Sostinės tėvai sunerimę – stringa darželių registracijos sistema, savivaldybė ramina, kad spės visi

Į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi vilnietė Eglė, kuri pastebėjo, jog savivaldybės internetinė sistema, kurioje registruojami vaikai į darželius, stringa.

Vilniečiai tėvai nerimauja, kada gaus informaciją dėl vaiko patekimo į darželį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilniečiai tėvai nerimauja, kada gaus informaciją dėl vaiko patekimo į darželį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-30 17:05

„Vilnius ir vėl nebesusitvarko su darželiais. Rytoj paskutinė diena, kada turėtų išdalinti vietas darželiuose, o pasirodo dar net nėra pradėtos formuoti grupės. Gaila, Vilnius nesusitvarko su šia kasmetine bėda“, – teigia nusivylusi moteris.

„Šiuo metu vyksta duomenų sutikrinimas, nes buvo pastebėta, kad neteisingai atvaizduojami duomenys, todėl norima išspręsti nesklandumus. Tėvelių prašoma šiek tiek palaukti, šiuo metu dedamos visos pastangos, kad kuo greičiau įvyktų priskyrimas į grupes. Informaciją prašome sekti Savivaldybės tinklapyje“, – lrytas.lt patikino Vilniaus miesto savivaldybės vyr.patarėja Alina Kovalevskaja.

Informaciją apie darželius galima sekti čia: vilnius.lt/lt/savivaldybe/svietimas-kultura-ir-sportas/svietimas/registracija-i-vilniaus-miesto-savivaldybes-darzelius-ir-priesmokyklinio-ugdymo-grupes/pateikti-prasymai-i-darzelius/

„Mes šiemet registravome į priešmokyklinę grupę. Registracija sklandi, sistemoje matome kelintas eilėje yra vaikas ir ramiai laukiam laiško su kvietimu. Skųstis dar neturiu kuo, nes Vilniaus savivaldybės puslapyje parašyta, jog viskas formuojama bus iki Balandžio 30d., tai atsakymų be gegužės net ir nesitikiu“, - ramiai nusiteikusi lrytas.lt kalbinta Skaistė.

Savivaldybės atstovų pasiteiravus, kodėl jau ne vienerius metus sėkmingai veikusi sistema patiria trikdžius, specialistai tikina, jog jie nuolat atlieka atnaujinimus ir patobulinimus.

„Šiuo atveju atnaujinimai užtruko, nes buvo pastebėti neatitikimai susiję su Gyventojų registro duomenimis. Vilniaus miesto savivaldybė deda visas pastangas trikdžiams pašalinti ir tikisi kuo skubiau vykdyti vaikų priskyrimą į grupes. Pabrėžiame, kad tėvai, gavę pranešimą, turės iki gegužės 31 d. el. būdu pasirašyti sutartis, todėl laiko tikrai pakankamai“, – ramina A.Kovalevskaja.

Šiuo metu eilėje į darželį laukia 10966 mažyliai, kurie norėtų jį pradėti lankyti nuo rugsėjo 1-osios. Dar 2566 užsiregistravo dėl lankymo vėlesniais metais. Bendras vaikų skaičius, šiuo metu laukiančių į Vilniaus miesto savivaldybės valstybinius darželius, 13532. Kiek iš jų gaus vietą – dar nepranešama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.