Trys idėjos rolių žaidimams su vaikais: supažindinkite su įdomiausiomis profesijomis

Kai vaikai klausia, ką veikia visą dieną dantukų gydytojas arba gaisrininkas, laikas patyriminėms veikloms ir puiki proga mažuosius supažindinti su įvairiomis profesijomis. Juk turbūt kiekvienas mūsų vaikystėje svajojome tapti ledų pardavėjais ar kitos profesijos atstovais. Pažiūrėti knygoje paveiksliukus ar išklausyti tėvų pasakojimų, ką veikia šie žmonės ne visada būna taip smagu, kaip viską išbandyti mažomis rankytėmis. Veiklų idėjomis, kaip tai padaryti dalijasi „Family Lab Academy Mažeikiai“ vadovė Agnė Kubilienė.

Pažiūrėti knygoje paveiksliukus ar išklausyti tėvų pasakojimų, ką veikia šie žmonės ne visada būna taip smagu, kaip viską išbandyti mažomis rankytėmis.<br>„Pexels“ nuotr.
Pažiūrėti knygoje paveiksliukus ar išklausyti tėvų pasakojimų, ką veikia šie žmonės ne visada būna taip smagu, kaip viską išbandyti mažomis rankytėmis.<br>„Pexels“ nuotr.
Dantis išsivalyti vaikus išmokys maketai.<br>„Family Lab Academy Mažeikiai“ nuotr.
Dantis išsivalyti vaikus išmokys maketai.<br>„Family Lab Academy Mažeikiai“ nuotr.
Pastatykite namą iš kaladėlių ir vėliau gelbėkite jį nuo gaisro.<br> v
Pastatykite namą iš kaladėlių ir vėliau gelbėkite jį nuo gaisro.<br> v
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 17, 2022, 2:25 PM, atnaujinta May 22, 2022, 2:08 PM

Ledų pardavėjas

Viena didžiausių vaikų svajonių – įkurti nuosavą ledainę namuose, su daugybę įvairių skonių, pabarstukų. Pasigaminkite ledus kartu  su vaikais ir aptarkite, kiek skirtingų skonių mes patiriame valgydami, kokia uoga yra saldi, o kokia rūgšti? Kokios spalvos yra apelsinas, o kokios spalvos yra bananas? Gamindami ledus žaidimo forma mokomės naudotis šaukštu. O kaip ledai be pabarstukų? Puošiant ledus įvairiais skanėstais dirba mažylio pirštukai – lavinama smulkioji motorika.

Nevalgomų ledų masei pasigaminti jums reikės:

  • krakmolo,
  • plaukų kondicionieriaus,
  • šlakelio norimos spalvos dažų
  • įvairių pabarstukų ledams puošti
  • ledų formelių.

Viską sumaišykite ir pirmyn į nuotykius!

Stomatologas

Vaikai labai smalsiai pirmuosius kartus eina į dantukų gydytojo kabinetą. Todėl tėvų vienas svarbiausių tikslų – išlaikyti teigiamas emocijas, supažindinti vaiką, kodėl taip svarbu prižiūrėti dantukus. Dažnas mažylis nenoriai valosi dantis, tačiau jeigu suaugusieji į šį procesą pažiūrės žaismingai, vaikai liks sužavėti. Pirmiausiai, jie supras, kad tai neskausminga procedūra. Dantukus mokytis valyti galime įvairiais būdais: 

  • nusipiešus dantukų trafaretą galime jį įlaminuoti, nupiešti nešvarumus ir dantų šepetuko bei dantų pastos pagalba valyti dantis kol jie taps švarūs ir balti; 
  • dantukus galime valyti ir namie turimiems žaisliniams gyvūnėliams, juos neštis kartu praustis;
  • prie šio proceso smagumo gali prisidėti ir mama ar tėtis dainuodami dainelę apie dantukų valymą.

Ugniagesys

Tai viena iš labiausiai patinkančių profesijų vaikams. Didelės mašinos, ryškios spalvos ir vanduo traukia vaikų dėmesį. Žaidimo tikslas yra supažindinti vaikus su ugniagesio profesija, kokia tai svarbi ir atsakinga specialybė. Tai puiki proga pasikalbėti, kaip vaikai turėtų atsargiai elgtis su ugnimi.

Sukurti situaciją apie gaisrą galime statydami namą iš kaladėlių, jį apipurkšti putomis ir nudažyti geltona, oranžine spalva, panaudojant butelį su pradurtu kamšteliu galime gesinti gaisrą.

Šia veikla mokomės spalvų pažinimo, pajaučiame naujus potyrius, teplumo, šlapumo jausmus, turime tikslą kuo greičiau užgesinti liepsnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.