Ūkininkus pasieks beveik 56 mln. eurų

Žemės ūkio ministerija informuoja, kad ūkininkams, deklaravusiems žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus bei gyvulius, bus išmokėti apie 55,7 mln. eurų. Tiesioginių išmokų avansus turėtų gauti beveik 85 tūkst. pareiškėjų.

Ūkininkams, deklaravusiems žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus bei gyvulius, bus išmokėti apie 55,7 mln. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ūkininkams, deklaravusiems žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus bei gyvulius, bus išmokėti apie 55,7 mln. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 11:19 AM, atnaujinta Oct 16, 2023, 11:20 AM

Skelbiama, kad tiesioginių išmokų avansas sudarys iki 70 proc. tiesioginių išmokų dalies, o pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) ir Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano priemones – 85 proc. skirtos paramos sumos.

Ūkininkams, kurių pateiktose paraiškose nebuvo nustatyta neatitikimų ar jie buvo išspręsti, nuo pirmadienio pradedamos mokėti: pagrindinė tiesioginė išmoka, šios susietosios paramos avansinės išmokos – susietoji parama už vaisius, uogas ir daržoves atvirame grunte, susietoji parama už baltyminių augalų auginimą, susietoji parama už plotus, kuriuose auginami cukriniai runkeliai.

Taip pat avansinės išmokos pagal KPP priemonės „Išmokos už vietoves, kuriose esama gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“ veiklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.