Raseiniai kviečia susitelkti bendram tikslui dėl Ukrainos vaikų

Rugpjūčio 14–27 dienomis Raseinių rajono savivaldybė organizuoja vasaros stovyklą vaikams, kurių tėvai arba vienas iš tėvų šiuo metu tarnauja, buvo sužeisti arba žuvo tarnaudami Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Stovyklą nuspręsta rengti, gavus Volodymyro miesto tarybos vykdomojo komiteto prašymą padėti sunkiu jų šaliai metu. Planuojama, kad į Raseinių rajono savivaldybę rugpjūčio viduryje atvyks 28 vaikai, kurių amžius 11–16 metų, 2 juos lydintys asmenys ir 2 vairuotojai.

Rugpjūčio 14–27 dienomis Raseinių rajono savivaldybė organizuoja vasaros stovyklą vaikams, kurių tėvai arba vienas iš tėvų šiuo metu tarnauja, buvo sužeisti arba žuvo tarnaudami Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.<br>Lrytas.lt nuotr.
Rugpjūčio 14–27 dienomis Raseinių rajono savivaldybė organizuoja vasaros stovyklą vaikams, kurių tėvai arba vienas iš tėvų šiuo metu tarnauja, buvo sužeisti arba žuvo tarnaudami Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raseinių rajono savivaldybė

Jul 26, 2023, 9:04 AM

Raseinių rajono savivaldybė 2022 metų liepą pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Volodymyro savivaldybe (Ukraina) ir jau ne kartą Ukrainos karo akivaizdoje pagal galimybes ir Volodymyro miesto atstovų poreikį teikė šio krašto žmonėms įvairią humanitarinę pagalbą. N

aujausiame Savivaldybei atsiųstame rašte prašoma padėti organizuoti reabilitaciją arba vasaros atostogas Volodymyro bendruomenės vaikams, nes jaunosios kartos gyvybė ir saugumas yra pagrindinė šios kovojančios šalies vertybė. Volodymyro-Voluinės miesto bendruomenė informavo, kad jų teritorijoje yra 519 įvairaus amžiaus vaikų, kuriems šiuo ypatingai sunkiu laikotarpiu neabejotinai reikalinga visokeriopa pagalba ir parama.

Atsižvelgus į tai, kad Raseinių rajono savivaldybė jau praėjusiais metais organizavo panašaus pobūdžio veiklas Volodymyro vaikams, nuspręsta savanoriškais pagrindais ir vėl suburti Raseinių rajone veikiančias biudžetines, viešąsias, nevyriausybines įstaigas ir nors maža dalele pasirūpinti šių vaikų sveikata ir saugumu.

Vertindami itin didelį lietuvių, palaikančių Ukrainą, indėlį, stovyklos organizatoriai kviečia prisidėti prie šio socialinio projekto ir visus rajono gyventojus, verslo ar žemės ūkio atstovus.

Šiuo metu iš Savivaldybių pusės yra derinami reikalingi leidimai, vizos, tvarkomi kiti reikalingi dokumentai, o prie šio socialiai jautraus projekto prisidėjusios įstaigos iki galo derina stovyklos užimtumo veiklas, planuoja išvykas, skirstosi atsakomybes. Per šias dvi savaites, kol atvykę vaikai viešės Raseinių rajone, VšĮ „Atrask Raseinius“ planuoja juos supažindinti su mūsų lankytinais objektais.

Taip pat bus surengtos bendros užsiėmimų popietės su Atviro jaunimo centro ir Raseinių kūno kultūros ir sporto centro vaikais bei Raseinių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro ir Dubysos regioninio parko lankytojų centro specialistais. Viešnagės metu vaikams bus pasiūlytos dvi ekskursijos į Klaipėdos jūrų muziejų ir delfinariumą bei Tauragės Taurų nuotykių parką.

Stovyklos metu kaip tik bus minimos dvi svarbios datos: viena jų aktuali lietuvių tautai – tai Žolinė, kita – rugpjūčio 24 dieną minima Ukrainos nepriklausomybės diena. Žolinės dieną ukrainiečių vaikai su Raseinių rajono kultūros centro darbuotojais aiškinsis, kuo svarbi ši diena lietuviams ir susipažins su šios šventės tradicijomis bei papročiais.

O Ukrainos nepriklausomybės dieną bus organizuojamas renginys-koncertas visai mūsų rajone gyvenančiai ukrainiečių bendruomenei ir gyventojams. Maironio parke turėsime galimybę stebėti ypatingą ir jautrų Liepos Mondeikaitės ir ukrainietės Alanos Šport dueto koncertą.

Vaikų stovyklos apgyvendinimą ir maitinimą Raseinių specialiojoje mokykloje finansuos Raseinių rajono savivaldybės administracija, tačiau dėl kultūrinėms, edukacinėms ir laisvalaikio programoms reikalingų lėšų yra kreipiamasi į Raseinių rajono visuomenę. Jau dabar kiekvienas, neabejingas nuo karo itin skaudžiai nukentėjusiai Ukrainos šaliai, yra kviečiamas prisidėti įvairiausiomis paramos formomis.

Organizatoriai jau šiuo metu planuoja veiklas ir dėlioja biudžetą, todėl gyventojai stovyklos organizavimą gali remti pasiūlydami savo finansinę pagalbą, teikiamas paslaugas arba gaminamą/tiekiamą produkciją, pavyzdžiui, ledus, vaisius ir pan. Prisidėti prie stovyklos finansavimo galima pavedant pasirinktą sumą iki rugpjūčio 27 d. į specialią Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos sąskaitą LT104010041400057462, mokėjimo paskirtyje nurodant „Parama Ukrainos vaikų stovyklai“.

Kviečiame nelikti abejingais ir prisidėti prie Ukrainos vaikų stovyklos organizavimo Raseinių rajone! Jos dėka vaikams, kurie šiuo metu yra ypač pažeidžiami, bus stiprinama emocinė savijauta ir kuriamos pozityvios, teigiamos akimirkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.