Pagalbą jaunimui siūlo rekordinis skaičius didžiųjų brolių ir sesių: tarp jų – žinomos pavardės

Didžiausia savanoriška profesinės mentorystės programa „LT Big Brother“ skelbia naujojo 2023 m. sezono dalyvių atranką, siūlydama rekordinį mentorių skaičių – net 240! Iki kovo 31 d. studentai, jaunieji profesionalai ar profesinę sritį keičiantys asmenys gali rinktis mentorių – aukštos kvalifikacijos profesionalą iš skirtingų sričių – teisės, finansų, energetikos, meno, IT ir kitų, gyvenančių 30 skirtingose šalyse ir dirbančių garsiausiose pasaulio įmonėse kaip Nike, Apple, Google, Amazon ir kitos.

Didžiausia savanoriška profesinės mentorystės programa „LT Big Brother“ skelbia naujojo 2023 m. sezono dalyvių atranką, siūlydama rekordinį mentorių skaičių – net 240!<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Didžiausia savanoriška profesinės mentorystės programa „LT Big Brother“ skelbia naujojo 2023 m. sezono dalyvių atranką, siūlydama rekordinį mentorių skaičių – net 240!<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Didžiausia savanoriška profesinės mentorystės programa „LT Big Brother“ skelbia naujojo 2023 m. sezono dalyvių atranką, siūlydama rekordinį mentorių skaičių – net 240!<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Didžiausia savanoriška profesinės mentorystės programa „LT Big Brother“ skelbia naujojo 2023 m. sezono dalyvių atranką, siūlydama rekordinį mentorių skaičių – net 240!<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 11:38 AM, atnaujinta Mar 15, 2023, 10:10 PM

Perspektyvų jaunimą su daug pasiekusiais globaliais lietuviais sujungianti iniciatyva per 14 gyvavimo metų jau subūrė daugiau nei 2500 dalyvių, kurie sėkmingai suformavo per pusantro tūkstančio mentorių bei ugdytinių porų. Mentorystės rezultatas – pozityvūs karjeros pokyčiai, profesinis bei emocinis tobulėjimas, atsivėrusios tolimesnio mokymosi galimybės bei pasirinkimai.

Mentorių sąraše – ne viena žinoma pavardė. Tai vienas aukščiausių pareigų Jungtinėse Tautose užimantis Tomas Lamanauskas, žurnalistai Vaidotas Beniušis bei Daiva Žeimytė-Bilienė, tarptautinio pripažinimo susilaukę kino industrijos atstovai Andrey Polezhayev bei Lina Lytė Plioplytė ir mokslininkės Eglė Murauskaitė bei Vita Akstinaitė, daugybė žinomų Lietuvos ir užsienio įmonių vadovų ir kitų aukštas pareigas užimančių profesionalų.

Pasak ilgamečio programos mentoriaus Lietuvos ambasadoriaus Europos Sąjungoje Arnoldo Pranckevičiaus, „ši iniciatyva ypatinga tuo, kad visi mokosi vieni iš kitų, ir mentoriai išmoksta ne ką mažiau iš savo mažųjų brolių ir sesių. Mokomės ne tik kalbėti, bet ir klausytis, ne tik pasitikėti savimi, bet ir pasitikėti kitais, nepervertinti savęs ir nenuvertinti kitų.“

Kaip teigia programos vadovas dr. Vytautas Jankauskas, „mes gyvename pokyčių ir nežinomybės laikais, kada palaikyti vieniems kitus yra tiesiog būtina. Todėl naujame sezone kursime bendruomenę, kurioje saugu dalintis patirtimi, pergalėmis ir pralaimėjimais, galima augti ir tobulėti“.

Programos veikimo principas itin paprastas: norintieji gauti mentorių kviečiami internetinėje svetainėje www.ltbigbrother.com išsirinkti mentorių pagal sritį ir patirtį. Tuomet užpildyti trumpą registracijos formą, sulaukti teigiamo atsakymo, ir mentorystės kelionė prasideda.

Ji trunka 9 mėnesius, yra paremta neformaliu bendravimu pačių mentorių ir ugdytinių pasirinkta forma – gyvų ar virtualių susitikimų metu. Bendravimo temas – nuo darbo pokalbių strategijų iki praktinių konkrečios profesinės srities patarimų – pagal savo poreikius renkasi ugdytiniai.

Programos metu taip pat vyksta įvairūs renginiai: diskusijos su įkvepiančiais žmonėmis bei ryšių mezgimo vakarai.

Rinktis mentorių ir registruotis galima iki kovo 31 d. Mentorių sąrašą bei registracijos formą galima rasti interneto svetainėje www.ltbigbrother.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.