Išradingi Panevėžio rajono tėvai nesnaudžia: vaikams suteikė Šalnės, Frėjos ir Perkūno vardus

Panevėžio civilinės metrikacijos skyriuje 2022 metais užregistruota 730 gimusių kūdikių: 377 berniukai ir 353 mergaitės. Primename, kad 2021 metais buvo užregistruota 798 kūdikiai, o dar ankstesniais metais – 754.

 Daugiausia pernai gimusių mergaičių Panevėžio rajone gavo Emilijos ir Danielės vardus.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Daugiausia pernai gimusių mergaičių Panevėžio rajone gavo Emilijos ir Danielės vardus.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir archyvų skyriaus vedėja Rūta Rudė.<br> R.Ančerevičiaus nuotr.
Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir archyvų skyriaus vedėja Rūta Rudė.<br> R.Ančerevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Samanta Ilonytė, jp.lt

2023-01-07 10:45

Dažniausiai panevėžiečiai savo atžalas pavadino šiais vardais: Emilija, Danielė, Milana, Liepa, Elija, Rusnė, Amelija, Adelė, Lėja bei Markas, Adas, Matas, Dominykas, Herkus, Adomas, Kajus, Domas, Benas, Nojus.

Kokia Panevėžio rajono statistika, atskleidė Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir archyvų skyriaus vedėja Rūta Rudė.

– Kiek kūdikių buvo užregistruota rajone 2022-aisiais?

– 2022 metais Panevėžio rajono civilinės metrikacijos skyriuje užregistruota 238 kūdikiai: 115 berniukų ir 123 mergaitės. Tai – devyniais vaikais daugiau nei užpernai.

– Kokie vardai dažniausiai buvo suteikti kūdikiams?

– Rajono gyventojai dažniausiai kūdikiams davė lietuviškus vardus. Dažniausi berniukų vardai buvo panašūs į visos Lietuvos statistiką: Matas, Aronas, Nojus, Motiejus, Herkus. O mergaičių – Lėja, Smiltė, Izabelė, Adrija, Gabija.

– Ar pasitaikė itin retų, negirdėtų vardų?

– Retesni vardai – Šalnė, Frėja, Tanė, Mirija, Agatas, Elajus, Balys, Eivanas, Arėjus, Perkūnas. Štai Frėjos vardas išskirtinai populiarus Norvegijoje. Perkūnas, kaip žinia, senovės lietuvių ir baltų mitologijos dievas. Tai tikrai išskirtinis vardas Lietuvoje, tačiau 2017-aisiais toks vardas suteiktas penkiems vaikams.

– Kokia santuokų statistika?

– Rajone užregistruotos 136 santuokos, o ištuokų – 61. Džiugu, kad aukso žiedus sumainė daugiau porų nei pernai (125) ir išsiskyrė mažiau gyventojų (87).

– O kiek rajono gyventojų mirė?

– Mirusiųjų – 602.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.