Šeima, kurioje daug A raidžių: pasirinkimas sukelia ir galvosūkių

Angelės Aguonienės šeima – išskirtinė. Namuose šiuo metu klega 4 mažamečiai, jų sesė – tuoj baigs gimnaziją, jau abiturientė. Vyriausias brolis jau gyvena atskirai nuo tėvų.

 Angelės ir Arūno Aguonių šeimoje visų šeimos narių vardai prasideda iš A raidės!<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Angelės ir Arūno Aguonių šeimoje visų šeimos narių vardai prasideda iš A raidės!<br> Asmeninio albumo nuotr.
Angelės ir Arūno Aguonių šeimoje visų šeimos narių vardai prasideda iš A raidės!<br>Asmeninio albumo nuotr.
Angelės ir Arūno Aguonių šeimoje visų šeimos narių vardai prasideda iš A raidės!<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 9:36 PM

Klausite, o kuo gi išskirtinė ši šeima? O gi tuo, kad visų šeimos narių vardai prasideda iš A raidės!

„Norėjome skambių, nesunkių vardų, derančių prie pavardės. Pirmiesiems vaikams vardus buvo lengva sugalvoti, bet vėliau net ir varžybas organizuoti norėjome, kad išrinktume vardą mažiausiai dukrytei“ , – prisiminimais dalindamas juokiasi A. Aguonienė.

„Turime tris berniukus, tris mergaites, 3 „Au“ ir 3 „Ai“ vardų pradžias, ir visi vardai turi po 3 skiemenis. Toks pasirinkimas kai kada pridaro juokų ir galvosūkių. Pavyzdžiui, vienu metu užregistravus kelis vaikus pas šeimos gydytoją, ateina žinutė tik su inicialais – A. Aguoniui, A. Aguonytei. Va, tada sėdžiu ir pati suku galvą, apie kurį iš vaikų čia rašoma. Bet taip tik smagiau“, – šypsosi mama Angelė.

Visi šiuose namuose – iš A raidės: mama – Angelė, tėtis – Arūnas, vaikai – Aurimas, Aivaras, Augustas, Airida, Austėja, Aistėja.

Sutuoktiniai Aguoniai abu yra kilę iš didesnių šeimų, giminėje visuomet buvo ne po vieną vaiką.

Gausi šeima dažnai susiduria su iššūkiais, bet mama sako, kad gyvenimą palengvina disciplina, savarankiškumo skatinimas, bendrų svajonių, tikslų turėjimas ir jų siekimas.

„Motinos diena man visa ypatinga ir linksma. Namuose visą dieną pilna šurmulio, juoko, klegesio. Visi aplankome ir savo mamas, močiutes. Gaila, kad kai kurių jau esame netekę, joms uždegame atminimo žvakutę“, – sako A. Aguonienė.

Angelė teigia būtent iš vaikų išmokusi turėti savo tikslų, svajonių, todėl nepabūgo vėl pradėti mokytis. Moteris šiuo metu lanko Daugų technologijų ir verslo mokyklą, siekia įgyti naują specialybę.

„Man mokslas – tai investicija į save. Labai džiaugiuosi, kad turiu tokia galimybę ir kad turiu savo vaikus, mylimą vyrą, kurie visuomet mane padrąsina“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.