Vardų mados sostinėje: ar atsirado Kunigundų ir kuo nustebino tėvų fantazija

Vilniuje šiltuoju metų laiku gimusių mergaičių tėvai jas apdovanojo retais, bet vasariškais vardais – Jūrė, Bitė, Smilgė.

 Vilniuje šiltuoju metų laiku gimusių mergaičių tėvai jas apdovanojo retais, bet vasariškais vardais – Jūrė, Bitė, Smilgė.<br> 123rf nuotr.
 Vilniuje šiltuoju metų laiku gimusių mergaičių tėvai jas apdovanojo retais, bet vasariškais vardais – Jūrė, Bitė, Smilgė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gretė Maziliauskaitė

Sep 5, 2021, 12:37 PM

Nežinia, ar dėl hitu tapusios Jazzu dainos, tačiau sostinėje du kartus fiksuotas vardas Vasara. Tokia informacija vos prasidėjus rudeniui pasidalijo Vilniaus miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius.

Radijo stotyse pasirodžius naujai Vaido Baumilos dainai „Kunigunda“ ir šiai įsitaisius topų viršūnėse, imta juokauti apie galimai naują populiariausią mergaitišką vardą Lietuvoje. Civilinės metrikacijos skyriaus paklausus, ar po vasaros sezono nepadaugėjo Kunigundų, tenka nusivilti – paskutinių trijų mėnesių laikotarpiu toks vardas nebuvo įregistruotas.

Tėvams kūrybingumo nepristigo ir su naujagimiais berniukais – įregistruoti tokie vardai, kaip Ūdrys, Sajus, Kovas, Eronas, Perkus.

Populiariausių vardų gretose didelių pokyčių nematyti – mergaites vis dar renkamasi vadinti Emilija, Sofija, Kamile, Gabija, Liepa, Gabriele ir Lėja.

Panašios tendencijos laikosi ir tarp berniukų, nors vasarą lyderio pozicijoje įsitaisė jau kurį laiką primirštas vienas seniausių ir populiariausių Lietuvoje vardų Jonas – taip pavadinti net keturiasdešimt vasarą gimusių berniukų. Žemesnes vietas dalinasi Lukas, Matas, Dominykas, Benas, Tomas ir Markas.

Civilinės metrikacijos skyrius džiaugiasi, kad naujagimių tėvai vis labiau prisimena ir senesnius, pamirštus vardus – Marcelijų, Aleksą, Oną ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.