Lietuviai dosnūs ne tik Kalėdiniu laikotarpiu: pernai išpildyta virš 17 500 vaikų svajonių

2021 metai socialinei iniciatyvai „Vaikų svajonės“ buvo dosnūs nuostaba ir suvokimu, kokie atjautūs ir reaguojantys į kito žmogaus nepriteklių yra Lietuvos žmonės. Praėjusiais metais buvo organizuoti 5 vaikų svajonių pildymo projektai – balandį buvo pildomi kūdikių ir besilaukiančių mamų, birželį – Vaikų dienos centrų poreikiai, rugpjūtį geradariai padėjo vaikams pasiruošti mokyklai, spalį – pildė šiltų rūbų ir avalynės svajones, o lapkritį ir gruodį dovanojo Kalėdines dovanas.

Iš viso 2021 metais buvo išpildyta virš 17,5 tūkstančio vaikų, gyvenančių nepasiturinčiose šeimose svajonių.<br>„Pexels“ nuotr.
Iš viso 2021 metais buvo išpildyta virš 17,5 tūkstančio vaikų, gyvenančių nepasiturinčiose šeimose svajonių.<br>„Pexels“ nuotr.
Iš viso 2021 metais buvo išpildyta virš 17,5 tūkstančio vaikų, gyvenančių nepasiturinčiose šeimose svajonių.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Iš viso 2021 metais buvo išpildyta virš 17,5 tūkstančio vaikų, gyvenančių nepasiturinčiose šeimose svajonių.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-26 10:05

Iš viso 2021 metais buvo išpildyta virš 17,5 tūkstančio vaikų, gyvenančių nepasiturinčiose šeimose svajonių. Beveik 8 tūkstančiai geradarių vaikams padovanojo dovanas, kurių tėvai dėl išgyvenamų sunkumų šeimoje negalėtų nupirkti.

„Augantis pragyvenimo lygis suteikė galimybę žmonėms ir įmonėms būti dosniems ne tik Kalėdiniu periodu, jau nuo pirmojo Kūdikių dovanų projekto pasijuto, kad žmonės mato ir reaguoja jei reikia pagalbos stokojančiam. Padėti kitam tampa nebe mada, bet įprastu gyvenimo būdu. Keičiasi ir žmonių vertybės. Vaikų svajonių komanda pastebėjo, kad neretai švenčiantys gimtadienį svečių prašo nepirkti dovanų, o paskirtą sumą paaukoti vaikų svajonių išpildymui. Kalėdinių dovanų projekte neretas dovanoms skirtą biudžetą aukojo Vaikų svajonėms. Projektuose taip pat labai pasimatė, kad vis daugiau ir vis dažniau mokyklinio amžiaus vaikai kartu su klasiokais pasirenka išpildyti vieną ar kelias nepritekliuje gyvenančio vaiko svajones. Vaikų amžius pats įvairiausias – nuo pradinukų iki dvyliktokų. Vadinasi, mokytojai pažindina vaikus su socialine realybe, ugdo supratimą padėti stokojančiam. Gera matyti, kaip vaikai padeda vaikams“ – pastebėjimais dalinasi projektų vadovė Rasa Statulevičienė.

Rasa taip pat konstatavo faktą, kad vis daugiau įmonių ieško pastovaus partnerio, su kuriuo galėtų kartu vykdyti socialinius projektus.

„Prekybos centras internete Pigu.lt buvo partneriu visuose mūsų vykdytuose projektuose ir padovanojo virš tūkstančio nemokamų siuntimų visiems, kurie pildė vaikų svajones perkant šioje parduotuvėje. Noras turėti socialinius galioja ne tik didelėms tarptautinėms įmonėms, bet ir smulkiajam bei vidutinio dydžio verslui. Ne vienas verslo atstovas pakomentavo, kad „šiemet mums sekėsi, norime pasidalinti sėkme“. Ir, pasitikrinus vienas kitą viename projekte, į sekančius projektus įsitraukiama dar dosniau.

Ne viena įmonė klientams ir verslo partneriams skirtą Kalėdinių dovanų biudžetą skyrė vaikų svajonių išpildymui, o svajonių rezervacijos prasidėjo gerokai anksčiau nei startavo pats projektas. Prekybos centras „Molas“ Kaune ir Klaipėdoje, mažmeninės prekybos įmonės „Officeday“ bei „Sportland LT“ savo parduotuvėse organizavo socialines akcijas, kurių metu savo klientus įtraukė į „Vaikų svajonių“ išpildymą, o „uniPark“ net koregavo parkavimo programėlę, kad jos naudotojai galėtų paremti „Mažųjų stebukladarių“ projektą, kurio metu vaikai, gyvenantys atikiuose miesteliuose arba augantys nepasiturinčiose šeimose mokosi programavimo pradmenų“ – užsimezgusiomis partnerystėmis džiaugiasi Rasa.

Pats dosniausias Vaikų svajonių rėmėjas išlieka „DPD Lietuva“. Virš 10 tūkstančių išpildytų svajonių ši siuntų įmonė vaikams pristatė nemokamai. Statistika atskleidžia, kad maždaug 70 proc. vaikų svajones pildančių žmonių nemokamai perduoda dovanas su siuntų pristatymo bendrovės „DPD Lietuva“ pagalba. Tokiu būdu geradariai gali skirti papildomas lėšas vaikų svajonių pildymui ir nesirūpinti jų logistika.

„Nuo 2016 m. pristatėme beveik 28 tūkst. siuntų, kuriose slypėjo įvairios vaikų svajonės. Džiaugiamės, kad jau nebe pirmus metus prisidedame prie šios socialinės iniciatyvos ir palengviname ant projekto organizatorių ir jo dalyvių pečių krentančią logistinę naštą. Tikimės, kad šalies gyventojai aktyviai pildys vaikų svajones ne tik per didžiausias metų šventes, bet ir ištisus metus, o mes ir toliau galėsime rūpintis, kad jos saugiai ir greitai pasiektų vaikų rankas“, – sako „DPD Lietuva“ pardavimų ir marketingo vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius.

„O labiausiai mes didžiuojamės savo savanoriais“, – šypsosi Rasa. 

Projekto metu savanoriauja apie 50 savanorių, jie palaiko ryšį su socialiniais darbuotojais, svajonių pildytojais, ieško įmonių partnerių, o skubantiems padeda išpildyti vaiko svajonę. 47 proc. savanorių yra savanoriavę ankstesnių metų „Vaikų svajonių“ Kalėdiniuose projektuose. 82 proc. savanorių savanoriavo visuose penkiuose 2021 metais vykdytuose projektuose. Tokie skaičiai rodo, kad savanorystė kaip ir aukojimas tampa įprastu reiškiniu žmogaus gyvenime.

2021 metais pastebėtos tendencijos pozityviai nuteikia galvojant apie projektus ateityje. Išanalizavę praėjusių projektų rezultatus Vaikų svajonės 2022-ais metais planuoja vykdyti keturis projektus:

  • Kovo mėnesį vyks vaikų su (ne)GALIA projektas
  • Gegužės mėnesį vyks Vaikų dienos centrų projektas
  • Rugpjūčio mėnesį – Mokyklinių reikmių projektas
  • Lapkričio – gruodžio mėnesiais – tradicinis Kalėdinių dovanų projektas
  • „Mažieji stebukladariai“ – vaikus programavimo pradmenų mokantis projektas bus vykdomas du kartus metuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.