„Baltas angelas“ globos ukmergiškį Majų

18-ą kartą Ukmergės kultūros centras kartu su Ukmergės LIONS klubu organizuodamas labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“ kviečia susivienyti ir aukoti dvejų metukų ukmergiškiui Majui, sergančiam onkologine liga. Organizatoriai tiki, kad mūsų visų auka taps vilties išsipildymu Majaus tėveliams ir pačiam Majui.

18-ą kartą Ukmergės kultūros centras kartu su Ukmergės LIONS klubu organizuodamas labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“ kviečia susivienyti ir aukoti dvejų metukų ukmergiškiui Majui, sergančiam onkologine liga.
18-ą kartą Ukmergės kultūros centras kartu su Ukmergės LIONS klubu organizuodamas labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“ kviečia susivienyti ir aukoti dvejų metukų ukmergiškiui Majui, sergančiam onkologine liga.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 12:08 PM, atnaujinta Dec 4, 2023, 12:09 PM

Ramiame priemiestyje gyvenantis Majus lopšelį-darželį lankyti pradėjo 1 metų ir 3 mėnesių amžiaus. Adaptacija naujoje įstaigoje vaikui praėjo puikiai, ji ilgai neužtruko. Kaip ir daugelis vaikų, jis kartais susirgdavo sloga, kartais pakosėdavo. Kažkuo rimčiau jis nesirgo, tai niekada neteko gerti ir antibiotikų.

Bet vieną dieną, Majui grįžus iš darželio-lopšelio, pastebėta, kad vaikui padidėjo kaklo limfmazgiai. Kadangi Majus tuo metu slogavo, mama nieko baisaus neįtarė. Šeima nuvyko į ligoninės priimamąjį, Majų paguldė į Vaikų skyrių antibiotikų kursui.

Tačiau jau po 3 parų teko važiuoti į Vilnių, į onkochematologinį skyrių. Vien šis pavadinimas iš karto išgąsdino, bet artimieji ramino, jog dėl prastų kraujo rodyklių čia yra guldomi pacientai ir nesergantys onkologinėmis ligomis. Vaikui buvo atlikta daug tyrimų ir kaulų čiulpų punkcija. Liepos 21-ąją, Majui suėjus dviem metukams, tėveliai jam dovanojo mašinėlių rinkinį.... Bet tai buvo viena dovana. Kitą „dovaną“ pranešė gydytoja – tą dieną buvo paskelbta baisi diagnozė – ūminė limfoblastinė leukemija.

Jau daugiau kaip 4 mėnesiai vaikas gydomas. Mama pasakoja, kad iki šiol nėra susidūrus su vėžiu sergančiais giminaičiais, todėl neįsivaizdavo kaip vyksta gydymas. Anksčiau šeima kūrė ateities planus, dabar laikas, tarsi, sustojo. Gyvenama tik vaiko gydymu. Yra grafikai, pagal kuriuos geriami vaistai, vykstama į Santaros klinikas, ten gulima skirtą laiką, atliekama chemoterapija. Pirmas jos etapas buvo labai sunkus, nes po jo vaikas nustojo vaikščioti. Visą laiką gulėjo, silpo akyse. „Baisu buvo matyti tokį savo, kadaise linksmą, judrų, visur bėgantį vaiką“, – pasakojo mama. Mokėmės iš naujo stovėti, vaikščioti. Užlipti ant taip mėgstamos čiuožyklos laipteliais Majus negali iki šiol be tėvelių pagalbos. Dabar būna visokių dienų – sunkesnių, lengvesnių. Tyrimų atsakymai, nors ir džiugina, bet žinome, jog dar daug kelio turime įveikti. Ir tai reikės įveikti Majui.

Akcijos metu surinktos lėšos bus panaudotos įrengiant vaiko sveikimo ir žaidimų kambarį. Ir, aišku, kelionėms į Vilnių – pas gydytojus.

Paremti Majaus šeimą galite pinigines lėšas pervesdami į Ukmergės Lions klubo sąskaitą LT977044060008228026 (paskirtis – Auka Majui), arba aukoti grynaisiais pinigais Ukmergės kultūros centre (Kauno g. 8) darbo dienomis 10.00–18.00 val. pas budintį darbuotoją.

O jei norėsite apsilankyti antrą Kalėdų dieną Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje akcijos „Baltas angelas“ koncerte, Jūsų piniginė auka koncerte taip pat bus parama Majui.

Informacija apie labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“ – tel. 8 646 90334.

Ačiū už Jūsų gerumą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.