Išsiaiškino, kuris vaikų amžius yra sunkiausias tėvams: tai ne kūdikystė

Jei manėte, kad pirmieji mėnesiai ar savarankiškumo poreikio reikalaujantys antrieji yra patys sunkiausi? Pasirodo, tereikia palaukti iki aštuntųjų vaiko metų, nes tyrimai rodo, jog jie yra sunkiausi tėvams.

 Šeštieji vaiko metai buvo geresni nei tėvai tikėjosi, o septinti nustebino ožiukų gausa. <br> 123rf nuotr.
 Šeštieji vaiko metai buvo geresni nei tėvai tikėjosi, o septinti nustebino ožiukų gausa. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2020, 11:06 AM

Neseniai atliktoje „OnePoll“ apklausoje, kurią rėmė „Mixbook“, nustatyta, kad dauguma tėvų mano, kad 2, 3 ir 4 metų amžiaus vaikai yra uogos ant torto, palyginti su aštuomečiais, rašo parents.com.

Vyresnius vaikus turintys tėvai sutiks – aštunti metai yra tikrai sudėtingas laikotarpis. Šis amžius yra pasirengimas brendimui ir kartu vykstančioms hormonų audroms. Vaikas yra savarankiškas, turi savo požiūrį į viską ir ne visuomet jį gali pakeisti švelniai apkabindamas.

Apklausoje dalyvavo 2000 tėvų, kurie ir pasidalijo savo nuomone, jog sunkiausia auginti aštuonmečius. Jie taip pat atskleidė, kad šeštieji vaiko metai buvo geresni, nei jie tikėjosi, o septynerių metų amžius nustebino pykčio priepuolių pagausėjimu.

Būtent šio amžiaus vaikai gali būti labai užsispyrę, nepaklusnūs, daužyti duris ir įžūliai žiūrėdami į akis bandyti įrodinėti savo saravarankiškumą. Auginti tokio amžiaus vaiką reikia papildomos kantrybės, bet jei visa tai veda jus iš proto supraskite, kad tai normalu – jūsų aštuonmetis elgiasi, kaip aštuonmetis.

Taip pat apklausoje tėvai įvardijo svarbiausius tėvystės etapus – daugiausiai teigė, kad tai yra pirmoji darželio diena (42proc.), kitiems tai momentas, kuomet vaikai savarankiškai kažkur nuėjo patys (37proc.) arba išėjo į pirmą klasę (35 proc.). Dar ketvirtadalis tai suprato, pamatę, kaip vyresnėlis pradėjo rūpintis jaunesniu broliu ar seserimi.

Apklausos respondentai atsakė ir tai, kas juos auginant vaikus buvo gėdingiausia – pasirodo, 33 proc. tai momentai, kai vaikai garsiai keikėsi ar sakė kitus netinkamus dalykus, 28 proc. viešas vaikų nusirenginėjimas ir 27 proc. nepastebimai vaiko nukniauktas dalykas iš parduotuvės.

Parengta pagal „Parents“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo