Seimui vėl siūloma sudaryti galimybę visiems pradinukams pietauti nemokamai

Nepaisant to, kad pernai pavasarį Seimas atmetė siūlymą įteisinti nemokamą maitinimą visiems pradinukams, t. y. ir trečiokams, ir ketvirtokams, Seimo „valstiečiai“ nenuleidžia rankų ir vėl teikia šią iniciatyvą. Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė Rimantė Šalaševičiūtė įregistravo tai numatančias Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisas.

Trečių ir ketvirtų klasių moksleivių nemokamiems pietums iš valstybės biudžeto papildomai prireiktų apie 17 mln. eurų. Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų 2023 m. liepos 1 d.<br>V.Balkūno nuotr.
Trečių ir ketvirtų klasių moksleivių nemokamiems pietums iš valstybės biudžeto papildomai prireiktų apie 17 mln. eurų. Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų 2023 m. liepos 1 d.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-01 12:47

Pasak jos, siūlomas teisinis reguliavimas užtikrintų lygias teises visiems pradinių klasių moksleiviams gauti nemokamus pietus nediferencijuojant moksleivių pagal amžiaus grupes. Projekto autorės teigimu, tai sumažintų socialinę atskirtį ir finansinę naštą tėvams.

R. Šalaševičiūtės skaičiavimais, trečių ir ketvirtų klasių moksleivių nemokamiems pietums iš valstybės biudžeto papildomai prireiktų apie 17 mln. eurų. Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų 2023 m. liepos 1 d.

Šiuo metu nemokamai maitinami priešmokyklinio amžiaus bei pradinių – pirmų ir antrų – klasių moksleiviai. Tuo metu trečiųjų ir ketvirtųjų pradinių klasių moksleiviams nesuteikta teisė gauti nemokamus pietus.

ELTA primena, kad pernai kovo 31 d. Seimas atmetė „valstiečių“ iniciatyvą įteisinti nemokamą maitinimą visiems pradinukams, t. y. ir trečiokams, ir ketvirtokams. Tai numatantis Socialinės paramos mokiniams įstatymo pakeitimo projektas nesulaukė pritarimo po pateikimo ir buvo atmestas. Šią iniciatyvą palaikė 39 Seimo nariai, 14 buvo prieš, susilaikė 29 parlamentarai.

Beje, Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai Linas Kukuraitis ir Tomas Tomilinas siūlė nemokamus pietus nevertinant pajamų skirti mokiniams, kurie mokosi pagal pradinio ugdymo programą trečioje klasėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.