos žmones, prašydami jiems Dievo globos, stiprybės ir vilties!

Netikrino ar atsinešė

Ketvirtadienį Kauno Jėzuitų gimnazijoje taip pat buvo surengtas susitikimas su psichologe mokytojams, kurie buvo aiškinama, kaip nedidinti vaikų nerimo ir reaguoti į jo apraiškas.

„Svarbu, kad jie liktų dalykiški pamokose, bet lygiai taip pat, esant reikalui, jei kuris nors moksleivis itin nerimautų, atkreiptų dėmesį ir padėtų vaikui“, – įsitikinęs mokyklos vadovas.

Kunigas teigia jokių ministerijos ar kitų institucijų nurodymų, kaip elgtis nepaprastosios padėties atveju negavęs.

Taip pat niekas netikrino, ar vaikai prašymą įgyvendino ir atsinešė šiandien į pamokas vardijamus daiktus: „Tai tik rekomendacija tėvams ir noras nuraminti bendruomenę.“

Mokyklos rūpestis – žavi

Laiško kopija su lrytas.lt pasidalijusi skaitytoja prisipažino, kad laiškas jai sukėlė nerimo ir privertė susimąstyti apie esamą situaciją įdėmiau.

„Bet tą informaciją priėmiau, nurimau ir susitaikiau“, – teigia moteris.

Kaunietės sūnus penktadienį rekomendacijų nesilaikė ir į mokyklą nesinešė nieko papildomo. 

Kauno jėzuitų gimnazija vienu iš prioritetų laiko bendravimą su bendruomene, todėl tėvai itin dažnai gauna laiškus iš administracijos, pedagogų.

„Esu pripratusi prie to ir tai žavi, todėl ir šis laiškas nenustebino. Labai smagus mokyklos rūpestis – patinka kad jie informuoja, rašo kur kreiptis dėl nerimo, į klases eina psichologai bendrauja, gauname statistikos duomenų“, – atvirauja kaunietė.

Reikalavimai – pertekliniai

Naujienų portalui lrytas.lt Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai teigė, kad rekomendacijos mokykloms dėl nepaprastosios padėties nesvarstomi.

„Manome, kad jūsų paminėtos mokyklos veiksmai yra pertekliniai. Žmogaus saugos temos yra integruotos į privalomą ugdymo turinį, ir mokiniams mokyklose vyksta mokymai – dėl būdų ir formų sprendžia pati mokykla“, – teigiama raštiškame atsakyme.

Vakar švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė laišku kreipėsi į mokyklų vadovus, dėkodama visoms mokykloms ir mokytojams, aptariantiems su mokiniais įvykius Ukrainoje.

„Labai dėkoju visoms mokykloms, kurios šiandien ar kitomis dienomis randa bei ras laiko kalbėtis aktualiais, karštais, sudėtingais klausimais – žinoma, atsižvelgiant į vaikų amžių, interesus, nuraminant juos,“ – rašoma ministrės laiške mokykloms.

Pasak ministrės, karas Ukrainoje, Europos šalyje, XXI amžiuje – šiuolaikiniam žmogui sunkiai racionaliu protu suprantamas įvykis – skatina kalbėtis ne tik apie šio įvykio priežastis, bet ir bendrai apie agresiją, istorijos perrašinėjimą, karų prigimtį, valstybės valdymą, demokratiją, valstybių ir žmonių teises.

„Palaikau ir palaikysiu visas mokyklų iniciatyvas stiprinti mokinių pilietiškumą, atsakyti į jiems rūpimus klausimus, išreikšti paramą Ukrainai. Apie tai kalbėdamiesi padedame mokiniams ugdytis pilietines vertybes – nepakantumą agresijai, meilę laisvei ir demokratinėms vertybėms“, – rašė ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.