Devynmetis pabėgėlis iš Ukrainos savo kūryba sugraudino kauniečius: dirbo 3 savaites

Devynmetis ukrainietis Andrejus sugraudino ne vieną kaunietį. Lietuvoje prieglobstį radęs vaikas, padedamas motinos, sukūrė Ukrainos didvyrius vaizduojančius suvenyrus ir juos pardavinėjo mugėje Kaune.

O.Kasjanova su sūnumis Andrejumi ir Aleksejumi pardavinėjo savo dirbinius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Kasjanova su sūnumis Andrejumi ir Aleksejumi pardavinėjo savo dirbinius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrejus nulipdė 274 figūrėles, vaizduojančias su Ukraina susijusius simbolius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Andrejus nulipdė 274 figūrėles, vaizduojančias su Ukraina susijusius simbolius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 7:45 PM

Ukrainietę Olgą Kasjanovą drauge su dviem sūnumis Andrejumi ir Aleksejumi karas atbloškė į Lietuvą. Centrinėje Ukrainoje, Čerkasų mieste, gyvenę ukrainiečiai per Lenkiją Lietuvą pasiekė kovo 8-ąją.

Lipdė 3 savaites

O.Kasjanova pasakojo, kad jų mieste nuolat kaukė oro pavojų skelbiančios sirenos, švilpė okupantų leidžiamos raketos, todėl ji su vaikais nusprendė kuriam laikui palikti gimtinę. Kariauti su priešais Ukrainoje liko jos vyras ir sūnų tėvas.

Pasiekusi Lietuvą ir radusi, kur gyventi, Ukrainoje renginių ir labdaros akcijų organizatore dirbusi moteris sužinojo, kad balandžio 8–10 dienomis Kaune vyks pavasario mugė, kurioje bus renkama ir parama Ukrainai.

„Nusprendėme, kad prie šios paramos galime prisidėti ir mes. 9 metų sūnus Andrejus per 3 savaites iš geltono ir mėlyno modelino nulipdė 274 nedideles figūras, kurios tapo magnetais, ženkliukais ir raktų ar kaklo pakabučiais“, – pasakojo moteris.

Dalis rankdarbių buvo pritvirtinta prie popieriaus lapelių, ant kurių lietuviškai užrašyta „Sveiki, aš esu iš Ukrainos. Dėkojame už palaikymą. Laimėkime kartu“.

Andrejus pasakojo, kad lipdė figūras, kurios vaizdavo legenda tapusį ukrainietį naikintuvo pilotą, pramintą Kijevo vaiduokliu, Nastią iš Irpinės, kuri gelbėjo neįgalius šunis, Olią, kuri savo kūnu pridengė 2 savaičių dukterį, balandžius, saulėgrąžas, namus.

Prašė - kiek negaila

Taip pat buvo galima įsigyti ir kepurių bei marškinėlių, kuriuos vykstantiems į mugę ukrainiečiams perdavė Lietuvoje įsikūrę jų tautiečiai.

Olga su sūnumis už savo dirbinius prašė tik tiek, kiek pirkėjams nebuvo gaila.

„Šiuos pinigus skirsime Ukrainai remti. Nors pinigai simboliniai, mes labai dėkingi lietuviams už pagalbą ir paramą“, – kalbėjo O.Kasjanova.

Vieną Andrejaus figūrą už 10 eurų įsigijusi kaunietė Audronė Balandienė sakė, kad toks ukrainiečių sumanymas ją labai sujaudino.

„Turbūt daugelis mūsų sekame įvykius Ukrainoje. Girdime, kaip ukrainiečiai gina savo šalį, žinome, kas yra Kijevo vaiduoklis. Kad tai įsirėžė į vaiko sąmonę, yra baisu. Bet nuostabu, kad devynmetis sukūrė ne tik gėlės ar namus, bet ir karo didvyrius. Labai sujaudino, matydamas tai dar geriau suvoki, kad bet kokia parama jiems būtina“, – sakė kaunietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?