Vienuolikmetis pabėgėlis iš Ukrainos vienas pats kirto Slovakijos sieną

11 metų berniukas iš Ukrainos kirto Slovakijos sieną su plastikiniu maišeliu, pasu ir ant rankos užrašytu telefono numeriu, sekmadienį pranešė Slovakijos policija.

11 metų berniukas iš Ukrainos kirto Slovakijos sieną su plastikiniu maišeliu, pasu ir ant rankos užrašytu telefono numeriu, sekmadienį pranešė Slovakijos policija.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
11 metų berniukas iš Ukrainos kirto Slovakijos sieną su plastikiniu maišeliu, pasu ir ant rankos užrašytu telefono numeriu, sekmadienį pranešė Slovakijos policija.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2022, 4:14 PM

„Jis atvyko vienas iš Zaporožės, nes jo tėvai turėjo likti Ukrainoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė Denisa Bardiova.

Šeštadienį atvykusiu berniuku pasirūpino savanoriai, parūpinę jam maisto ir gėrimų. Berniuko mama įsodino sūnų į traukinį į Slovakiją, negalėdama išvykti, nes turi prižiūrėti savo neįgalią mamą. „Esu labai dėkinga, kad jie išgelbėjo mano vaiko gyvybę“, – sekmadienį feisbuke paskelbtoje vaizdo žinutėje sakė mama Julija Pisetskaja. „Jūsų mažoje šalyje yra žmonių su didelėmis širdimis“, – sakė ji.

Policija feisbuke pranešė, kad berniukas „užkariavo visų širdis savo šypsena, bebaimiškumu ir ryžtu, vertu tikro didvyrio“. Vietos savanoriams pavyko susisiekti su berniuko giminaičiais Slovakijoje, kurie dabar jau atvyko jo pasiimti ir parsivežė į sostinę Bratislavą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.