Naujas „TikTok“ iššūkis – tėvai prašo savo vaikų muštis už juos

Pastarosiomis savaitėmis socialiniame „TikTok“ pasklido iššūkis, kuriame tėvai filmuoja savo vaikus nusiteikusius pulti į kovą. Suvedus #fightprank rasite šimtus vaizdo įrašų, kuriuose suaugusieji prašo mažamečių eiti muštis už juos.

Tėvams muštynėse pasiruošę padėti vaikas ir apsiginkluoja.<br>lrytas.lt koliažas
Tėvams muštynėse pasiruošę padėti vaikas ir apsiginkluoja.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 6:34 AM

Daugumos šių įrašų scenarijus labai panašus – susijaudinę tėčiai ir mamos papasakoja, kad tarp jų ir kito suaugusiojo kilo kivirčas. Tėvai teigia, kad jų priešininkas turi tokio paties amžiaus vaiką, todėl jie susitarė, kad kovoje gali padėti ir jų atžalos arba net muštis vietoje jų.

Svarbiausia – kokia vaiko reakcija į tokį tėvų prašymą. Įdomu, kad daugelis vaikų nė nedvejodami puola ruoštis kovai – vienas berniukas net pasiėmė bokso pirštines, o kitas pasiruošė žaislinį kirvį, pradėjo daryti atsispaudimus treniruodamasis. 

Kai kuriuose įrašuose situacija net apsiverčia aukštyn kojomis – suaugusį sūnų aršiai ginti buvo nusiteikusi ir jo pagyvenusi mama.

Tiesa, ne visi nusiteikę taip karingai – itin išpopuliarėjo video, kuriame berniukas tiesiai šviesiai atšauna tėvams, jog jis turi tądien kitų planų, pavyzdžiui, apsilankyti populiariame prekybos centre, o paauglė dukra atsisako tai padėti muštynėse, nes nedėvi liemenėlės.

Žinoma, kaip ir viskas, kas susiję su vaikais, sulaukia prieštaringų reakcijų.

Portalas parents.com rašo, kad nors daugelis žmonių juokiasi iš šių video įrašų, kiti suaugusieji yra susirūpinę.

„Šis pokštas, kai tėvai sako savo vaikams, kad jiems reikia kovoti, nėra juokingas. Tai man daug parodo apie tai, kokie tėvai yra šie žmonės. Liūdna matyti, kad kai kurie iš šių vaikų labai nerimauja dėl spaudimo imtis smurto. Tai ne pramoga“, – teigė komentatorė.

Jai pritariantys pridūrė, kad yra žiauru žaisti su kitų emocijomis, o ypač – vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.