Pernai Šiauliuose sumažėjo naujagimių, bet jų vardų įvairovė stebina: nuo Doro iki Safyros

Pernai Šiauliuose gimstamumas mažėjo.

 Pernai Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruota ir nemažai išskirtinių vardų - jų įvairovė stebina.<br> R.Vitkaus asociatyvi nuotrauka
 Pernai Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruota ir nemažai išskirtinių vardų - jų įvairovė stebina.<br> R.Vitkaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2021, 10:13 AM

2020 metais Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruoti 1062 naujagimiai: 493 mergaitės, 569 berniukai ir 12 dvynukų porų.

2019 metais Šiauliuose buvo įregistruoti 1225 naujagimiai: 576 mergaitės, 649 berniukai ir 13 dvynukų porų.

Pernai populiariausiais naujagimių vardais Šiauliuose tapo Domo (18), Herkaus (18) ir Marko (18) vardai. Šešiolika šiauliečių savo atžalai davė Luko vardą, o penkiolika – Ado.

Populiariausiu mergaitės vardu pernai Šiauliuose tapo Lėjos vardas – jį pasirinko 16 tėvų. Populiarūs Šiauliuose pernai buvo ir Adelės (12), Amelijos (11) bei Luknės (11) vardai.

Pernai Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruota ir nemažai išskirtinių vardų – jų įvairovė stebina.

Mergaitėms buvo duoti ir tokie vardai: Austrėja, Atilė, Arija, Džestina, Eiprilė, Elita, Esmilė, Frėja, Jutautė, Jūnė, Klėja, Leilana, Latėja, Milagra, Safyra, Saulėja, Ziva.

Dar didesnis retą vardą pernai Šiauliuose gavusių berniukų sąrašas. Tai – Arvilas, Aramanis, Ailandas, Aksis, Beinoras, Doras, Domilis, Damiras, Edvirenas, Eitanas, Gantas, Girius, Gratas, Haidas, Hektoras, Hugas, Konoras, Madas, Magnus, Najus, Natas, Paskalis, Ronas, Sikstas, Tilas, Tauridas, Vijus, Žakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.