I. Šimonytę tenkina pasėlių deklaravimo rezultatas

Pasibaigusio pasėlių deklaravimo rezultatai – neblogi, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Anksčiau teigusi, jog turėtų pagrindo kelti klausimus žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui, jei procesas nebūtų sėkmingas, dabar Vyriausybės vadovė mano, kad ministras turėtų tęsti darbus.

ŽŪM galutinius 2023 m. pasėlių deklaravimo rezultatus skelbs liepos 3 d.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
ŽŪM galutinius 2023 m. pasėlių deklaravimo rezultatus skelbs liepos 3 d.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
K.Navickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Navickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 2, 2023, 11:58 AM, atnaujinta Jul 2, 2023, 11:59 AM

„Tikrai nematau kažkokių ypač karštų kampų, kurie matytųsi iš viešumos. Taip, buvo įvairių niuansėlių, bet labai dažnai tai yra gana gerai paaiškinama. Tikrai deklaravimo rezultatas atrodo neblogas, gal net geras“, – interviu naujienų agentūrai „Elta“ sakė I.Šimonytė.

„Manau, kad reikia dirbti toliau ir tiesiog daryti savo darbus“, – teigė ji.

Žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas prasidėjo balandžio 17 d. ir tęsėsi iki birželio 30 d.

Sulig naujuoju Lietuvos žemės ūkio strateginiu planu, nuo šių metų neliko žalinimo išmokos. Vietoje to, ūkininkai gali pasididinti tiesiogines išmokas dalyvaudami vienoje iš 10 klimatui, aplinkai ir gyvūnų gerovei naudingų sistemų – vadinamųjų ekoschemų.

Dalis ūkininkų ir politikų proceso metu naujoves kritikavo, pažymėjo, kad naujoji tvarka sudėtinga, Lietuvoje pritaikyta daugiau ekoschemų nei kitose ES šalyse.

Savo ruožtu pats K.Navickas deklaravimą yra pavadinęs sėkmingu, kadangi deklaracijas pateikė beveik visi ūkininkai, įbraižyta beveik 100 proc. deklaruojamų plotų, o paraiškų ekoschemoms pateikta daugiau nei tikėjosi Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

I.Šimonytė teigė gavusi išsamią informaciją apie visą procesą, kurią išanalizavusi susitiks ir deklaravimo rezultatus kitą savaitę aptars su K.Navicku. Tačiau, jos pirminiu vertinimu, ŽŪM dėjo daug pastangų, kad procesas būtų kuo patogesnis.

„Iš išorės atrodė, nesigilinant į duomenis, kad ministerija įdėjo tikrai labai daug pastangų, kad procesas būtų kuo sklandesnis. Darbas su žemės ūkio skyriais, bendruomenėmis, deklaruotojais buvo labai intensyvus visą laiką“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Naujienų agentūra ELTA primena, kad deklaravimui prasidėjus I.Šimonytė sakė, kad jei pasėlių deklaravimo procesas nebus vykdomas sklandžiai ir būtų nesėkmingas, ji „turės pagrindo kelti klausimus“ žemės ūkio ministrui K.Navickui.

ŽŪM galutinius 2023 m. pasėlių deklaravimo rezultatus skelbs liepos 3 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu