4 metų berniukui per išvaržos operaciją atlikta netyčinė vazektomija

Tėvai Joshas ir Krystal Brodai iš Teksaso (JAV) padavė ieškinį teismui siekdami, kad būtų nuteista vietos ligoninė ir gydytojas, kurie jų ketverių metų sūnui atliko dalinę netyčinę vazektomiją, rašo „Insider“.

Tėvai Joshas ir Krystal Brodai iš Teksaso (JAV) padavė ieškinį teismui siekdami, kad būtų nuteista vietos ligoninė ir gydytojas, kurie jų ketverių metų sūnui atliko dalinę netyčinę vazektomiją.<br>123rf nuotr.
Tėvai Joshas ir Krystal Brodai iš Teksaso (JAV) padavė ieškinį teismui siekdami, kad būtų nuteista vietos ligoninė ir gydytojas, kurie jų ketverių metų sūnui atliko dalinę netyčinę vazektomiją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2022, 6:06 PM

Ieškinyje teigiama, kad berniukui, ypač naktimis, atsirasdavo dešinio kapšelio patinimas. Pasikonsultavus su Teksaso vaikų ligoninės urologe daktare Susan L. Jarosz, buvo nutarta atlikti laparoskopinę procedūrą, kurios metu būtų pašalinta kirkšnies išvarža. Praėjusių metų rugpjūtį operaciją atliko pati gydytoja S. Jarosz, kuriai padėjo rezidentas.

Po procedūros ataskaitoje pažymėta, kad kai kurie audiniai, kurie perneša spermą į šlaplę prieš ejakuliaciją, taip pat buvo pašalinti.

„Gydytoja atliko laparoskopiją, o tai reiškia ne atvirą pjūvį, ir tai darant jai nepavyko tiksliai nustatyti, ką ji pjauna, ir nupjovė ne tą vamzdelį“, – teigia šeimos advokatas Randy Sorrelsas.

Ieškinyje teigiama, kad šeima buvo informuota apie klaidą, įskaitant galimas jos pasekmes, tokias kaip sumažėjęs vaisingumas, tačiau Brodai teigia, kad gydytoja „pažeidė priežiūros standartą, nes nesilaikė įprastos priežiūros“.

Pareiškime sakoma, kad dabar 5 metų berniukas „daugiau nei tikėtina, vėliau gyvenime susidurs su vaisingumo problemomis“ ir turės susidurti su „būsimomis medicininėmis išlaidomis, skausmu, psichikos kančia, būsimais iškraipymais, fiziniais sutrikimais ir būsimomis vaisingumo išlaidomis. gydymas“. Šeima siekia iki 1 mln. kompensacijos.

Kraujagyslių ar kitų organų sužalojimai atliekant išvaržų operaciją yra reti.

Klivlando klinikos duomenimis, išvaržos kirkšnies srityje paveikia apie 1–5 proc. berniukų. Vaikams jos dažniausiai pasitaiko iki 6 metų amžiaus.

Išvaržos gali atsirasti, kai kirkšnies kanalas arba sritis tarp pilvo ir lytinių organų neužsidaro iki pat gimimo, todėl audiniai iš kito organo gali prasiskverbti pro jį. Pagrindinis simptomas yra išsipūtimas, kuris gali sumažėti, kai vaikas atsipalaidavęs ar miega.

Negydomos kirkšnies išvaržos gali sutrukdyti kraujotaką, sukelti sunkų uždegimą ir netgi kelti pavojų gyvybei.

Klivlando klinikos teigimu, norint ištaisyti tokias išvaržas būtina operacija, kuri trunka mažiau nei valandą.

Remiantis Amerikos pediatrų akademijos duomenimis, atliekant laparoskopines procedūras, chirurgas atlieka nedidelius pilvo pjūvius, per kuriuos įkišamas įtaisas ir kiti instrumentai.

Procedūros yra „paprastai saugios, o komplikacijos yra nedažnos“, rašoma San Francisko universiteto chirurgijos skyriaus svetainėje. Svetainėje teigiama, kad vidaus organų, įskaitant kraujagysles, sužalojimas yra „labai retas“ ir ateityje gali prireikti operacijų.

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.