Šios mamos vaikai po eglute neras dovanų iš Kalėdų Senelio: paaiškino, kodėl taip elgiasi

Cheryln Sue iš Australijos jau papuošė Kalėdų eglutę ir vaikus nufotografavo su Kalėdų seneliu, bet skirtingai nei daugelio kitų mažylių, jie per šventes negaus dovanų nei nuo jos, nei nuo Kalėdų senelio.

„Unsplash“ asociatyvi nuotr.
„Unsplash“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 5:59 AM

39 metų dviejų vaikų mama stengiasi Kalėdas surengti kaip, net jei kitiems tai „skamba siaubingai“, – sako ji portalui sbs.com.ua.

Cheryln niekada nepirko Kalėdų ar gimtadienio dovanos savo ketverių metų sūnui ar dvejų metų dukrai ir nemano, kad ir kitos šeimos turėtų jausti spaudimą tą daryti.

„Vaikams nereikia ką nors atidaryti tą vienintelę dieną metuose. Jie ir taip džiaugiasi gyvenimu, jie džiaugiasi, kad, pavyzdžiui, vėliau tą Kalėdų dienos popietę paplūdimyje bus žuvies ir traškučių“, – sako mama.

Jos prioritetas – patirtys ir veiklos, o ne daiktai.

„Jie supranta, kad jiems nereikia daiktų, vietoje to jie nori išeiti iš namų, nori matyti žmones, žaisti su vaikais ir susirasti naujų draugų“, – įsitikinusi ji.

Cheryln gyvena šiauriniame Sidnėjaus krante ir sako puikiai suvokianti, kad yra laiminga, kad turi privilegiją nuspręsti, kam išleisti pinigus. Jos šeima neturi finansinių sunkumų, o vaikai jau ir taip turi daug žaislų, todėl jos sprendimas nepirkti dovanų nėra susijęs su pinigų taupymu.

„Esu vienintelis vaikas, užaugau Singapūre, todėl galite įsivaizduoti, koks privilegijuotas mano gyvenimas buvo ir tebėra, – sako ji. – Žinau, kaip man pasisekė, todėl nusprendžiau eiti šiuo keliu su savo vaikais. Mes taip pat puikiai žinome, kad šioje srityje yra didelė konkurencija... Nenorėjau, kad vaikai dalyvautų tame Kalėdų konkurse, nes jis toks materialistiškas ir visada sulauksite komentarų, kas turės daugiau nei tu, kas išleis daugiau nei tu, o tada žmonės, kurie turi mažiau nei tu, bus pamiršti.“

Tačiau jos pozicija suglumino jos šeimą ir draugus: „Net mano tėvai yra tokie: „Kodėl tu tai darai? Ką tu darai?““

Tačiau, sako ji, jie gerbia jos sprendimą.

„Manau, kad labai svarbu vis labiau materialistinėje visuomenėje įsikibti į smulkmenas ir tiesiog būti dėkingam už tai, kad galime patirti gyvenimą – yra tiek daug ką patirti ir nereikia žaislų“, – šypsosi Cheryln.

Vietoj dovanų per Kalėdas ir gimtadienius mama sako vaišinanti savo vaikus mėgstamu maistu ir nuotykiais. Jos šeima yra išsibarsčiusi po Australiją, Naująją Zelandiją ir Aziją.

Jei šeima ir draugai primygtinai reikalauja pirkti daiktus jos vaikams, ji siūlo, pavyzdžiui, sumokėti už džiudžitsu pamokas arba zoologijos sodo bilietą, o ne žaislus.

Ir nors jos vaikai tiki Kalėdų Seneliu, Cheryln sako, kad jiems paaiškino, kad padeda kitiems.

„Paaiškinome, kad Kalėdų Senelis yra labai užsiėmęs ir jam patinka dovanoti dovanas vaikams, bet kadangi tu vaikas, turintis daug ir turintis viską, ko reikia, Kalėdų Senelis turi susikoncentruoti į kitus vaikus, kurie galbūt neturi tiek daug“, – daljasi patirtimi australė.

Jos įsitikinimu, ne materialūs daiktai, o laikas kartu turi didžiausią prasmę. Pernai jos sūnus taip pat nusprendė padovanoti kalėdines kojines, pilnas šokolado, benamiui, apie kurį prieš kelis mėnesius apklausinėjo savo motiną.

„Jis buvo labai susirūpinęs, nes manė, kad benamis neturi skanėstų. Trejų metų vaikui didžiausias rūpestis yra tai, iš kur gaunami užkandžiai“, – šypsosi ji.

Vėliau ji nuvežė sūnų su pirkiniu į maistą, kad paaukotų Gelbėjimo armijai.

„Jis buvo toks laimingas“, – sako ji.

Cheryln teigia neprieštaraujanti dovanoms, bet jei jos vaikai gaus žaislų iš kitų žmonių, jie vieną iš savo senų žaislų paaukos labdarai, „kad galėtų užtikrinti, kad jų seni žaislai atiteks vaikui, kuriam to labiau reikia“.

Parengta pagal „SBS News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.