Šalies gyventojai ir verslas gali padėti pasirūpinti Ukrainos vaikais: 7,5 mln. jų gresia pavojus

Dėl vakar Ukrainoje prasidėjusių karo veiksmų, mažiausiai 7,5 milijono joje gyvenančių vaikų gresia didelis pavojus. Dėl sprogimų sostinėje Kijeve ir kituose didžiuosiuose miestuose vaikai ir šeimos priversti slėptis rūsiuose ir kitose slėptuvėse. Temperatūra šalyje naktimis nukrenta žemiau nulio. Tūkstančiai bėga iš sostinės. Organizacija „Gelbėkit vaikus“ kviečia visus Lietuvos žmones ir verslą aukoti būtinai humanitarinei pagalbai vaikams Ukrainoje bei netrukus Lietuvą pasieksiančių pabėgėlių šeimoms su vaikais.

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ kviečia visus Lietuvos žmones ir verslą aukoti būtinai humanitarinei pagalbai vaikams Ukrainoje bei netrukus Lietuvą pasieksiančių pabėgėlių šeimoms su vaikais.<br>„Gelbėkit vaikus“ nuotr.
Organizacija „Gelbėkit vaikus“ kviečia visus Lietuvos žmones ir verslą aukoti būtinai humanitarinei pagalbai vaikams Ukrainoje bei netrukus Lietuvą pasieksiančių pabėgėlių šeimoms su vaikais.<br>„Gelbėkit vaikus“ nuotr.
Organizacija „Gelbėkit vaikus“ kviečia visus Lietuvos žmones ir verslą aukoti būtinai humanitarinei pagalbai vaikams Ukrainoje bei netrukus Lietuvą pasieksiančių pabėgėlių šeimoms su vaikais.<br> „Gelbėkit vaikus“ nuotr.
Organizacija „Gelbėkit vaikus“ kviečia visus Lietuvos žmones ir verslą aukoti būtinai humanitarinei pagalbai vaikams Ukrainoje bei netrukus Lietuvą pasieksiančių pabėgėlių šeimoms su vaikais.<br> „Gelbėkit vaikus“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Organizacija „Gelbėkit vaikus“

Feb 25, 2022, 11:10 AM

Grėsmė sveikatai, gyvybei, šaltis

„Vaikai Ukrainoje išsigandę. Jie girdi sprogimus, yra priversti bėgti iš namų taip, kaip stovi. Jiems gresia ne tik fizinis, karinių veiksmų keliamas, pavojus būti sužeistiems ar žūti. Temperatūra Ukrainoje naktimis nukrenta žemiau nulio. Šeimos su vaikais jas leidžia slėptuvėse, rūsiuose, be elementarių sanitarinių sąlygų. Jau nekalbu apie pagrindinių vaikų teisių į saugumą, švietimą užtikrinimą“, – sako „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Pasak jos, dar prieš pastarąjį įtampos eskalavimą, 2,9 milijono žmonių, iš kurių daugiau nei 400 000 vaikų, jau prireikė humanitarinės pagalbos. „Tūkstančiai Rytų Ukrainos vaikų užaugo konfliktuose, patyrė smurtą, apšaudymus ir paliko savo namus. Jiems nuo pat konflikto pradžios 2014-aisiais organizacija „Save the Children“ Ukrainoje teikia būtiniausią humanitarinę pagalbą. Dabar, kai ši pagalba tapo tūkstančius kartų svarbesnė, labai kviečiu visus Lietuvos žmones padėti ją užtikrinti – aukoti Ukrainos vaikams“, – sako Rasa Dičpetrienė.

Pasak jos, organizacija „Gelbėkit vaikus“ vakar vykusiuose pasitarimuose su kitomis nevyriausybinėmis paramos organizacijomis įsipareigojo pasirūpinti vaikais iš Lietuvą netrukus pasieksiančių pabėgėlių šeimų. „Joms reikės ne tik šilto ir saugaus būsto, maisto, higienos ir kitų būtiniausių priemonių, medicininės pagalbos. Labai svarbu daryti viską, kad čia atvykę vaikai jaustųsi saugiai, laukiami, jiems būtų teikiama psichologinė pagalba, rūpinamasi jų edukacija, laisvalaikiu“, – sako „Gelbėkit vaikus“ vadovė.

Įvairūs paramos būdai

Nuo vakar veikia „Gelbėkit vaikus“ paramos Ukrainos vaikams trumpieji numeriai:

  • 1415 – skambinant ar siunčiant SMS su žodžiais UKRAINOS VAIKAMS – auka 10 eurų
  • 1486 – skambinant ar siunčiant SMS su žodžiais UKRAINOS VAIKAMS – auka 3 eurai
  • juridiniai asmenys, įmonės, norintys ir galintys padėti Ukrainos vaikams bei į Lietuvą atvyksiančių pabėgėlių šeimoms kviečiami susisiekti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ telefono numeriu +370 607 84 249 arba el. paštu simona.uleckiene@savethechildren.org

„Gelbėkit vaikus“ taip pat suvienijo jėgas su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi, Maltiečių ordinu, Lietuvos Caritu ir „Maisto banku“ bei nuo karo Ukrainoje bėgantiems ukrainiečiams – nėščiosioms ir vaikams, humanitarinei ir pirmajai pagalbai bei pirmai psichosocialinei pagalbai kviečia aukoti portale Aukok.lt: www.aukok.lt/projektai/Musu-sirdys-ir-rankos-Ukrainai ir trumpuoju numeriu 1485 – auka 5 Eur.

„Save the Children“ veikia Rytų Ukrainoje nuo 2014 m. Organizacija teikia būtiniausią humanitarinę pagalbą vaikams ir jų šeimoms: platina šaltais orais būtinų priemonių rinkinius ir higienos reikmenis, teikia šeimoms pinigines dotacijas, kad jos galėtų patenkinti pagrindinius poreikius, pavyzdžiui, įsigyti maisto, vaistų, susimokėti už nuomą.

„Save the Children“ specialistai padeda užtikrinti saugių ir kokybišką švietimą mokyklose ir bendruomenių centruose, taip pat – įveikti konfliktų ir smurto patirtį ir psichologinį poveikį, didinti jų atsparumą ir gebėjimą susidoroti su patiriamu stresu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.