Mama + tėtis + mama + tėtis = viena didelė šeima praktikuojanti poliamorinius santykius

Susipažinkite su tėvais, praktikuojančiais poliamorinius santykius – tai reiškia, kad turi daugiau nei vieną antrą pusę. Dažnai tokiais eksperimentais užsiima jaunuoliai, bet šeimoms auginančios vaikus, retenybė.

Susipažinkite su tėvais, praktikuojančiais poliamorinius santykius – tai reiškia, kad turi daugiau nei vieną antrą pusę.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Susipažinkite su tėvais, praktikuojančiais poliamorinius santykius – tai reiškia, kad turi daugiau nei vieną antrą pusę.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 9:26 PM

34 metų Alysia Rodgers sako, kad susitikę su 46 metų Seanu Hartlessu, ji ir jos vyras Tyleris negalvojo apie poliamoriją ir neieškojo tokių santykių, rašo portalas today.com

„Mes net nežinojome, kas yra poliamorija, kol nepradėjome jausti vienas kitam jausmų“, – pasakoja Alysia.

Netrukus Seanas ir jo antra pusė, 28-erių Taya, pradėjo važinėti beveik dvi valandas, kad pamatytų Alysia ir 35 metų jos vyrą Tylerį jų namuose Oregone (JAV). Išvarginti kelionės į darbą ir atgal, kurstomos noro dažniau susitikti su visais, 2020 m. vasarį poros nusprendė kartu persikelti į naują namą. Savo nauju gyvenimo būdu šeima dalijasi instagramo paskyroje „Polyfamory“.

Visa tai nebūtų taip keista, jei ne tai, kad Tyleris ir Alysia jau augino du vaikus, kuriems dabar 7 ir 8 metai. Tyleris tikina, kad paaiškinti vaikams apie jų naują gyvenimo būdą buvo „tikrai lengva“.

„Mūsų vaikai jau žinojo, kad susitikinėjame su Seanu ir Taya. Mes jiems pasakėme: „Jūs žinote, kad mama turi vaikiną, o tėtis merginą, todėl mes persikelsime gyventi kartu, visi būsime didelė šeima ir jie padės jus auginti, todėl reikės, kad su jais elgtumėtės taip, kaip su mumis – kaip su tėvais“, – pasakoja Tyleris.

Nuo tada, kai apsigyveno kartu po vienu stogu, šeimą papildė dar du vaikai.

„Aš pagimdžiau vieną, o Taya pagimdė kitą. Mes nesikišome į biologiją“ – prisipažįsta Alysia, o tai reiškia, kad nei tėčiai, nei mamos nežino, kas yra jų 22 mėnesių ir 15 mėnesių amžiaus kūdikių biologiniai tėvai.

„Mes visi esame lygūs tėvai visiems vaikams ir dėl to negalima diskutuoti. Tai nėra kažkas, ką mes bandome slėpti nuo vaikų. Jei jie norės sužinoti, iš kur jų DNR, mes tikrai kartu tai išsiaiškinsime, bet šiuo metu jų gyvenime tai nesvarbu“, – pabrėžia Alysia. Pasak tėčių ir mamų, genetika nieko nepakeis.

Teigiama, kad JAV poastaraisiais metais poliamoriniai santykiai išpopuliarėjo. Vienas 2021 metais atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo 3 438 vieniši suaugusieji, parodė, kad vienas iš šešių respondentų „norėjo būti poliamoriškas“; vienas iš devynių tam tikru metu buvo buvęs, o vienas iš 15 teigė, kad „pažįsta ką nors, kas buvo ar yra poliamoriškas“.

Tiesa, dažnai painiojama poligamija ir poliamorija. Poligamija laikoma labiau pagrįsta religiniu pagrindu, kai vyras gali turėti keletą žmonų ir tokiuose santykiuose stipri hierarchija, nes vienas visada būna viršesnis. Poliamorija aiškina, kad žmogus gali mylėti daugiau nei vieną asmenį. Polifilija vadinama tada, kai susikuria poliamoriją praktikuojančios šeimos.

Poliamorinės šeimos tikina, kad gyvenant visiems kartu yra ir pliusų, ir minusų. Žinoma, keturios suaugusiųjų rankos padeda prižiūrėti vaikus, rūpintis namais.

Alysia, Tyleris ir Seanas dirba visą darbo dieną, o Taya yra namuose likusi mama ir tai yra didelis palengvėjimas visiems, nes vaikais rūpinasi vienas iš tėvų.

Jennifer sako, kad džiaugiasi, kad jos sūnūs mokosi apie „autonomiją“, kvestionuoja tradicinius lyčių vaidmenis ir mokosi, kaip pasinaudoti bendruomenės galia.

„Viską namuose darome bendromis pastangomis“, – aiškina Alysia.

Žinoma, polifilija susiduria ir su tam tikrais iššūkiai, vienas jų – laiko trūkumas. Seanas taip pat priduria, kad gali būti sunku suderinti skirtingus auklėjimo stilius.

„Galų gale, mes esame kaip ir bet kuri kita monogamiška šeima – mūsų tik keturi. Būti tėvais yra daug daugiau nei tik biologija ir tai yra mūsų tikslas.“, – sako Taileris.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.