Būk vyras: kaip išmokyti berniukus šlapintis atsistojus ir daryti tai švariai

Daugelis sūnų, kaip šlapintis atsistojus sužino iš savo tėčių, bet ne visi berniukai turi namuose vyrišką pavyzdį ar noriai iš jo mokosi. Be to, būtina ugdyti ir tvarkos pojūtį, nes net ne visi suaugusieji moka tai daryti švariai. Atėjus atpratinimo nuo sauskelnių laikotarpiui rekomenduojama ant puoduko sodinti tiek berniukus, tiek ir mergaites. Tik gerai išmokę šlapintis į puoduką, berniukai gali žengti į kitą lygį – mokytis tai daryti atsistojus.

 Mokant berniukus šlapinti atsistojus labai svarbu aptarti ir švaros bei higienos klausimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Mokant berniukus šlapinti atsistojus labai svarbu aptarti ir švaros bei higienos klausimus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2020, 3:10 PM

Pirmiausia, įsitikinkite ar vaikui bus patogu – klozetai įmontuoti skirtingame aukštyje, todėl mažajam vyrui gali prireikti papildomo laiptelio, kad lengvai jį pasiektų. Neskubėkite pratinti prie šlapinimosi atsistojus – svarbu palaukti, kol sūnaus koordinaciniai sugebėjimai jau bus išlavinti ir, žinoma, galės pats savarankiškai nusimauti ir apsimauti kelnes.

Suaugusiųjų pareiga išaiškinti, kad šis procesas nėra žaidimas ir penį reikia prilaikyti nuleidus žemyn, į klozetą, o ne bandyti nukreipti kur nors kitur. Tam, kad dėmesys būtų sutelktas tik į tikslą, „Peejamas“  tinklaraštininkė pataria į klozetą įmesti mažą trupinį ar kruopą – tegu visas berniuko dėmesys būna nukreiptas tik į vandenį apačioje. Labai svarbu, kad žvilgsnis būtų ten, kur šlapinamasi, nes vaikai pasukę galvą ta kryptimi, kuri juos sudomino, dažnai pasuka ir visą kūną, o tada pasekmės aiškios.

Reikia suprasti, kad viešuose pisuaruose nebūna tualetinio popieriaus, tad iškart galite sūnus mokyti tiesiog gerai nukratyti likučius, o jei lašelis užtiško ant sėdynės ar grindų namuose – nuvalyti tai.

Na ir žinoma, svarbiausias įgūdis – po visko nusiplauti rankas su muilu!

Taming the Goblin“ mama dalijasi patirtimi, kad mažiem berniukams nereikėtų apatinių kelnaičių su specialiu prakirpimu: „Tai veda į katastrofą, jis visad būna šlapias“. Todėl geriau rinktis paprastas, kad jis jas išmoktų atsismaukti.

Žinoma, viena sunkiausių užduočių – išmokyti daryti berniukus tai tvarkingai. Pirmiausiai pasikalbėkite ir paaiškinkite, ko jūs norite, papasakokite, kaip viskas atrodo ir kaip kiti jaučiasi, jei jie apšlapina tualeto sėdynę, grindis. Pirmus kartus būkite nuolaidūs, parodykite klaidas ir paprašykite daugiau taip nedaryti.

Jei situacija kartojasi – vaikai gali prisiimti atsakomybę ir patys išvalyti pridarytą netvarką. „Pint Size Treasures“ tinklaraštininkė ir dviejų sūnų mama kaskart, kai randa geltonas dėmeles aplink, paprašo išvalyti tualetą. Nereikia to pateikti kaip bausmės – tiesiog mokote vaikus puikių įgūdžių išvalyti padarytą netvarką.

Keeping Life Sane“ tinklaraštininkė dalijasi išmintimi, ką daryti jei norite, kad berniukai prisimintų pasikelti tualeto sėdynę prieš šlapindamiesi stovėdami ir ji liktų švari. Juk dažnai mažieji užuomaršos atlieka reikalus nesukdami galvos – pakelta ta sėdynė ar ne, o pasekmės matomos iškart.

Mama teigia, kad geriausias būdas įpratinti berniukus pakelti sėdynę – įprasti laikyti uždarytą tualeto dangtį. Tuomet, jie bus priverst atsidaryti tualetą ir tuo pačiu pasikels ir sėdynę. „Tai padarė mano gyvenimą daug lengvesnį“, – džiaugiasi mama.

Parengta pagal „Peejamas“, „Pint Size Treasures“, „Keeping Life Sane“ ir „Taming the Goblin“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.