Plaukti norintiems vaikams – unikali galimybė aktyviai ir saugiai leisti vasaros dienas

Didžiausias sveikatingumo klubų tinklas Lietuvoje „Impuls“ didelį dėmesį skiria jauniesiems plaukikams ir siūlo puikias galimybes išmokti plaukti ar patobulinti savo įgūdžius.

Būtent vasarą yra itin aktualus saugus elgesys vandenyje, todėl vaikus rekomenduojama nuo mažens mokyti plaukti ir išmokinti saugaus elgesio taisykles.<br>Partnerio nuotr.
Būtent vasarą yra itin aktualus saugus elgesys vandenyje, todėl vaikus rekomenduojama nuo mažens mokyti plaukti ir išmokinti saugaus elgesio taisykles.<br>Partnerio nuotr.
Į stovyklas priimami vaikai nuo 7 iki 14 m. jau turintys plaukimo įgūdžius.<br>Partnerio nuotr.
Į stovyklas priimami vaikai nuo 7 iki 14 m. jau turintys plaukimo įgūdžius.<br>Partnerio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-06-23 15:44

Būtent vasarą yra itin aktualus saugus elgesys vandenyje, todėl vaikus rekomenduojama nuo mažens mokyti plaukti ir išmokinti saugaus elgesio taisykles. Šiai įsibėgėjančiai vasarai „Impuls“ pateikia du puikius pasiūlymus.

Pirmasis iš jų – vaikams skirta „Sportiškiausia vasaros stovykla“. Vilniuje (Kareivių, Ozo ir Savanorių g.) esančiuose klubuose nuo birželio 29 dienos bus organizuojamos penkių dienų trukmės vaikų stovyklos. Tėvams tai bus puiki proga skirti daugiau laiko savo mėgstamai veikalai, nes vaiką visą dieną užims profesionalūs „Impuls“ treneriai.

Stovykloje vyks penkios plaukimo treniruotės per savaitę, dukart per dieną lauks vandens pramogos, po kartą – funkcinė treniruotė arba judrieji žaidimai lauke ir salėje. Stovyklos dalyviams priklausys maitinimas du kartus per dieną bet edukaciniai užsiėmimai su treneriais laisvo laiko metu.

„Stovykloje orientuosimės į besimokančius ir pradedančius plaukti vaikus, kad jiems būtų galima suteikti naudingų žinių šią vasarą. Tėvams bus labai patogu, nes vaikai bus užimti visą darbo dieną – nuo 8 iki 17 val. Treniruotės bus pritaikytos pagal vaikų amžių ir pajėgumą. Visos stovyklos metu jų laukia nuolatinė trenerių priežiūra“, – teigė „Impuls“ plaukimo treneris Kęstutis Steponavičius.

Į stovyklas priimami vaikai nuo 7 iki 14 m. jau turintys plaukimo įgūdžius.

Antrasis pasiūlymas – projektas „Prisijaukinkite vandenį“. Bet kuriame „Impuls“ klube, turinčiame baseiną, įsigijus aštuonias pamokas mažose grupėse, dar dvi bus padovanotos. Šios plaukimo pamokos labai naudingos įvairaus amžiaus ir pasirengimo žmonėms. Treneriai pasiruošę padėti išmokti plaukti, pagerinti įgūdžius ir ištvermę, koreguoti plaukimo techniką.

„Mes siūlome pakankamai daug mokimosi plaukti programų. Taip pat turime sportininkų grupes, kurios eilę metų treniruojasi, dalyvauja varžybose. Aukštesnio lygio plaukikai dalyvauja Lietuvos čempionatuose – tiek vaikų, tiek suaugusių amžiaus grupėse – ir užima gana aukštas vietas. Bet didžiąją dalį pas mus sudaro vaikai, kurie mokosi saugiai elgtis vandenyje, plaukti taisyklingai ir skirtingais plaukimo būdais“, – sakė K. Steponavičius.

Treniruotės baseine leidžia įgyti itin svarbius įgūdžius, kurie gali praversti vėliau maudantis atviruose vandens telkiniuose. Plaukikus ugdanti „Impuls“ plaukimo akademija yra susilaukusi nemažai gerų atsiliepimų, o treneriai visus metus stengiasi, kad darbas būtų atliekamas kuo kokybiškiau, todėl visus „Impuls“ plaukimo treniruotes lankančius žmones suskirsto į atitinkamas grupes pagal jų sugebėjimus.

„Turime savo klasifikacijos sistemą, pagal kurią skirstome vaikus į pradedančiuosius, mokančius plaukti ir pažengusius. Jiems kas pusmetį ar ketvirtį organizuojame klasifikacijos patikrinimą, kuomet stebime – kiek vaikas gali nuplaukti, kokiu plaukimo būdu sekasi geriausiai, kokia plaukimo technika. Nuolat rengiame vidines varžybas, kuriose vaikai gali pasitikrinti savo jėgas ir pamatyti, kaip patobulėjo per metus. Taip pat vyksta tarpklubinės varžybos, kuriose susirenka visoje Lietuvoje IMPULS klubuose sportuojantys plaukikai“, – pasakojo K. Steponavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.