Vaizdo paskaitų ciklas „Ankstyvieji vaikų bendravimo ypatumai. Patarimai specialistams ir tėvams, auginantiems vaikus su raidos sutrikimais“

Asociacija „Kitoks vaikas“ įgyvendindama prevencinį Sveikatos stiprinimo fondo finansuojamą projektą kartu su VšĮ „Švietimo pagalbos projektai“ parengė ir publikavo edukacinių vaizdo paskaitų ciklą „Ankstyvieji vaikų bendravimo ypatumai. Patarimai specialistams ir tėvams, auginantiems vaikus su raidos sutrikimais“.

Tikimasi, kad sukurta metodinė vaizdo medžiaga suteiks reikiamų žinių tėvams bei specialistams dėl ankstyvųjų vaikų bendravimo įgūdžių ir jų ugdymo, sudarys daugiau galimybių ugdant vaikų komunikacinius gebėjimus, kurie įgalina mokytis būti savarankišku bei gyventi kuo kokybiškesnį gyvenimą ateityje.
Tikimasi, kad sukurta metodinė vaizdo medžiaga suteiks reikiamų žinių tėvams bei specialistams dėl ankstyvųjų vaikų bendravimo įgūdžių ir jų ugdymo, sudarys daugiau galimybių ugdant vaikų komunikacinius gebėjimus, kurie įgalina mokytis būti savarankišku bei gyventi kuo kokybiškesnį gyvenimą ateityje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 8:00 AM, atnaujinta Nov 30, 2022, 9:30 AM

Video medžiagoje paprasta ir suprantama forma, pasitelkiant pavyzdžius, pateikiami patarimai ir rekomendacijos dėl ankstyvųjų vaikų komunikacijos ir socialinės sąveikos gebėjimų bei jų ugdymo, į kuriuos turėtų atsižvelgti specialistai ir tėvai, auginantys raidos sunkumų turinčius vaikus. Video paskaitas sudaro 6 temos:

  1. Kas yra nežodinė komunikacija?
  2. Imitavimo (mėgdžiojimo) įgūdžiai ir jų ugdymas.
  3. Jungtinis dėmesys ir jo skatinimas.
  4. Gebėjimas veiksmus atlikti paeiliui.
  5. Vaikų žaidimo įgūdžiai.
  6. Vaikų, turinčių raidos sutrikimų, funkcinės komunikacijos skatinimas.

Metodinėje vaizdo medžiagoje rekomendacijomis dalinasi Taikomosios elgesio analizės programų vadovė, VšĮ ISADD Lietuva psichologė Giedrė Skaisgirytė Kairė bei asociacijos „Kitoks vaikas“ valdybos pirmininkė, Taikomosios elgesio analizės programų vadovė Daina Šiekštelytė Valkerienė.

Visa vaizdo medžiaga prieinama viešai ir neatlygintinai Youtube platformos kanale – Švietimo pagalbos projektai paskyroje @svietimopagalbosprojektai768

Švietimo pagalbos projektai – YouTube

Tikimasi, kad sukurta metodinė vaizdo medžiaga suteiks reikiamų žinių tėvams bei specialistams dėl ankstyvųjų vaikų bendravimo įgūdžių ir jų ugdymo, sudarys daugiau galimybių ugdant vaikų komunikacinius gebėjimus, kurie įgalina mokytis būti savarankišku bei gyventi kuo kokybiškesnį gyvenimą ateityje. Taip pat pagerins švietimo pagalbos, ankstyvos reabilitacijos ir kitų sričių specialistų kompetencijas ir gebėjimus dirbti su vaikais, turinčiais raidos sutrikimų.

Kviečiame naudotis metodine medžiaga visus specialistus ir tėvus, kurių vaikams neseniai diagnozuotas arba įtariamas raidos sutrikimas bei visus, kuriems aktualios pamokų temos.

Metodiniai filmai parengti įgyvendinant Sveikatos stiprinimo fondo bendrai finansuojamą projektą „Efektyvių pagalbos metodų taikymas vaikams, turintiems raidos sutrikimų. Tėvų ir specialistų kompetencijų tobulinimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.