Reta genetine liga sergantis vienas iš dvynių stebina aplinkinius savo išvaizda

Daugelis žmonių pamatę Danielį ir Deividą galvoja, kad jie yra draugai ir labai nustemba sužinoję, kad jie ne tik broliai, bet ir dvyniai. Stacy Omirin buvo didžiulė staigmena, kai 2019 metų vasarį susilaukė dvynukų – ne dėl to, kad nesitikėjo dviejų kūdikių, bet pamačiusi, jog vienas iš jų yra visai kitos odos spalvos.

Deividas ir Danielis – dvyniai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Deividas ir Danielis – dvyniai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dvyniai Davidas ir Danielis turi vyresnę seserį ir mylinčius tėvus, kuriems jų išvaizda nėra svarbi.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Dvyniai Davidas ir Danielis turi vyresnę seserį ir mylinčius tėvus, kuriems jų išvaizda nėra svarbi.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 8, 2022, 9:38 AM

Nigerijoje gyvenanti Stacy žinojo, kad laukiasi dviejų kūdikių, bet jokie tyrimai nerodė, kad jie bus tokie skirtingi. Danielis yra rudų plaukų ir rusvos odos, kaip ir mama bei tėtis, o Davidas yra jų priešingybė – blyškios veido odos ir baltų plaukų, nes taip lėmė jo įgimta liga albinizmas, rašo portalas today.com.

Albinizmas yra pigmentacijos trūkumas odoje, plaukuose ar net akies rainelėje.

Broliams dabar treji metai ir jie kartu atrodo žavingai, todėl mama nusprendė visam pasauliui papasakoti apie sūnus ir taip šviesti visuomenę apie šią retą genetinę ligą.

Mama dalijasi vaizdo įrašais ir nuotraukomis „Youtube“, „TikTok“ ir „Instagram“ tinkluose – juos seka tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio.

Norėdama pabrėžti, kad berniukai yra dvyniai, mama juos rengia vienodais drabužiais, bet vaikai ne tik atrodo skirtingai, bet yra ir vienas kito priešingybė kalbant apie charakterį – Danielis yra smalsus ir labai tvarkingas, Deividas mėgsta krėsti išdaigas.

Albinizmu sergantys žmonės tokioje šalyje, kaip Nigerija, kur didžiąją visuomenės dalį sudaro juodaodžiai, dažnai patiria didelę diskriminaciją ir traktuojami, kaip atstumtieji. Kai kuriose Afrikos dalyse, kaip Madagaskare, albinizmu sergantys yra net sužalojami, nes tikima, kad tokio žmogaus kūno dalys atneša turtus ir sėkmę.

Deividas ir Danielis šiuo metu yra laimingi, nes jų šeima moko juos pasitikėti savimi nekreipiant dėmesio į komentarus.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.