Dainininkė Vasha išdavė didžiausią dukros svajonę: tikiuosi, kad ji išsipildys

Šešiametė dainininkės Gabrielės Rutkauskienės-Vashos dukra Adrija drąsiai jaučiasi prieš televizijos kameras, savarankiškumu lenkia ir pora metų vyresnius vaikus, o didžiausia mergaitės svajonė – turėti broliuką ar sesutę. Jos mama įsitikinusi, kad naujo televizijos projekto mažoji vedėja seks jos ir močiutės pėdomis.

Vasha įsitikinusi, kad dukra artistiškumą paveldėjo iš giminės moterų.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Vasha įsitikinusi, kad dukra artistiškumą paveldėjo iš giminės moterų.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Kitais metais Adrija lankys pirmą klasę.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kitais metais Adrija lankys pirmą klasę.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Vasha įsitikinusi, kad dukra artistiškumą paveldėjo iš giminės moterų.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Vasha įsitikinusi, kad dukra artistiškumą paveldėjo iš giminės moterų.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Adrija neseniai atšventė šeštąjį gimtadienį.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Adrija neseniai atšventė šeštąjį gimtadienį.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 3:35 PM, atnaujinta Nov 11, 2022, 3:38 PM

Artistiškumas – įgimtas

Lrytas.tv projekte „Naujausi žaislai“ Adrija kartu su draugu Kristupu išpakuoja naujausius žaislus, juos išbando ir emocingai dalijasi įspūdžiais, kas jiems labiausiai patinka. Mergaitei tai ne pirmas filmavimas, tad drąsiai galima sakyti, kad žavi mažylė scenos baimės tikrai neturi.

„ Dukra yra tikras scenos žmogus. Manau, tai giminės tęstinumo dėka, kaip ir aš nuėjau mamos pėdomis, taip ir dukra labai artistiška. Jai patinka vaidinti, aplinkinių dėmesys ar filmuotis. Neverčiu daryti to paties, ką dariau aš – jei matyčiau, kad ji to nenori, tikrai tai nevyktų, bet ji džiaugiasi“, – pasakoja Vasha, kurios mama yra dainininkė Viktorija Mauručaitė.

Savarankiškumas išaugo po skyrybų

Šiuo metu Adrija lanko priešmokyklinę grupę darželyje ir kitais metais žingsniuos į pirmą klasę. Papildomai mergaitė lanko gimnastikos užsiėmimus.

„Bandome minti sporto keliu – iškeliavo dukra į sporto mokyklą. Ji išbandžiusi nemažai būrelių, lankė dainavimą, bet šiemet susidubliavo su gimnastika, tai kitais metais grįšime prie to“, – šypteli mama.

Aplinkinius Adrija stebina išskirtiniu savarankiškumu – mergaitė gali viena pasilikti filmavimo aikštelėje, be mamos pagalbos moka pasiruošti filmavimui, drąsiai ir mandagiai elgiasi su aplinkiniais žmonėmis.

„Manau, viskas priklauso nuo auklėjimo, nes dar visai mažytę, kai tik pradėjo šliaužioti mokinau, kur, pavyzdžiui, šiukšlių dėžė. Man labai svarbu, kad žmogus mokėtų pasirūpinti savimi. Adrija, kaip šešerių, tikrai labai protingas vaikas ir moka daug ką padaryti pati – jai nereikia sakyti, kad grįžus namo nusiplautų rankas, nusirengusi drabužius deda į skalbinių krepšį, o ryte be raginimų susiruošia, nusiprausia. Gal prie to savarankiškumo prisidėjo ir mano skyrybų laikotarpis – manau, tuo metu ji ypatingai patobulėjo. Mano mama kartais pyksta, kad aš su ja elgiuosi, kaip su lygia, sako, kad reikia daugiau lepinti, bet aš ir palepinu, ir tuo pačiu stengiuosi, kad būtų savarankiškesnė“, – įsitikinusi Vasha.

Mėgstamiausi žaislai – lėlės

Dainininkė prisipažįsta, kad augant šalia scenos formavosi jos pačios asmenybė, nes visad matydavo renginių užkulisius.

„Taip ir mano dukra visa tai mato. Manau, labai daug prisideda tėvų veikla prie vaikų ugdymo ir man būtų keista, jei dukra užaugus pasirinktų gydytojos ar teisininkės profesiją. Aišku, džiaugčiausi tuo, bet pagal tai, ką ji daro dabar, tai greičiausiai bus aktyvus scenos žmogus“, – šypteli ji.

Visas tris moterų kartas prie stalo visad suburia Kalėdos. Vasha stengiasi per šventes atsisakyti koncertų bent dienos metu ir praleisti kuo daugiau laiko su šeima.

„Vaikų po eglute visad laukia kuo daugiau dovanų, o kasmet pas mus ateina Kalėdų senelis“, – pasakoja žinoma moteris. Adrija dar laiško Kalėdų seneliui neparašė, bet mama pastebi, kad mergaitė labiausiai mėgsta žaisti su lėlėmis kūdikiais, kuriais rūpinasi, prausia, vysto.

„Ji taip rūpinasi tuo savo leliuku, kaip tikru vaiku. Adrija labai norėtų sesutės ar broliuko, tikiuosi, kad su laiku taip ir bus“, – prisipažįsta Vasha.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.