Neįprastos sporto šakos užkariauja mažųjų širdis: pirmajame oro ir pole sporto čempionate dalyvavo šimtai vaikų

Pirmą vasaros savaitgalį Vilniuje surengtas pirmasis „Atviras Lietuvos oro ir pole sporto čempionatas“, kuris vyko Vilniaus „Compensa“ koncertų salėje. Dalyvavo 250 įvairaus amžiaus šio sporto šakų entuziastų.

 Pirmasis „Atviras Lietuvos oro ir pole sporto čempionatas“.<br>Organizatorių nuotr.
 Pirmasis „Atviras Lietuvos oro ir pole sporto čempionatas“.<br>Organizatorių nuotr.
Pirmasis „Atviras Lietuvos oro ir pole sporto čempionatas“.<br> Organizatorių nuotr.
Pirmasis „Atviras Lietuvos oro ir pole sporto čempionatas“.<br> Organizatorių nuotr.
 Pirmasis „Atviras Lietuvos oro ir pole sporto čempionatas“.<br> Organizatorių nuotr.
 Pirmasis „Atviras Lietuvos oro ir pole sporto čempionatas“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jun 7, 2024, 3:34 PM

Per iškilmingą čempionato atidarymą sportininkus pasveikino Lietuvos oro ir pole sporto federacijos prezidentė Eglina Mažeikienė: „Labai noriu pasidžiaugti šiandiena, nes ši diena mums ypatinga: Lietuvos pole sporto ir oro akrobatikos federacijai tai pirmasis tokio masto ir dydžio renginys. Sulaukėme svečių iš kaimyninių šalių, taip pat savo kolegų iš kitų studijų, kurie su savo gera širdimi atvažiavo pademonstruoti savo talento. Ypač noriu pasidžiaugti čempionato dalyviais, kad jų degančios akys ir širdys yra šioje scenoje, kad sportininkai išsikėlė tikslą ir, iš visų jėgų stengdamiesi per treniruotes, jį įgyvendino atsidurdami šioje scenoje.“

Žiūrovus ir dalyvius pasveikino Kauno „Ugnies teatras“ surengdami šviesos ir lazerių šou, šokių kolektyvas „Laisvė“ iš Kauno bei profesionali šokėja ir šokių studijos savininkė Gintarė Malinauskaitė su savo komanda.

Čempionatas organizuojamas buvo metus laiko

Pasak Lietuvos oro ir pole sporto federacijos komiteto narės, Inetos Jukonės, šis Lietuvos čempionatas buvo planuojamas jau nuo praėjusių metų spalio mėnesio.

„Siekiant, jog čempionatas būtų gražus ir pritrauktų žiūrovų, reikėjo laiko. Kiekvieną savaitę federacijos valdyba nagrinėjo atskirus klausimus. Iškilo iššūkis, kur jį Vilniuje organizuoti, nes buvo aktualu, kiek visa tai kainuos. Kai paskelbėme čempionato datą ir klubai pradėjo registruotis bei ruoštis neeiliniam įvykiui, įtampa atslūgo ir supratome, jog viskas bus gerai“, – pasakoja I. Jukonė.

Surengti čempionatą padėjo „Vilniaus vaikų gimnastikos studija“ bei „Vilniaus parkūro akademija“.

Tarp dalyvių ir svečiai iš kitų šalių

Čempionato artistinėje programoje dalyvavę Estijos ir Lenkijos atstovai liko sužavėti atviru Lietuvos čempionatu ir teigė, kad tokio įspūdingo renginio jie niekur nebuvo matę. Jie panoro ir ateityje dalyvauti mūsų šalyje vyksiančiuose čempionatuose, rengiamose treniruočių stovyklose ir keistis patirtimi.

„Po renginio gavome gausybę laiškų iš užsienio studijų su prašymais organizuoti renginį ir kitais metais. Sudalyvavę šiais metais kitų šalių atstovai apie mus paskleidė geras emocijas. O dar socialiniuose tinkuose pamatė jog čempionatas buvo kokybiškai suorganizuotas“,– antrina valdybos narys Vygintas Mažeika.

Pirmoji čempionato diena buvo paskirta sportinei daliai ir dėl apdovanojimų varžėsi tik Lietuvos oro akrobatai bei pole sporto entuziastai, o antrą dieną vykusioje Artistinės krypties programoje – ir mūsų kaimyninių šalių atstovai.

Čempionato oro akrobatikos dalyje, kurių programą sudarė pasirodymai ant juostos, hamako ir lanko, jėgas bandė Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų sportininkai, o Pole sporto dalyje dalyviai suplaukė iš Kauno, Panevėžio, Vilniaus ir Klaipėdos miestų.

„Svarbu paminėti jog čempionate didžiausią dalyvių dalį sudarė vaikai. Labai džiugu jog jaunimas geba atsitraukti nuo šiuolaikinių technologijų ir įprasmina savo laisvalaikį ir kitais būdais, kurie teigiamai veikia tiek fizinę, tiek psichologinę sveikatą“, – džiaugiasi valdybos narė Vaida Urbikė.

Po čempionato motyvacija tobulėti

Lietuvos oro ir pole sporto federacijos komiteto narė I. Jukonė, federacijoje atsakinga už oro akrobatiką, džiaugėsi gražiu renginiu, kiekvienu oro akrobatės pasirodymu, tačiau ji pripažino, jog meistriškumo atžvilgiu dar reikia pasitempti.

Pasak jos, artistinėje programoje išsiskyrė kaimyninių šalių sportininkų pasirodymai, o mūsų atstovams dar trūksta teatrališkumo.

„Su Kauno šokių ir oro gimnastikos-akrobatikos studija „Pase“ vadove sutarėme, jog mūsų oro akrobates reikia dažniau išvežti į varžybas užsienyje, pamatyti, kas vyksta pasaulyje, koks yra profesionalus lygis ir palyginti, kaip mes atrodome“, – sako Ineta.

Kiekvienos amžiaus grupės čempionams bei prizininkams buvo įteikti medaliai, taurės, diplomai ir rėmėjų dovanos. Rėmėjų buvo gausybė, tad nei vienas dalyvis nebuvo nuskriaustas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.