Ypatingo berniuko mama atskleidė, koks sakinys jai įstrigo visam gyvenimui

Penkiametis Lukas – ypatingas berniukas, gimęs anksčiau laiko ir atsinešęs su savimi įvairių sveikatos problemų, kurias, padedamas rūpestingų tėvų, iki šiol stengiasi įveikti. Luko mama jam skirto fondo feisbuko paskyroje pasidalijo štai tokiu jautriu įrašu, kuris padės aplinkiniams suprasti, ką tenka išgyventi ypatingų vaikučių tėvams:

 Luko elgesys aplinkiniams dažnai sukelia klausimų.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Luko elgesys aplinkiniams dažnai sukelia klausimų.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Luko labdaros ir paramos fondas

Jun 8, 2021, 8:47 PM

„Prieš beveik ketverius metus, vieną šiltą, saulėtą vasaros dieną, mūsų šeima viešėjo pas šeimos draugę sode. Gal sveikinome ją su gimtadieniu, o gal šiaip džiaugėmės puikiu oru – šventės priežasties jau ir nepamenu. Bendravome su anksčiau matytais ir naujai sutiktais žmonėmis, kurių ten gal kelios dešimtys buvo susirinkę.

Luko sesė, tuo metu kokių 8 metų mergaičiukė, gaudė varles prie prūdo ir kniaukė braškes nuo stalo, o Lukas kankino bijūnų krūmus – juos pajudindavo ir stebėdavo, kaip žiedlapiai krenta ant žemės. Lukui buvo labai juokinga. Bijūnams, nujaučiu, nelabai.

Buvo tikrai labai smagi diena.

Saulei besileidžiant, atėjo laikas skirstytis ir atsisveikinti su vakarėlio svečiais. Ir būtent tą akimirką, tokioje netikėtoje vietoje, netikėtu laiku, aš išgirdau sakinį, kuris man įstrigo visam gyvenimui.

Tą sakinį sudaro 4 žodžiai. Juos ištarė atsisveikindamas vienas tos vasaros šventės dalyvių, kurio iki to nepažinojome. Jis pasakė:

- Jūsų vaikai nuostabūs. Abu.

Tie žodžiai labai palietė, nes tą vasaros dieną buvo praėjęs vos mėnuo nuo pirmojo Luko epilepsijos priepuolio. Baisaus, vaikų reanimacijoje pasibaigusio priepuolio, kuris mums ir vėl priminė visą sunkią Luko gyvenimo pradžią ir patvirtino blogiausias gydytojų prognozes – sunkumai nesibaigia.

Rasti jėgų išlįsti iš savo kiauto, išvykti iš namų su ypatingu vaiku, nepaisant to, kad bet kada gali užklupti priepuolis, buvo didžiulis iššūkis.

Ir būtent tuo nelengvu gyvenimo momentu mes iš nepažįstamo žmogaus išgirdome labiausiai įkvėpusius žodžius: „Jūsų vaikai nuostabūs. Abu“. Nešiojamės juos širdyje kasdien. Ir vaikus, ir žodžius.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.