Penkios priežastys, kodėl verta vaikams išbandyti dienos vasaros stovyklą

Visą pavasarį praleidę karantine, vaikai išties pasiilgo socializacijos, bendraamžių bei aktyvių veiklų. Vasara – puiki proga atsigriebti! Visi tėvai siekia, jog vasara vaikams būtų kupina teigiamų emocijų, atradimų bei džiaugsmo. Deja, patiems dažnai tenka dirbti ir nepavyksta su mažaisiais praleisti tiek laiko, kiek norėtųsi.

Dienos stovyklose vaikai lavina įvairiausias kompetencijas, o vakare grįžta į namus. <br> „Šiaurės licėjaus“ nuotr.
Dienos stovyklose vaikai lavina įvairiausias kompetencijas, o vakare grįžta į namus. <br> „Šiaurės licėjaus“ nuotr.
„Šiemet, organizuojant dienos stovyklas, itin didelis dėmesys bus skiriamas vaikų sveikatos saugai.“ – pastebi „Šiaurės licėjaus“ neformalaus ugdymo vadovė Jurgita Skominienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
„Šiemet, organizuojant dienos stovyklas, itin didelis dėmesys bus skiriamas vaikų sveikatos saugai.“ – pastebi „Šiaurės licėjaus“ neformalaus ugdymo vadovė Jurgita Skominienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-06-12 09:19

„Ieškant kompromiso tarp darbų ir prasmingo laiko su šeima puikiu sprendimu gali tapti dienos stovyklos. Jose vaikai smagiai leidžia laiką su būriu draugų, įgyja naujų patirčių kol Jūs dirbate. O vakarus galite leisti visa šeima kartu. Šiemet, organizuojant dienos stovyklas, itin didelis dėmesys bus skiriamas vaikų sveikatos saugai.“ – pastebi „Šiaurės licėjaus“ neformalaus ugdymo vadovė Jurgita Skominienė.

Edukacinės dienos stovyklos vaikams neabejotinai naudingos ir jas lankyti galima nuo gan ankstyvo amžiaus. Sulaukęs penkerių, vaikas, be didelio streso, gali įsilieti į naują aplinką, bendrauti su nepažįstamais vaikais bei prisitaikyti prie pasikeitusios tvarkos.

Pateikiame penkis svarbiausius aspektus, dėl kurių verta šią vasarą išbandyti dienos stovyklas:

1. Akiračio plėtimas Jūsų vaikui

Aplinkos pakeitimas, nors dažnai suvokiamas, kaip stresą keliantis veiksnys, vaikams yra naudingas. Jie tampa smalsesni, guvesni ir aktyvesni. Naujoje aplinkoje vaikai itin koncentruoja dėmesį į aplinką, atranda naujus dalykus. Itin šaunu, jei tai teminė stovykla. Tuomet įgyjama naujų žinių, išbandomos įvairios veiklos, o nauja informacija įsisavinama itin efektyviai.

2. Vaikų savarankiškumo bei kitų kompetencijų ugdymas

Atsidūrę naujoje aplinkoje be tėvų, vaikai greičiau mokosi patys savimi pasirūpinti: surasti kur yra tualetas, apsirengti, susiruošti išvykai, nepamiršti įsidėti vandens buteliuko.

3. Socialinių bei komunikacijos įgūdžių lavinimas

Nauji draugai ir nauji mokytojai – puiki proga tobulinti savo socialinius bei komunikacijos gebėjimus, sklandžiai reikšti savo mintis, bendrauti su kitais, sutarti, integruotis. Taip pat, dienas leidžiant kartu, pasitaiko ir nesutarimų, kuriuos išmokstama išspręsti taikiai, gražiai susitarti.

Dažnai stovyklose pasitaiko ir įvairių komandinių užduočių, kurių metu vaikai mokosi dirbti komandoje, kartu su kitais siekti vieno tikslo, identifikuoti savo ir draugų stipriąsias puses, jas pasitelkti.

4. Edukacija

Dienos stovyklą renkantis teminę, Jūsų vaikas turės galimybę susipažinti arba pagilinti savo žinias vienoje ar keliose srityse. Kadangi stovyklų metu edukacija vyksta neformalioje aplinkoje, pasitelkiant žaidimus, eksperimentus bei patyrimus, vaikai greitai, lengvai ir smagiai įsisavina naują informaciją. 

5. Pasiruošimas mokyklai

Mokyklos dar nelankantiems vaikams dienos stovyklos yra puiki įžanga į rudenį pasikeisiančią aplinką bei dienos ritmą. Leisdami laiką įdomioje edukacinėje stovykloje vaikai po truputį pratinasi įsisavinti bei apdoroti naują informaciją. Tuo pačiu, didėja jų motyvacija atrasti ir sužinoti dar daugiau bei rudenį keliauti į mokyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.