Dvimetis pasiekė rekordą užkopęs į Everesto bazinę stovyklą: ne visi džiaugiasi jo pasiekimu

Dviejų metų amžiaus Carteris Dalasas sumušė pasaulio rekordą tapdamas jauniausiu žmogumi, pasiekusiu Everesto bazinę stovyklą. Jis žygį įveikė ant tėvo nugaros per metus trukusios šeimos kelionės po Aziją metu ir pakeliui sukeldamas ginčus.

Šeima su dvimečiu pasiekė bazinę Everesto stovyklą.<br>Lrytas.lt koliažas
Šeima su dvimečiu pasiekė bazinę Everesto stovyklą.<br>Lrytas.lt koliažas
 Šeima su dvimečiu pasiekė bazinę Everesto stovyklą.<br>„Facebook“ nuotr.
 Šeima su dvimečiu pasiekė bazinę Everesto stovyklą.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 4, 2024, 4:44 PM

Būdamas tik dvejų metų, C. Dallasas 2023 m. spalio 25 d. pasiekė pietinę vietą Nepale, esančią 5363 metrų aukštyje virš jūros lygio.

Berniukas žygį baigė ant savo 35 metų tėvo Rosso nugaros, o kartu su jais kopė ir 31 metų mama Jade.

Šeima iš Glazgo (Škotija) tuo metu buvo metų trukmės kelionėje po Aziją, pranešė portalas „DailyMail“.

Buvęs pardavimų vadovas Rossas britų leidiniui sakė: „Carteris susitvarkė geriau nei aš ir jo mama. Abu sirgome lengva aukščio liga, bet jam viskas buvo gerai! Prieš bazinę stovyklą kaimuose buvo du medikai, kurie ištyrė kraują, kad patikrintų, ar jam viskas gerai. Jo rezultatai buvo daug geresni nei mūsų – jie buvo nustebinti! Žygiui pirkome maistą, striukes, du miegmaišius – iš esmės tai darėme dėl jo.“

Pranešama, kad tėvas paaiškino, kad jo šeima buvo gerai pasiruošusi kelionei, nes jie reguliariai praktikavo „kvėpavimo techniką“ ir treniravosi šaltoje ledo vonioje.

Ankstesnė jauniausio Everesto bazinę stovyklą pasiekusio vaiko savininkė buvo Zara Šifra iš Čekijos, kuri bazinę stovyklą pasiekė būdama ketverių metų.

Rossas ir jo žmona Jade išnuomojo savo namą Škotijoje ir 2023 m. rugpjūčio mėn. nusipirko tris bilietus į vieną pusę vieneriems metams. Trijulė pirmą kartą skrido į Indiją, o vėliau aplankė Šri Lanką ir Maldyvus, o tarp jų – dar kartą buvo grįžę atgal į Indiją. Vėliau jie keliavo į Nepalą prieš išvykdami į draugų vestuves Malaizijoje.

Šeima savo nuotykius pratęsė skrydžiu į Singapūrą, kur praleido Carterio gimtadienį atrakcionų parke „Universal Studios“. Kalėdas jie praleido Penange, Malaizijoje, prieš kirsdami sieną su Tailandu.

Bebaimė trijulė Naujuosius metus praleido Tailando saloje Koh Lanta, laiką leido džiunglėse Tailando gamtos rezervate Khao Sok, aplankė Bankoką ir iš jo dabar atkeliavo į Kambodžą.

Tėvai džiaugiasi, kad vaikui patinka skirtingos kultūros – dvimetis moka pasakyti „namaste“ (sanskrito kalba „lenkiuosi tau“) ir „sawadika“ (tailandietiškai „labas“). Anot be galo džiaugsmingų tėvų, mažasis Carteris taip pat pamėgo egzotišką maistą, mėgavosi žuvies kariu Maldyvuose ir vištienos pėdomis Malaizijoje, yra ragavęs net krokodilo mėsos. Nepaisant to, mėgstamiausias Carterio patiekalas yra Pad Thai, tradicinis tailandietiškas patiekalas, kurį sudaro troškinti ryžių makaronai su kiaušiniu.

Nepaisant novatoriškos Carterio kelionės, sekėjai internete liko mažiau sužavėti, o kai kurie ginčijosi, kad jo tėvai savo tikslus iškėlė svarbesni už jo saugumą. 

Nėra oficialaus Everesto bazinės stovyklos žygio amžiaus ribos, tačiau rekomenduojamas minimalus amžius Everesto bazinės stovyklos žygiui yra 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.