Infliacija tėvų neišsigando – vaikai į mokyklą grįžo su naujomis kuprinėmis ir kompiuteriais

Nors šį rugsėjį dauguma pasitiko ne itin optimistiškomis nuotaikomis, panašu, kad blogiausias scenarijus neišsipildė. Prekybos centro internete „Varlė.lt“ ekspertai komentuoja, kad nors daugumos mokyklinių prekių kainas paveikė infliacija, tačiau kainos augimą pavyko suvaldyti, o naujų kompiuterių buvo nupirkta daugiau nei tokiu pačiu metu pernai.

Rugpjūčio mėnesį nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių buvo parduota net 17 procentų daugiau nei tokiu pačiu metu pernai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Rugpjūčio mėnesį nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių buvo parduota net 17 procentų daugiau nei tokiu pačiu metu pernai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
 Rugpjūčio mėnesį nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių buvo parduota net 17 procentų daugiau nei tokiu pačiu metu pernai.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Rugpjūčio mėnesį nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių buvo parduota net 17 procentų daugiau nei tokiu pačiu metu pernai.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 3:19 PM, atnaujinta Sep 23, 2022, 1:08 PM

Nupirkta daugiau kompiuterių nei praeitais metais

Kylančios kainos ir recesija tėvelių neišgąsdino – vaikai į mokyklą iškeliavo su naujais kompiuteriais, kuprinėmis, buvo atnaujintos darbo/mokslo vietos namuose.

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ pardavimų duomenys rodo, kad rugpjūčio mėnesį nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių buvo parduota net 17 procentų daugiau nei tokiu pačiu metu pernai. Įdomu tai, kad per metus pastebėtas ir ženklus kompiuterių kainos augimas, siejamas su tiekimo grandinės trukdžiais, tačiau tai neatbaidė ir nesumažino norinčiųjų įsigyti kompiuterius skaičių.

„Visą rugpjūčio mėnesį fiksavome mokyklinės elektronikos prekių kategorijos ir aksesuarų pardavimų augimą, lyginant su praėjusiais metais. Pastebėti ne tik elektronikos, bet ir moyklinės kanceliarijos: sąsiuvinių, rašymo priemonių bei kuprinių, pardavimų šuoliai. Dalis kanceliarinių prekių šiemet kainuoja šiek tiek brangiau, dalies kainas pavyko išlaikyti panašiame lygyje. Taikėme ir vis dar taikome daug gerų pasiūlymų, kurie padeda kainas šiek tiek amortizuoti „, – teigia „Varlė.lt“ komunikacijos projektų vadovė Alina Kazakevič.

Tiesa, matomas ir kai kurių prekių kategorijų pardavimų mažėjimas. Pavyzdžiui, internetinių kamerų, ypač komfortiškų vadinamųjų „žaidimo“ kėdžių šį rugpjūtį buvo nupirkta net trisdešimt procentų mažiau, lyginant su praėjusiu rugpjūčiu. Tokius skirtumus el. prekybos ekspertai aiškina kaip grįžimo į kontaktinį mokymąsi įrodymą.

Vis dar galima sutaupyti

Dabar puikus metas atsinaujinti arba įsigyti ir darbo stalą ar kuprinę. Pastebimas būtent šių dviejų kategorijų vidutinės kainos mažėjimas, lyginant su praeitais metais.

„Šiemet vidutinė darbo stalų kaina yra daugiau nei dvidešimt procentų mažesnė nei praeitais metais. Todėl tikrai verta atkreipti dėmesį, jei dar nespėjote įrengti mokslo vietos savo mokyklinukui“ , – atkreipia dėmesį A. Kazakevič.

Patarimas taupantiems – rinktis atnaujintą (refurbished) kompiuterį. „Refurbai“, arba įrenginiai, kurių pavadinimuose ir aprašymuose pateikiamas terminas „refursbished“, yra tokie produktai, kurie buvo gamykliškai atnaujinti. Tokios prekės, kurios negali būti parduodamos kaip naujos, nes buvo grąžintos gamintojui po trumpo naudojimo, būna gamintojo, autorizuoto ar specializuoto serviso atnaujintos, sutvarkytos ir pakartotinai grąžintos į prekybą.

Labai dažnai tokios prekės būna neoriginalioje ar pažeistoje pakuotėje, gali turėti mažesnio laikotarpio garantiją, nežymių išorinių pažeidimų, būti ne visos komplektacijos, tačiau kainuoti kur kas mažiau nei jų nauji analogai.

„Pagrindinė ir svarbiausia priežastis rinktis „refurbą“, žinoma, yra mažesnė kaina. Tokio tipo kompiuterį galima įsigyti apie 20–30 proc. pigiau nei gamykliškai naują analogą. Senesnių modelių atvejais kainos būna dar labiau sumažinamos. Tokie kompiuteriai visiškai patenkina mokyklinukų reikmes ir padeda sutaupyti šeimos biudžetą“, – komentuoja A. Kazakevič.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.