10 idėjų sveikesniems užkandžiams į mokyklą

Priešpiečių dėžutės turinys tėvams yra tikras iššūkis. Vaikams į mokyklą ar po jos reikia paruošti ir kažką sveiko, ir skanaus, ir gražiai patiekto. Dalijamės idėjomis, ką galima įdėti į priešpiečių dėžutę originalaus, sotaus ir sveikatai palankaus.

Priešpiečių dėžutėje užkandžiai turi būti ir gardūs, ir patraukliai pateikti.<br>123rf nuotr.
Priešpiečių dėžutėje užkandžiai turi būti ir gardūs, ir patraukliai pateikti.<br>123rf nuotr.
Vaisių salotoms naudokite sezoninius vaisius ir uogas.<br>„Unsplash“ nuotr.
Vaisių salotoms naudokite sezoninius vaisius ir uogas.<br>„Unsplash“ nuotr.
Humusas iš avinžirnių ir sveikas, ir gardus užkandis, kurį galima patiekti tiek su duonele, tiek su daržovių lazdelėmis.<br>„Pexels“ nuotr.
Humusas iš avinžirnių ir sveikas, ir gardus užkandis, kurį galima patiekti tiek su duonele, tiek su daržovių lazdelėmis.<br>„Pexels“ nuotr.
Makaronų salotas galima maišyti tik su aliejumi ar pesto padažu, dėti konservuotą tuną ar kumpį, įvairias daržoves.<br>„Unsplash“ nuotr.
Makaronų salotas galima maišyti tik su aliejumi ar pesto padažu, dėti konservuotą tuną ar kumpį, įvairias daržoves.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 10:28 AM

1. Suktinukai

Rinkitės pilno grūdo tortilijas ir į jas vyniokite sūrį, kumpį, daržoves. Standžiai susukite, perpjaukite į keletą dalių – mažesnes galima persmeigti iešmeliu, didesnes susukti į sviestinį popierių.

2. Iešmeliai

Rodos, tas pats pomidoras, tas pats sūris ar kita daržovė, bet jei tai patiekta sumovus ant iešmelio – vaikams tūkstantį kartų skaniau. Įsitikinkite patys!

3. Suvožtinis

Paprastą sumuštinį su sviestu ir virta dešra pakeiskite storu, daugybe ingredientų papildytu suvožtiniu. Pasirinkite pilnagrūdį batoną, patepkite abi puses tepamu varškės sūriu ir tuomet improvizuokite. Į šį suvožtinį galima dėti: kiaušinių, salotų, agurkų, kumpio, sūrio, sūdytos lašišos ir tai, ką rasite šaldytuve. Susukite į standžią plėvelę, kad per porą valandų visi skoniai susidraugautų tarpusavyje ir per pietų pertrauką nudžiugintų jūsų vaiką.

4. Virta mėsa

Iš vakaro išvirkite garuose ar iškepkite orkaitėje didesnį gabalą mėsos. Kitą dieną tiesiog supjaustykite jį plonomis riekelėmis ir dėkite į priešpiečių dėžutę. šalia įdėkite mažą indelį pesto padažo ir daug daržovių.

5. Makaronų salotos

Daugelis vaikų mėgsta makaronus, bet Lietuvoje dar nėra išpopuliarėjusios makaronų salotos. Iš vakaro išvirkite mėgstamos formos (pavyzdžiui, sraigtelių ar kaspinėlių) makaronus ir prieš mokyklą sumaišykite indelyje kartu su perpjautais vyšniniais pomidorais, agurkais, tunu ar kumpiu, žalumynais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus bei druskos.

6. Kiaušinis

Paprastas nuluptas kiaušinis yra ir sveikas, ir skanus užkandis. Taip pat prie jo galite pridėti žiupsnelį druskos ar humuso padažo, pilnagrūdės duonos riekelę, daržovių.

7. Užtepėlės

Jei vaikas mėgsta humusą, guakamolę ar kitas daržovių pagrindo užtepėles – pagaminkite jų daugiau ir dėkite į priešpiečių dėžutę atskirame indelyje. Prie jų tinka morkų, agurkų, paprikos, salierų ar pilno grūdo duonos lazdelės.

8. Vaisių salotos

Norint jas supakuoti, taip pat reikės atskiro indelio, bet pabandyti verta – supjaustykite įvairius vaisius mažesniais gabalėliais, galite pagardinti šaukšteliu medaus ir sumaišyti. Viskas, sveikas ir sotus, energijos suteikiantis užkandis jau paruoštas ir jam atsispirti bus sunku.

9. Keksiukai

Dar viena idėja, kurią reikia pasiruošti vakare, o ryte – tik supakuoti. Daržovių keksiukai iš pilno grūdo miltų yra tobulas užkandis. Ingredientams pasirinkite vaiko mėgstamas daržoves, naudokite jas kuo įvairesnių spalvų ir būtinai viršų papuoškite maža dekoracija. Pavyzdžiui, du žirneliai (akytės) ir maža morkos šypsena arba maža žvaigždutė iš sūrio.

10. Naminiai saldainiai

Svarbu nepamiršti įdėti ir kažko pasmaližiavimui, tik tai turi būti nedidelis kiekis. Pagaminkite iš anksto naminių guminukų ar vaisių tyrės saldainių ir visuomet turėsite deserto staigmeną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?