Vilnietė susirūpinusi: ar paauglė dukra per atostogas neprisidarys bėdos?

Vilnietė Giedrė pasakojo, kad jos 17 m. dukra per pavasario atostogas jau susiplanavo, ką nori veikti vasarą. „Ji ketina su savo tokio paties amžiaus drauge važiuoti į vieną renginį Lenkijoje, aš jomis pasitikiu ir dukrą ten išleisčiau. Ji sako, kad draugės sesės draugė (ar kažkas ten) važiavo į užsienį viena, ir viskas buvo gerai, bet man neramu, ar dukra neprisidarys bėdos? Ar tokio amžiaus vaikai gali į užsienį keliauti vieni, o gal reikalingas kažkoks tėvų sutikimas? Jei taip, kur ir kaip jį gauti?“

 Dvi septyniolikmetės nori vienos keliauti į Lenkiją.<br> 123rfcom nuotr.
 Dvi septyniolikmetės nori vienos keliauti į Lenkiją.<br> 123rfcom nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 8:39 AM

Užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos skyriaus pateiktame atsakyme teigiama: „Informuojame, kad Lenkija priklauso Šengeno erdvei, o į Šengeno erdvei priklausančias valstybes nepilnametis gali išvykti vienas, t.y. nelydimas tėvų arba vieno iš tėvų. Jam būtina turėti galiojantį pasą arba asmens tapatybės kortelę.

Atkreipiame dėmesį, jog atskiri vežėjai (oro linijos ir kt.) gali nusistatyti ir kitokią, griežtesnę tvarką, siekdami užtikrinti nepilnamečių interesus. Jie gali leisti nepilnamečiams vieniems keliauti tik nuo tam tikro amžiaus (pvz. nuo 14 ar 16 metų), reikalauti lydinčio pilnamečio asmens buvimo ar pan. Kiekvienu atveju, jei nepilnametis vyksta vienas, patariame papildomai kreiptis į konkretų vežėją.

Daugiau informacijos apie nepilnamečių asmenų keliones, taip pat kitą aktualią informaciją apie laikiną vaikų išvykimą iš Lietuvos, galite rasti čia: https://keliauk.urm.lt/keliaujantiems/pries-pradedant-kelione/nepilnameciu-vykimas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.