Išsigandusi mama iškvietė policiją, nes negalėjo atskirti savo dvynių, kuris yra kuris

Naujagimių dvynių mama negalėjo atskirti savo mažylių pagal išvaizdą, tad kreipėsi pagalbos į policiją, rašo portalas today.com.

Kūdikystėje identiškus dvynius maišo net tėvai.<br>123rf nuotr.
Kūdikystėje identiškus dvynius maišo net tėvai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2023, 9:32 PM

Paėmė pirštų antspaudus

„Rytoj keliausiu į policijos nuovadą, kad mano dvyniams būtų paimti pirštų antspaudai ir pareigūnai galėtų man atsakyti į klausimą kuris iš dvynių jų yra kuris“, – neseniai ispanų kalba socialiniame tinkle „Twitter“ parašė 25 metų Sofia Rodríguez iš Kordobos, Argentinos.

Moteris ironiškai pridėjo: „Gavau „Metų mamos“ apdovanojimą.“

Sofia socialiniame tinkle pasidalijo savo dviejų mėnesių amžiaus dvynių Valentino ir Lorenzo nuotrauka, paaiškindama, kad berniukai nuotraukose atrodo šiek tiek kitaip, tačiau „iš tiesų, jie yra visiškai vienodi“.

„Niekada nemaniau, kad juos supainiosiu – Valentinas visada turėjo mėlyną kaspiną, bet kai supratau, kad jis jam per mažas, nusprendžiau jį nukirpti“, – prisipažino mama.

Kūdikiai neseniai sirgo, o kai Sofia aprengė vieną sūnų kito smėlinuku, ją apėmė panika.

S. Rodríguez sako, kad kovo 2 dieną ji paprašė policijos, kad jos kūdikiams būtų paimti pirštų atspaudai, tačiau atspaudai „neatrodė labai ryškūs“.

Tad ji laukia, kol Argentinos nacionalinis asmenų registras atpažins berniukus pagal jų pirštų atspaudus.

Žmonės negailėjo patarimų

Kai kurie žmonės bandė padėti Rodríguezui socialiniame tinkle „Twitter“.

„Mes su broliu dvyniu naudojome apyrankę, vienas ant kairės rankos, kitas ant dešinės“, – patarė moters sekėjas.

Kitas siūlė: „Užtepkite rašalo ant pėdos pado ir padarykite antspaudą ant popieriaus lapo, kurį galėsite palyginti su padu, kurį turite dokumentuose.“

O štai vienas dvynių tėvas prisipažino: „Aš du kartus maudžiau tą patį vaiką ir du kartus jį gydžiau vaistais. Bet jie išgyveno.“

„Pervardykite juos ir pradėkite nuo nulio“, – kitame įraše juokavo žmogus.

Normali reakcija

Pasak Los Andžele gyvenančios psichologės dr. Joan A. Friedman, knygos „Emociškai sveiki dvyniai“ autorės, S.Rodríguezas atvejis nėra išskirtinis.

„Identiški dvyniai atrodo labai panašūs, ypač gimę. Neskaitant svorio skirtumo, apgamų ar kitų akivaizdžių identifikatorių, gali būti sunku juos atskirti, ypač kai tėvai nerimauja, patiria stresą ar miega“, – sakė specialistė.

Tokiu atveju padeda spalvotos apyrankės, vardų etiketės, pradurtos ausys, nudažytas kojų nagas (su netoksišku nagų laku), vėliau paskirtos sėdėjimo vietos automobilyje ar prie stalo.

Dvyniams augant ir atsirandant individualioms asmenybėms, tėvams – bet ne pašaliniams – tampa lengviau juos atskirti

„Tikiuosi, kad ši mama nusiramins perskaičiusi, kad kiti tėvai dažnai turi tą pačią problemą“, – sako dr. Joan A. Friedman

Friedmanas pataria dvynių tėvams skirti laiko kiekvienam vaikui atskirai, kad paskatintų jų individualius interesus ir užmegztų individualų prisirišimą net nuo gimimo.

„Sulaukus dvejų su puse ar trejų metų, jei tėvai staiga pradeda leisti laiką vieni su kiekvienu dvyniu atskirai, prasideda protestai. Tėvai gali manyti, kad taip yra dėl to, kad dvyniai yra atskiriami, bet dažniausiai taip yra todėl, kad jie niekada nebuvo susidūrę su savo tėvais santykiu vienas su vienu“, – pastebi psichologė.

J. Friedman rekomenduoja dvynių tėvams švęsti jų gimtadienius su dviem tortais, dainuoti dukart „Su gimimo diena“ ir įteikti skirtingas dovanas. Be to, savo dvynius fotografuokite ne tik kartu, bet ir atskirai su kiekvienu tėvu ar draugais.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.