Pramogaudami lauke žiemą vaikai ne tik gerai praleidžia laiką ir stiprina imunitetą, bet ir lavina įgūdžius

Tėvų galvos skausmas: lauke spaudžia šaltukas, o mažieji, neturėdami kur išlieti energijos, siaubia namus? Aktyvios žiemiškos pramogos leis vaikams išsidūkti ir nesušalti. O namai liks ramybės oazė visai šeimai.

Aktyvios žiemiškos pramogos leis vaikams išsidūkti ir nesušalti. O namai liks ramybės oazė visai šeimai.
Aktyvios žiemiškos pramogos leis vaikams išsidūkti ir nesušalti. O namai liks ramybės oazė visai šeimai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 4:37 PM

Žiemos pramogos lavina koordinaciją

Vaikai dažnai mėgsta žiemą dėl sniego ir ledinių pramogų galimybių. Yra įvairių variantų, kaip žiemą smagiai leisti laiką su vaikais, tačiau patiems vaikams labiausiai patinka aktyvios veiklos, kur apstu judesio, dūkimo, kur sunku greitai sušalti.

„Rogutės, slidės ir snieglentės yra puikios žiemos pramogos vaikams, leidžiančios jiems smagiai ir aktyviai leisti laiką lauke. Šios žiemos pramogos ne tik suteikia fizinį aktyvumą, bet ir lavina koordinaciją, pusiausvyrą ir kitokią įgūdžių plėtrą“, – privalumus vardina prekybos centro internete „Varlė.lt“ ekspertė Laura Aksomitaitė.

Štai keletas idėjų, kaip mėgautis laiku su vaikais žiemą ir kokia įranga tam pagelbėtų.

Rogutės su vairu – lyg automobilis

Rogutės yra tradicinės ir smagios slidinėjimo priemonės. Vaikams tikras džiaugsmas išbandyti slidinėjimą su rogutėmis ant paprastos kalvos arba slidinėjimo trasos.

„Prieš slidinėdami paaiškinkite vaikams, kaip tinkamai valdyti rogutes – stabdyti arba švytuoti, kaip pakeisti kryptį. Be to, labai svarbus yra rogučių pasirinkimas. Naudokite specialiai sukonstruotas rogutes, tokias, kurios yra tinkamos vaikams. Tokios rogutės paprastai yra lengvos, tvirtos ir lengvai valdomos, gali būti ne tik medinės, bet ir plastikinės“, – patarimais dalinasi ekspertė.

Patiems mažiausiems, kurie dar tik po truputėlį prisijaukina mažus kalniukus, rekomenduojama naudoti rogutes su rankena. Jos leis patogiai traukti mažylį, leidžiant jam saugiai tyrinėti žiemos džiaugsmus. Saugumo ir jaukumo priduoda ir minkšto paviršiaus rogutės. Toks variantas leidžia švelniai slysti tiems smalsuoliams, kuriuos jau vilioja didesni kalniukai.

Vyresniems labai patinka rogučių su vairu modelis – valdyti „transporto priemonę“ smagu, įdomu ir jau beveik galima stoti į gretas su suaugusiaisiais!

Suorganizuokite šeimos slidinėjimo dieną!

„Vaikai jaučiasi be galo laimingi ir svarbūs, kuomet jiems leidžiama įsitraukti į bendras šeimos pramogas. Tai ne tik puiki proga šeimai smagiai praleisti laiką, bet ir skatina sveiką gyvenimo būdą bei stiprina tarpusavio ryšį“, – sako ekspertė.

Tiesa, yra keletas niuansų dėl vaikiškų slidžių pasirinkimo. Vaikai gali naudotis įvairiomis slidėmis, pradedant nuo paprastų ir baigiant specialiai suprojektuotomis plastikinėmis slidėmis. Trumpos, plastikinės, lengvai prie batų tvirtinamos slidės, sukurtos patiems mažiausiems (bet vyresniems nei 4 metai), išbandyti jėgas slidinėjimo sporte. Tokio tipo slidės įprastai yra papildomos apie 40cm lazdomis, kurios leidžia mažiesiems jaustis saugiai savo tyrinėjimuose. Vyresnieji ir šiek tiek įgudę jau gaili naudoti apie 150cm ilgio lygumų slides. Tokios slidės nereikalauja jokio ypatingo paruošimo paruošimo, o speciali žvynelių danga leidžia slysti į priekį be jokių sunkumų. Saugu vaikams – ramu tėvams!

Jaunimo top mada – snieglentė

Slidinėjimas su snieglente yra smagi ir populiari žiemos pramoga, ypač vaikų ir jaunimo tarpe. Suteikite vaikams galimybę mėgautis slydimu nuo sniegu nuklotų kalvų naudojant snieglentę.

„Vis dėlto, verta turėti omenyje, jog ši veikla reikalauja tam tikrų įgūdžių, bet kartu suteikia didelį malonumą. Pradedant nuo paprastų ir nesudėtingų šlaitų slidinėjimui ir palaipsniui didinant šlaito kampą, vaikas jaučiasi saugiai ir patogiai. Vaikui įgudus, galima sukurti įdomią slidinėjimo trasą, kurioje būtų įvairių elementų, tokių kaip šlaitai, skliautai ar žiedai. Tai skatins vaiką eksperimentuoti ir lavins įgūdžius“, – sako „Varlė.lt“ ekspertė L. Aksomitaitė.

Reikšmingas yra ir snieglentės pasirinkimas. Snieglentės būna įvairių rūšių, todėl svarbu pasirinkti tinkamą pagal vaiko amžių ir įgūdžius.

Pradedantiesiems gali būti naudinga naudoti lengvesnę ir plačią snieglentę. Patogiausias ilgis vaikams – apie 130cm. Labai svarbu atkreipti dėmesį, kad snieglentės šerdis būtų minkšta – tai apsaugo nuo pradžioje daromų daug klaidų. Snieglentės gali turėti galus su specialiomis skylėmis, skirtomis pritvirtinti tempimo lyną. Tai leidžia tėveliams patampyti savo prie sporto besipratinančius vaikus, kol jie pasijunta saugūs ir drąsiai imasi mokytis patys.

Svarbu prisiminti, kad saugumas visada turi būti pirmas prioritetas užsiimant aktyvia veikla su vaikais. Užtikrinkite, kad vaikai būtų tinkamai apsirengę ir žinotų saugumo taisykles, susijusias su slidinėjimu ir kitomis žiemos pramogomis. Galiausiai, saugumas neturi užgožti smagumo ir džiaugsmo! O šiuos su dėmenis – saugumą ir smagumą – užtikrinti padeda tėvelių globa ir tinkamas įrangos pasirinkimas. Smagių slydimų!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.