Tėtis pasiekė rekordą, kuriame dalyvavo ir jo penketukas: manė, kad to padaryti nepajėgs

„Viskas yra įmanoma“, – įsitikinęs Chadas Kempelas, kuris Oklando (JAV) bėgimo festivalyje kovo pabaigoje pusės maratono atstumą, 21 kilometrą, įveikė stumdamas savo penkis keturmečius vaikus vežimėlyje. Vyras atstumą įveikė per 2 valandas ir 19 minučių.

Septynių vaikų tėtis stumdamas vežimėlį su penketuku yra įveikęs ir maratoną, ir pusmaratonį.<br>„O akland Running Festival“ nuotr.
Septynių vaikų tėtis stumdamas vežimėlį su penketuku yra įveikęs ir maratoną, ir pusmaratonį.<br>„O akland Running Festival“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 12:56 PM

40-metis C.Kempelas tikrai turi kuo didžiuotis, nes visą kelią stumė ne tik brangiausią, bet ir tikrai nelengvą svorį. Vaikai su vežimėliu svėrė beveik 110 kilogramų.

„Su savimi turėjau ženklą, kuriame buvo parašyta: „Viskas įmanoma“. Visą laiką kartoju šią frazę ir, atrodo, kad ji veikia. Vieną dieną mano dukra pasakė: „Aš negaliu šito pakelti“, o tada sustojo ir pasakė: „Palauk – viskas įmanoma“, – portalui „TODAY Parents“ pasakojo Aidaho valstijoje gyvenantis C.Kempelas.

Duomenų mokslininkas ir jo žmona Amy Kempel 2018 m. sausį susilaukė penketuko: trijų berniukų ir dviejų mergaičių – Lincolno, Noellės, Graysono, Prestono ir Gabriellos. Jie taip pat augina dvi vyresnes dukras – septynerių Savannah ir penkerių Avery.

Daugiavaikis tėtis sakė, kad tai buvo sudėtingos lenktynės ir pridūrė, kad buvo karšta, todėl jautėsi išsekęs.

„Vaikai rėkė: „Bėk greičiau, tėti!“. Jie manė, kad tai juokinga“, – šyptelėjo vyras.

Vienu metu C.Kempelas kreipėsi į savo žmoną, kuri važiavo dviračiu šalia jo, ir pranešė, kad nėra tikras, kad spės finišuoti. Bet, žinoma, jis tai padarė – ir tuo metu užsitarnavo vietą Gineso rekordų knygoje.

Tai nėra pirmasis C.Kempelo Gineso rekordas. 2019 m. jis nubėgo maratoną, 42 kilometrus (26,2 mylias), per 5 valandas ir 31 minutę, su savo penketuku vežimėlyje.

Tuomet, užuot sustojęs, jis bėgo toliau norėdamas pagerbti savo žmoną Amy, kuri išnešiojo penkis kūdikius iki 27 savaitės ir 3 dienų ir nubėgo lygiai 27,3 mylias (43,9 km).

„Tai niekis, palyginti su tuo, ką ji išgyveno, bet aš norėjau pagerbti ją“, – paaiškino jis.

C.Kempelis dabar teigia neketinantis įveikti dar vieną maratoną stumdamas vežimėlį.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.