Darželio auklėtojos stebina originalumu: vaikams pasiūlė ypatingą pramogą

Vasaros metu darželyje vaikai daug laiko praleidžia lauke. Čia jie gali pajusti, išgirsti, patirti daug malonių akimirkų, jaučiant šilto lietaus lašus, vaikščiojant basomis po pievaą ar smėlį, ar tiesiog žaisdami.

Vakaro metu auklėtojos sulaukė paslaptingo laiško, kviečiančio ieškoti lobio.<br>Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ nuotr.
Vakaro metu auklėtojos sulaukė paslaptingo laiško, kviečiančio ieškoti lobio.<br>Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ nuotr.
Vakare vaikai darželyje kepino zefyrus.<br> Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ nuotr.
Vakare vaikai darželyje kepino zefyrus.<br> Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ nuotr.
Vakaro kuliminacija – pareigūnų su tortu apsilankymas.<br> Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ nuotr.
Vakaro kuliminacija – pareigūnų su tortu apsilankymas.<br> Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ nuotr.
Aktyvių pramogų netrūko ir kitą dieną – tėvai pasirūpino batutu.<br> Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ nuotr.
Aktyvių pramogų netrūko ir kitą dieną – tėvai pasirūpino batutu.<br> Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ direktorės pavaduotoja ugdymui Jolita Miliškevičienė

Jul 15, 2020, 3:17 PM, atnaujinta Jul 15, 2020, 3:37 PM

Tam, kad ši vasara Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ vaikams būtų įsimintinesnė, „Varliukų“ grupės mokytojos, Aušra Jankauskaitė ir Neringa Paulauskienė įgyvendino jau pusmetį brandintą mintį – likti su vaikais darželyje nakčiai. Taip ir gimė projektas „Naktis darželyje“, kurio įspūdžiais dalijasi direktorės pavaduotoja ugdymui Jolita Miliškevičienė.

„Ir štai atėjo ilgai laukta diena, kai vaikai liks nakvoti darželyje. Į įstaigą vaikai rinkosi nešini kuprinėlėmis, kuriose buvo higienos priemonės, pižamos, mylimi žaisliukai, maisto atsargos.

Vakare, kai darželis liko tuščias ir jaunesnieji draugai buvo išlydėti į namus, mokytojos Aušra ir Neringa vaikams padarė staigmeną –į darželį pradėjo rinktis vaikų tėveliai. Mokytojos, auklėjusios vaikus nuo lopšelinio amžiaus grupės, pasekė tėvams pasaką apie kelionę, trūkusią penkerius metus. Joje buvo smagių, pamokančių, skatinančių tyrinėti ir mokytis akimirkų.

Mokytojos, padėkodamos vaikams už kartu praleistus metus įteikė mokslo ir žinių simbolius „Pelėdžiukus“ ir palinkėjo sėkmės priešmokyklinėje ugdymo grupėje. Vakare vaikai su tėveliais smagiai įveikė „Basų kojų“ takelio trąsą, dalyvavo sportinėse varžybose.

Išlydėję tėvelius namo vaikai jėgas atgavo suvalgydami kibirą, net 10 litrų, braškių ir vėl žaidė judrius žaidimus. Po aktyvios veiklos vaikai vaišinosi picomis ir tėvelių paliktomis vaišėmis. Pasistiprinę užsikūrė laužą, prie jo šnekučiuodamiesi vaišinosi keptais zefyrais, prisiminė praėjųsių metų akimirkas.

Vėliau mokytoja Aušra rado paslaptingą laišką su užuomina apie darželyje paslėptą lobį. Užsidegę žibintus, kad būtų jaukiau eiti tamsiais darželio koridoriais, visi leidosi į paslaptingą kelionę. Einant teko įveikti nemažai užduočių: skaičiuoti, minti mįsles, pasakyti žinomą skaičiuotę, skirti, kur yra kairė, o kur dešinė pusė. Įveikus visas užduotis, patyrus jaudinančių emocijų tamsoje, lobis vis tik buvo rastas ir išdalintas.

Įsimintiniausia akimirka vaikams buvo, kai vėlai vakare, į kiemą įvažiavo policijos mašina su švyturėliais ir atnešė vaikams tortą su fejeverkais. Pabendravę su pareigūnais, vaikai pasivaišino tortu ir ėmėsi tyrinėti darželio teritoriją su prožektoriais.

Pavargę po aktyvios veiklos kieme, aktų salėje vaikai žiūrėjo filmukus. Po vidurnakčio grįžę į grupę vaikai, dar truputėlį pažaidė ir pradėjo ruoštis nakties miegui. Nusiprausę, išsivalę dantukus, visi dar pašėlo „Pagalvių mūšyje“ ir po aktyviai prakleistos dienos vaikai nugrimzdo į saldų nakties miegą.

Išaušus rytui, vaikų laukė ne tik rytinės švaros procedūros, bet ir aktyvi mankšta darželio kieme, draugų sutikimas ir tėvelių dovanota pramoga ant batuto.

Šis projektas skatina vaikų bendradarbiavimą, ištvermę, gebėjimą įveikti kliūtis ir patirti džiaugsmą. Nauja, įdomi patirtis, naujos emocijos, kitas pasaulio, aplinkos, draugų ir savęs pažinimas – toks šio puikaus projekto tikslas.

Norėčiau padėkoti mokytojoms A.Jankauskaitei ir N.Paulauskienei už idėjas, parodytą iniciatyvą, gerą bendravimą ir bendradabiavimą ne tik su vaikais, bet ir su tėvais. Taip pat, didelis ačiū „Varliukų“ grupės vaikučių tėvams, kurie palaiko mokytojų iniciatyvas, prisideda savo idėjomis ir šauniais sumanymais. Tikimės, kad šis projektas taps tradiciniu, nes „pirmasis blynas“ tikrai neprisvilo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.